Sayfa 359/360 İlkİlk ... 259309349357358359360 SonSon
Arama sonucu : 2874 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Şimdi okudum, ABD'de yıllık GSMH'nin %50 si yani yarısı (15 trilyon dolar) menkulkeştirme (Securitization) kaynaklı imiş. AB'de bu oran %7. Google translate kullanarak yukarıdaki paragrafı bir okuyun, çok aydınlatıcı gerçekten. 😊
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. GSRAY'da millet istiyor ki hisse roket gibi çıksın, 3 TL 4 TL leri görsün. 13.5 milyar sermayeyle, tedavüldeki 5.4 milyar lot hisse ile artık bu seviyelere çıkmak çok zor. Bile bile hisseyi aşırı sulandırdılar. Bunu ancak eş zamanlı sermaye azaltımı ve artırımı paklar aynen TSPOR un yaptığı gibi. %85 lik bir sermaye azaltımı ile birlikte eş zamanlı %600 lük bir sermaye artırımı sorunu çözer. Böylece şirkete çok yüksek bir nakit girişi olur, hem de hissenin daha fazla sulanması önlenir. Tabii bu süreçte fatura mevcut hissedarlara çıkar.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şimdi okudum, ABD'de yıllık GSMH'nin %50 si yani yarısı (15 trilyon dolar) menkulkeştirme (Securitization) kaynaklı imiş. AB'de bu oran %7. Google translate kullanarak yukarıdaki paragrafı bir okuyun, çok aydınlatıcı gerçekten. ��
    Avrupaya da taş atmış biraz daaa. 2008 krizide MBS lerde ki aç gözülülük+dolandırıcılık+düzensizlikden çıkma mış mıydı. A.Greenspan ın serbest piyasa diye nara attığı bütün düzenleme önerine komünizm gibi karşı çıktığı zamanlar. Hoş Sonra devletleştirme yaptılar

4. Yılmaz: Yarın sabah 9:00'da düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla, ekonomik politikalarda üç yıllık yol haritamızı şekillendiren Orta Vadeli Programı açıklıyoruz
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5. Şu fonu takibe aldım:

Ak Portföy Petrol Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu (TEFAS kodu AES)

Ağırlıklı olarak %90 oranında ham petrole yatırım yapıyor. TL olarak fiyatlanıyor, şu anda fiyatı 0.098482 TL. Son bir kaç yıllık performansı çok kötü. Ham petrol fiyatları büyük baskı altında. Trump, OPEC üretim artışı, küresel resesyon riski ham petrol fiyatını baskılıyor. Şahsi görüşüm bu fona giriş zamanının henüz gelmediği yönünde, Brent Ham petrol 50-55 dolar aralığında muhtemelen dibini bulur diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Yılmaz: Yarın sabah 9:00'da düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla, ekonomik politikalarda üç yıllık yol haritamızı şekillendiren Orta Vadeli Programı açıklıyoruz
    Bugüne kadar açıklanan OVP'lerde verilen hedeflerin hiç biri tutmadı. TCMB nin verdiği hedefler de öyle, hiç biri tutmadı. En önemli kurum olan FED'in tahmin ve beklentilerinin %80 i yanlış çıkıyor. Bunların yaptığı açıklamaların hiç bir kıymeti harbiyesi yok. Tamamen beklenti yönetimi babında yapılan, halkın gazını almaya yönelik açıklamalar bunlar. Kesinlikle referans noktası değiller.

7. Ham petrol fiyatları ne zaman yukarı yönde tepki vermeye kalksa kafasına kafasına vuruyorlar. Bakalım şu anda 66 dolarda olan Brent Ham petrol 50-55 aralığına düşecek mi?

8. Özel banka hisseleri her an yukarı yönde ciddi tepki verecekler gibi duruyor. Tam 1 yıl önceki seviyedeler. Göreceli bağlamda güçlüler.

Sayfa 359/360 İlkİlk ... 259309349357358359360 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •