Sayfa 93/157 İlkİlk ... 43839192939495103143 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by hayri71 Yazıyı Oku
    Sayin Erhan bey bu sistemi gecmise dönük testini elinde imkan olanlar baska programlarla yapabilen olsa iyi olmaz mi ilereye dönük yapmakta iyi olur tabiki. Saygılarımla

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim ben Algoritmik trade ile ilgilenen birisiyim yani bir nevi otomatık sistemler otomatık al sat yapan programlar vesaire.

Dolayısıyla bir sistemin yada algoritmanın nasıl hareket ettiğini ne tür yanlışlar yapabileceğini öğrendim.

Drzim hocamızın bahsettiği algoritmanın geçmişe dönük testlerinde şu gibi sıkıntı ve sorunlar oluşabiliyor.

Örnegın gece saat 21:00 da bilanco geliyor. Algoritma bu hisseyi almak istiyor normalde siz bunu gece görüyorsunuz ve sabahlyin açılışta almanız gerekiyorken.

Algoritma back testinde (geçmişe dönük test) sanki piyasa kapanmadan önce bilanco geldi sistem bu bılancoyu okudu ve tam piyasa kapanmadan hemen bir kaç saniye önce almış gibi sistemine işliyor.

Ertesi gün bu hisse iyi bilancodan ötürü tavana açılıyor algoritma ertesi gün hanesine %10 getiri yazıyor. Peki ya sen ? sabah tavan açılan hisse senedi tavan fiyattan alıyorsun algoritmanın hesaplarına işlediği %10 sende görünmüyor.

Ayrıca algoritmanın elınde eğer herhangibir hisse varsa o gece sanki saat 21:00 da mevcut hissesini satabilecekmiş gibi o gününn kapanış fiyatından satıp yeni hisseyi alıyor oysaki gerçek piyasada ertesi gün açılınca mevcut hisseni satıp daha sonra algoritmanın soyledıgı hisseyi alabilirsin ama algoritma geçmişe dönük testinde böyle yapmıyor. ve bu ufacıcık gibi görülen farklar uzun vadede devasa boyutta getiri farklılıklarını ortaya cıkartıyor.

yine keza bir algoritmanın yani sistemin başarısı bileşke getiriyle değil salt getiriyle ölçülmeli back test yapan bu program sürekli bileşke getiri yapmakta buda sonuçları manupule etmekte.

Örnegın back test yaptınız 10 yıllık.

Sistem ilk 2 yılda yüksek bir getiri elde ettti fakat sonrakı 8 yılda faizin biraz altında getiri elde etti.

back teste göre kazanç sürekli bileşke yapıldıgında atıyorum %5000 görünüyor.

Halbukı algoritma başarıyı sadece ilk 2 yılda yaptı yani parayı ilk 2 yılda zaten yüksek bir miktara çekti sonrasında sadece yıllık %5 getirse bile bileşke yaptıgı için devasa bir tutara ulaşıyor. SOnra sen sadece getiriye baktıgın için güzel sistemmiş uygulayayım diyorsun ve her yıl sadece %5 kazanıyorsun.

Algoritmanda hata var filan zannederek bir bakıyorsun kı megersem ilk 2 yıl yüksek karı elde edip bileşke yüzünden getiri böyle görünmekteymiş diyorsun.

mesela sistem 3 ayda bir hisse senedi değiştiriyor fakat genellıkle bütün hisseler yıl bir kez temettü dağıtır algoritma 3 ayda bir nasıl hisse değiştiriyor. temettü verimlilik oranını hesaplarken temettünün verildiği günkü verimlilik oranına mı bakıyor. bunu hesaplarken verdiği günümü baz alarak hisse senedini değiştiriyor.

gelelim hacim konusuna algoritmanın sistemin soyledıgı bir hisse senedini alacaksan limitli emir gönderme sansın pek yok algoritma al dediyse o gun alman lazım o gun alman için ve kacırmaman için aktif fiyattan emir göndermelisin yani al da hangi fiyattan alabılıyorsan al demiş oluyorsun bu durumda hacmin yetersiz geldiği hisselerde veya zamanlarda ve cogunlukla kayma malıyetı ortaya cıkartıyor yani algorıtmanın baz aldıgı fiyat 4,50 iken gerçek hesapta aldıgın fiyat 4,56 oluyor. yanı hem alırken hemde satarken kayma malıyetı dediğimiz bir maliyet ortaya cıkıyor. fakat back testlerde bunun yansımasını göremezsin.

İşte bu yuzden gerçeğe en yakın testi yapalım hangi gün hangi hisse senetlerini al diyorsa o günün AÇILIŞ fiyatına göre alım yapalım satarkende bu sekılde yanı tıpkı gerçek hesapta olması gerektıgı gıbı yapalım ve bu sekılde test edelim diyorum.

Back testler anlamsız cunku algorıtmanın nasıl alım yaptıgıyla alakalı bazı sorunlar var cunku back teste göre herşey belli çizilmiş yani bir sonrakı alacagı hısse senedının temettü verimlilik oranı zaten belli temettünün dagıtıldıgı güne bakmaksızın zaten bu su kadar temettü dagıtmıştı o gün ozman bugunden bu hısseyı alıyorum dıye sisteme işlemiş olabilir. ancak gerçek piyasa temettü günü belkide algorıtmanın aldıgı tarıhten 20 gun sonra acıklanmış olabilir vesaire.

Yani bu durumları anlamınız güç olabilir. Ancak durum bu otomatık robot programları yaptıgım için bu durumun sonuçları ne kadar manıple ettıgını görebiliyorum. Hatta kendim tavsiye verirken algorıtmalarla ilgili. En kötü hesaplamalarla ve gerçekte elde edebileceğimiz muhtemel getirilerden bıle daha kötü bir hesaplama biçimiyle testler yapıyorum.

ÖRNEGIN ALGORITMAM NORMALDE GERÇEK HESAPTA 30 PUAN KAYMA MALIYETI YARATIYOR 3 aylık gerçek hesap testine göre fakat ben 50 puan KAYARAK hesaplattırıyorum. Ayrıca hiçbir algorıtmayı test ederken bileşke değil basit yani salt getiriyle ölçüyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim ben Algoritmik trade ile ilgilenen birisiyim yani bir nevi otomatık sistemler otomatık al sat yapan programlar vesaire.

Dolayısıyla bir sistemin yada algoritmanın nasıl hareket ettiğini ne tür yanlışlar yapabileceğini öğrendim.

Drzim hocamızın bahsettiği algoritmanın geçmişe dönük testlerinde şu gibi sıkıntı ve sorunlar oluşabiliyor.

Örnegın gece saat 21:00 da bilanco geliyor. Algoritma bu hisseyi almak istiyor normalde siz bunu gece görüyorsunuz ve sabahlyin açılışta almanız gerekiyorken.

Algoritma back testinde (geçmişe dönük test) sanki piyasa kapanmadan önce bilanco geldi sistem bu bılancoyu okudu ve tam piyasa kapanmadan hemen bir kaç saniye önce almış gibi sistemine işliyor.

Ertesi gün bu hisse iyi bilancodan ötürü tavana açılıyor algoritma ertesi gün hanesine %10 getiri yazıyor. Peki ya sen ? sabah tavan açılan hisse senedi tavan fiyattan alıyorsun algoritmanın hesaplarına işlediği %10 sende görünmüyor.

Ayrıca algoritmanın elınde eğer herhangibir hisse varsa o gece sanki saat 21:00 da mevcut hissesini satabilecekmiş gibi o gününn kapanış fiyatından satıp yeni hisseyi alıyor oysaki gerçek piyasada ertesi gün açılınca mevcut hisseni satıp daha sonra algoritmanın soyledıgı hisseyi alabilirsin ama algoritma geçmişe dönük testinde böyle yapmıyor. ve bu ufacıcık gibi görülen farklar uzun vadede devasa boyutta getiri farklılıklarını ortaya cıkartıyor.

yine keza bir algoritmanın yani sistemin başarısı bileşke getiriyle değil salt getiriyle ölçülmeli back test yapan bu program sürekli bileşke getiri yapmakta buda sonuçları manupule etmekte.

Örnegın back test yaptınız 10 yıllık.

Sistem ilk 2 yılda yüksek bir getiri elde ettti fakat sonrakı 8 yılda faizin biraz altında getiri elde etti.

back teste göre kazanç sürekli bileşke yapıldıgında atıyorum %5000 görünüyor.

Halbukı algoritma başarıyı sadece ilk 2 yılda yaptı yani parayı ilk 2 yılda zaten yüksek bir miktara çekti sonrasında sadece yıllık %5 getirse bile bileşke yaptıgı için devasa bir tutara ulaşıyor. SOnra sen sadece getiriye baktıgın için güzel sistemmiş uygulayayım diyorsun ve her yıl sadece %5 kazanıyorsun.

Algoritmanda hata var filan zannederek bir bakıyorsun kı megersem ilk 2 yıl yüksek karı elde edip bileşke yüzünden getiri böyle görünmekteymiş diyorsun.

mesela sistem 3 ayda bir hisse senedi değiştiriyor fakat genellıkle bütün hisseler yıl bir kez temettü dağıtır algoritma 3 ayda bir nasıl hisse değiştiriyor. temettü verimlilik oranını hesaplarken temettünün verildiği günkü verimlilik oranına mı bakıyor. bunu hesaplarken verdiği günümü baz alarak hisse senedini değiştiriyor.

gelelim hacim konusuna algoritmanın sistemin soyledıgı bir hisse senedini alacaksan limitli emir gönderme sansın pek yok algoritma al dediyse o gun alman lazım o gun alman için ve kacırmaman için aktif fiyattan emir göndermelisin yani al da hangi fiyattan alabılıyorsan al demiş oluyorsun bu durumda hacmin yetersiz geldiği hisselerde veya zamanlarda ve cogunlukla kayma malıyetı ortaya cıkartıyor yani algorıtmanın baz aldıgı fiyat 4,50 iken gerçek hesapta aldıgın fiyat 4,56 oluyor. yanı hem alırken hemde satarken kayma malıyetı dediğimiz bir maliyet ortaya cıkıyor. fakat back testlerde bunun yansımasını göremezsin.

İşte bu yuzden gerçeğe en yakın testi yapalım hangi gün hangi hisse senetlerini al diyorsa o günün AÇILIŞ fiyatına göre alım yapalım satarkende bu sekılde yanı tıpkı gerçek hesapta olması gerektıgı gıbı yapalım ve bu sekılde test edelim diyorum.

Back testler anlamsız cunku algorıtmanın nasıl alım yaptıgıyla alakalı bazı sorunlar var cunku back teste göre herşey belli çizilmiş yani bir sonrakı alacagı hısse senedının temettü verimlilik oranı zaten belli temettünün dagıtıldıgı güne bakmaksızın zaten bu su kadar temettü dagıtmıştı o gün ozman bugunden bu hısseyı alıyorum dıye sisteme işlemiş olabilir. ancak gerçek piyasa temettü günü belkide algorıtmanın aldıgı tarıhten 20 gun sonra acıklanmış olabilir vesaire.

Yani bu durumları anlamınız güç olabilir. Ancak durum bu otomatık robot programları yaptıgım için bu durumun sonuçları ne kadar manıple ettıgını görebiliyorum. Hatta kendim tavsiye verirken algorıtmalarla ilgili. En kötü hesaplamalarla ve gerçekte elde edebileceğimiz muhtemel getirilerden bıle daha kötü bir hesaplama biçimiyle testler yapıyorum.

ÖRNEGIN ALGORITMAM NORMALDE GERÇEK HESAPTA 30 PUAN KAYMA MALIYETI YARATIYOR 3 aylık gerçek hesap testine göre fakat ben 50 puan KAYARAK hesaplattırıyorum. Ayrıca hiçbir algorıtmayı test ederken bileşke değil basit yani salt getiriyle ölçüyorum.
    Ömrüne bereket Erhan Bey emek verip guzel bir bilgilendirme olmuş.
    Teşekkürler.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

teşekkürler, bilgiler çarpışsın. hiç birimiz diğerine düşman değiliz.. amaç doğruyu aramak

4.  Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    buradan hızlı şekilde yapabilirsiniz
    https://tr.investing.com/stock-screener/
    sadece temettü değil temel analizde var

https://hizliresim.com/0BgRmL
    bu çalışmayı buradan yaptım

teknik analiz+temel de yapılıyor.

Son düzenleme : mhtakif; 29-07-2017 saat: 10:57.

5. Bir sistemi algoritmayı stratejiyi test ederken görülmesi gereken kanunlar

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6. Arkadaşlar katkılarınız için teşekkür ederim.

“magnetron nedir ?” kaç kişi biliyor mesela..Ama bunu bilmemeleri insanların mikrodalga fırın kullanmalarına engel olmuyor, Fişi takıyor, 1 dk. Sonra malzemesini ısınmış olarak alıyor yetmez mi? Kullandığımız her şeyin “tüm özelliklerini” biliyormuyuz, mesela TV, uydu alıcı, cep telefonu, laptop vb. Ama yine de kullanıyoruz.

Benim yazdığım sistemi de bir “hisse makinesi” olarak düşünün, Hisseleri herhangi bir gün QUEENSTOCKS denen makineye atıyorum, çıkan hisseleri alıyorum ; borsa şu seviyedeymiş, tekniği kötüymüş, sahibi yaramazmış, yılda 2 sefer temettü veriyormuş, hep aynı hisseler çıkıyormuş, FED şunu demiş, FITCH bunu demiş, dolar uçmuş, altın kaçmış, ev daha çok getiriyormuş, arsa almak daha iyiymiş, o beğenmiş, bu şunu demiş…. Eyvallah düşüncelerinize saygım sonsuz lakin bu yöntem bunlarla ilgili değil….. Ben bu sistemi “çocuklarının geleceği için her ay bir altın kenara koyacak disipline ve bekleyecek sabıra sahip “ insanlar için anlatıyorum, ben de onlardan biriyim. Aşağıdaki hikaye sistemin “felsefesini” çok iyi açıklamaktadır :

http://www.kendinigelistir.com/sagir-kurbaga/

“Hangi gün başlayayım” sorusunu özellikle cevaplamıyorum, zira farklı tarihlerin kullanılması sistemi uzun süre çalışır halde tutacaktır.

Diğer bir konu “hisse bulma yöntemleri” ile ilgili…

20-30 yıl sonra KOAH, kanser olmak için nasıl bugün düzenli sigara içerek, 10-15 yıl sonra kalp krizi, felç geçirmek ya da daha ileride Alzheimer, demans gibi hst.ları garantiye almak için bugün kola, fastfood, şerbetli tatlı yiyip, sigara içip, spor yapmayıp, streeessssli işlerimizde çalışıyorsak ; bahsettiğim getirileri elde etmek için adı geçen programı almanız gerekir. Bulduğunuz siteler, hazırladığınız tablolar çok güzel, ellerinize sağlık..Ama ben alacağım hisseleri QUEENSTOCK’ta görmek isterim, size de en az birkaç dönem karşılaştırma yaptıktan sonra kullanmanızı önerebilirim. (istatistiksel olarak anlamlı olması için en az 40 adetlik test yapmanız gerekir ki, ancak o zaman kendi verilerinize güvenebilirsiniz).

Sizler için bir site yaptım :

http://www.temelanaliz3.com/

Bu sitedeki yazılardan yaralanacağınızı umuyorum (yoksa 220 lira boşa gidecek). Sitedeki aksaklıklar konusunda yardım ederseniz hayır demem.

Bol kazançlar……

7. web siten wordpress alt yapısıyla kurabilirsen daha güzel olacaktır bu sanırım wix ile kurulmuş.

wordpress olursa yardımcı olabilirim.

2. konuya gelecek olursak

Verdiğin örnek cok güzel bunda bir sıkıntı yok zaten bunu kullanmayın noktasında da değil kimse.

Sadece bardagın dolu tarafıyla beraber boş tarafınıda görmek lazım örnegın elbetteki mikrodalganın nasıl çalıştıgını tam olarak bilmiyoruz ama dikkat etmemiz gereken bazı hususlar oldugunu biliyoruz örnegın mıkrodalgada yumurta pişiremeyeceğimizi metal veya alminyum barındıran hiçbirşeyi sokmayacağımızı boş halde çalıstırmayacağımızı plastık bir kap kullanmayacağımızı meyve ve sebzelerin koyulmayacağını torbalar ve kagıt malzemeleri koymayacağımızı öğrenmek zorundayız.

Yani herhangibir makineyi kullanmadan önce kullanım talimatını öğrendikten sonra nasıl ve neşikle riskleri barındırabıleceğını öğrendikten sonra kullanmak daha akıllıca görünüyor yoksa hem kendimize hemde makineye zarar verebiliriz.

Kendimdende örnek verdiğim gibi algoritmik trade öğrenmek isteyen kişilere bu işi 10 kişiden sadece 1 kişinin yapabileceğini şu şu risklerin oldugunu vb durumları yazıyorum. Yani bardagın dolu tarafından ne kadar bahsetti isem boş tarafından bir okadar bahsediyorum.

BU vesile ile bu programı kullanacaklarda bu durumları göz onunde bulundursun. İlham noktasına gelirsek Bu sayfada benden başka motivasyon videosu paylaşan ikinci bir arkadaş görmedim. Yine aynı şekilde eleştirisel realist gerçeçi sorgulayıcı olan ikinci bir arkadaşta görmedim.

Yaptıgımız yapacağımız herşeyi sorgulamamız lazım bu herşey için geçerli. Aslında burada bir felsefeyide aşılamaya calısıyorum. Beni okuyanlar aslında herşeye ne kadar meraklı ve sorgulayıcı yaklaştıgımı görmesini ve kendilerinin bu noktada sorgulayıcı olmalarını istiyorum. Hiçbirşeye körü körüne inanmamaları ve araştırmalarını öğrenmelerini istiyorum. BU bana inanmaları noktasındada aynı açıkcası görüşlerimin eleştirilmesindende hoşnut oluyorum. Çünkü doğruyu ancak böyle bulacabileceğime inanıyorum.

Sonuç olarak hocam sizin buldugunuz ve testini gerçekleştirdiğiniz bu sistemin ufak kucuk bir versionunun testini 1 sene gerçekleştirirsek ve beklediğimiz performansı sergilediğinde bizlere vereceği ilhamı motivasyonu küçümsememek lazım.

Sonuç olarak insanlara bir önermede bulunuyoruz ve bunun testini real dunyaya uygun şekilde yaparak doğrulugunu ıspatlamak kadar güzel ve ilham vereci daha iyi bir yöntem oldugunu düşünmüyorum.

eski form sayfasında algoritmik tradenın neler kazandırıp kazandırmayacağı ile ilgili sanal bir yarışma yaptık kuralları ve işlemeleri ben yaptdım bır arkadaşımda yardımcı oldu gerçeğe en yakın sonuçları yazdık komısoyndan kaymasına kadar tum gıderlerı baz aldık yarışmada.

Tam bir sene boyunca ortalamada 9 kişinin her gun algoritmasının verdiği sinyalleri tek tek not aldık ve hesapladık.

ve bazı fikir ve cıkarımlar elde etmiş olduk. Aslında sizden istediğim şeyde bunun gibi birşey yöntem işe yararsa ne mutlu bize.

İncelemek isteyenler için yaptıgımız yarışma sayfasının lınkı eskı formdan

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=153590

EDİT: Yarışmada algoritma değiştirmek -5000 puan ile cezalandırıldı 3 algoritma değiştiren diskalifiye oldu. Yani algoritmaları 1 sene boyunca değiştiremiyorduk. Yarışma okadar gerçekçiydi ki tüm sinyaller resimli ıspatla işleniyordu resimsiz tum sınyaller ceza alıyor veya diskalifiye ediliyordu.

8. Diyeceğim o ki beni yadırgayor olabilirsiniz fakat kendi yaptıgım işin sorgulamasını testini yaparken bile aşırı sert kurallar koyarak yapmıştım cunku en gerçekçi sonuçları görmek istiyordum.

Bir çok kişi kuralların sertliğinden ötürü yarışmaya katılmadı bir çok itirazlar ortaya çıktı yok efenım bu malıyet fazla yok sistem değiştirirsek cezası yuksek vesaire gibi.

Oysa onların önerdiği kurallarla ancak bu işi yapacakları ve kendimizi kandırmış olurduk o yüzden olabilecek kötü sernayolar ve realist bir yaklaşım üzerinden kurallar koydum.

Sistemciler araında en azımlı ilham ve motive edici kişi ben ancak bir okadarda realist davrananlardandım.

Sayfa 93/157 İlkİlk ... 43839192939495103143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •