-
Arkadaşlar, fikir alışverişinde bulunmak adına düşüncelerimi paylaşmak istedim. Bana göre bu günlerdeki hareketlerin amacı PİMAŞ hissedarlarına ayrılma hakkını kullandırmak. Bu yüzden EGPRO yu sürekli aşağıya çekiyorlar diye düşünüyorum. Bunun sonucunda planladıkları 2 ihtimal var :
1) Ayrılma hakkını kullanan hissedarların Pimaşlarını toplamak ve sonra EGPRO yu alıp götürmek.
2) Egpro yu borsadan çıkarmayı kafalarına koydular. Bu yüzden ayrılma hakkını kullanan pimaşları topladıktan sonra, EGPRO yu 6 ay ya da 1 yıl süresince çekebildikleri kadar aşağıya çekerek, borsadan ayrılma esnasında hesaplanacak olan geçmiş 6 ay ya da 1 yıl zarfındaki ağırlıklı ortalamayı düşürmek.
2. seçenekte cevaplanması gerekn bir soru var. Bildiğim kadarıyla, bir şirketin borsadan çıkabilmesi için ilk şart halka açıklık oranının %5 in altında olması. Egpro şu anda bu kritere uygun. Ancak Pimaşla birleştikten sonraki halka açıklık oranı %5 in altında mı olacak? O hesaplamayı bilmediğim için bir şey söyleyemiyorum.
Sadece düşüncelerimi paylaştım, yatırım tavsiyesi değildir. İnşallah akıllarında 2.seçenek yoktur.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri