Sayfa 344/348 İlkİlk ... 244294334342343344345346 ... SonSon
Arama sonucu : 2779 madde; 2,745 - 2,752 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Gayet başarılı bence,
    Son 3 ayda USD pozisyonu TL bazında, faiz dahil yaklaşık %9 kazandırdı çoğu hisse dip geliştirdi ve bir sürü olay yaşandı.
    Hocam yukarıda açıkladım, alırken çok acele ettim. Bu yüzden de 3 ayda %45 gibi bir net kar yazacakken %14 ile yetiniyorum. Tabii dediğin gibi reel bazda %5 e yakın bir net kar var ama 3 ayda %5 lik reel kar için böyle bir riske girilmez, senin de takdir edeceğin gibi. 😊
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hocam yukarıda açıkladım, alırken çok acele ettim. Bu yüzden de 3 ayda %45 gibi bir net kar yazacakken %14 ile yetiniyorum. Tabii dediğin gibi reel bazda %5 e yakın bir net kar var ama 3 ayda %5 lik reel kar için böyle bir riske girilmez, senin de takdir edeceğin gibi. ��
    Daha önce de söyledim karar alış zamanlamanız hatalı değil, o gün kurlara müdahale edilmese ve iş devaluasyona dönse hisse fiyatları en az kurlar kadar yükselebilirdi. Bu çok nadir bir durum da değil ülkemizde.

İç siyasetin borsa üzerindeki etkisi aslında, ekonomi ve finansın gerçeklerinin siyasetçi davranışına yansıması olarak kabul edilmeli. Yani bir sebepten ziyade sonuç görmüş oluyoruz. Bilanço döneminde de gerçekler rakamlara yansıyarak ayrı ipucu veriyor ve yatırımcı orta vadeli planını hazırlamak durumunda kalıyor. Kötü bilançolar için yüksek iskonto talep etmek gerekiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,042
    sn TH
    Türkiyede hisse yakan şirket var mı? daha önceleri sadece siz bahsettiniz diye hatırlıyorum. Geçen cuma benim gedikli 18 milyon hisse yakacağını açıkladı ( ALARKO Holding) . şirket sermayesi 435 milyondan 417 milyona düşüyor. bu konudu fikirleriniz var mı?

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn TH
    Türkiyede hisse yakan şirket var mı? daha önceleri sadece siz bahsettiniz diye hatırlıyorum. Geçen cuma benim gedikli 18 milyon hisse yakacağını açıkladı ( ALARKO Holding) . şirket sermayesi 435 milyondan 417 milyona düşüyor. bu konudu fikirleriniz var mı?
    Spesifik örnek aklıma gelmiyor. ALARKO bu cihete giderse çok iyi bir hamle yapmış olur. Mevcut hissedarların pastadaki payı artar, hisse değer kazanır. Zayıf eller dökülür. Mümkün olabildiğince hisse geri alımı yapıp sermaye azaltımına giderek bunları imha etsinler derim. Benim kendi şirketim bu durumda olsaydı ve defter değerine oranla devasa iskonto ile işlem görüyor olsaydı bu cihete gider, hatta borsa kotasyonundan çıkarırdım şirketimi. Bir kaç sene sonra şartlar lehime olduğunda geri alım yaptığım fiyatın belki de 10 katından şirketin belirli bir yüzdesini halka arz edip tekrar borsaya kote ettirirdim.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5. Petrol fiyatları beni tedirgin ediyor. Çok düşük seyrediyor. 64 dolarda olan Texas ham petrolü küresel resesyonu mu fiyatlıyor?

6. USDJPY paritesi de beni tedirgin ediyor çünkü o da ham petrol gibi düşüyor. Japonya o kadar darboğazda iken nasıl olur da JPY değer kazanır?

7. Carry Trade, kriptolar, Nasdaq hisseleri doğrudan düşük JPY ile ilintili. JPY değer kazanma trendine girdiğinde bunlara nakit akışı ve alım talebi duruyor.

8. ABD 2. çeyrek bilançoları yakında gelecek. Beklentilerin altında gelirlerse ABD borsalarında satış baskısı doğar ve bu baskı küresel ortama yayılır.

Sayfa 344/348 İlkİlk ... 244294334342343344345346 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •