Sayfa 23/38 İlkİlk ... 13212223242533 ... SonSon
Arama sonucu : 298 madde; 177 - 184 arası.

Konu: Bireysel Emeklilik, Zorunlu Bes ve Emeklilik Yatırım Fonları

1.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Yav arkadaş

Böyle şartlarda ben besi hiç avantajlı görmüyorum eskide Maaşın % 10 nu yatırırdım artık 50 tl yeter 10 yıl dolsun %60 geri alım seviyesini doldurayım ozaman düşünürüm.
    10 yılda yaşınız kaç olacak.?

56 yaşına çok yoksa bekleyin diyeceğim. %25 Devlet katkısı kalkarsa ya da düşürülürse herkes ödediği prim miktarını ciddi oranda indirir.

Son iki sene yüklü miktarda toplu ödeme yaparak devlet katkısını cukkalamalı.
    Sonra da emeklilik isteyerek ayrılmalı.
    Aynı durumu 10. yıl sonunda da yapabilirsiniz.
    10 yılın Aralık ayında ve 11. Yılın Ocak ayında toplu ödeme yaptıktan sonra Mart ayında (Devlet katkıları hesaba geçtikten sonra) ayrılma dilekçesi verebilirsiniz.

2. Sayın TezzMertek,
    Toplu ödeme için bir sınır varmı? Örneğin dediğiniz gibi 10.yılın Aralık ve 11.yılın Ocak aylarında yüzer bin yatırıp 25-25 toplam 50.000TL devlet katkısı alabiliyormuyuz?

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın TezzMertek,
    Toplu ödeme için bir sınır varmı? Örneğin dediğiniz gibi 10.yılın Aralık ve 11.yılın Ocak aylarında yüzer bin yatırıp 25-25 toplam 50.000TL devlet katkısı alabiliyormuyuz?

Hüküme Aralık ayının son haftasında yaptığı açıklama ile aylık brüt asgari ücretin *1.777,50 TL olduğunu açıkladı.*Böylece 2017 yılı için belirlenen yıllık brüt asgari ücret 21.330 TL’dir.

Eğer sizin yatırdığınız yıllık toplam BES katkı payı 21.330 TL*ve üzerinde olursa, alacağınız toplam devlet katkısı 2017 yılı için 5.332,5 TL’yi geçemez. Bu yüzden BES ödemeniz 2017 yılı için aylık en az 1.777,50 lira ya da yıllık 21.330 lira ise siz maksimum BES devlet katkısını alıyor olacaksınız. Bu tutarın üstünde yapacağınız ödemelerin devlet katkısı açısından size bir katkısı olmayacaktır.

Yeni asgari ücret ile birlikte, bireysel emeklilik maksimum devlet katkısı 2017 yılında 2016 yılına göre yaklaşık %8 artmış olacak. Bildiğiniz gibi 2016 yılı devlet katkısı üst sınırı 4.941 TL idi.

F3311 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

4. Sayın Bootes,
    Bunun böyle olduğunu biliyorum. Geçmiş sayfalarda bende başka arkadaşlar da yazdı aslında. Ama sayın TezzMertek'in yazısı farklı anlaşılıyor. Birde kendisinden dinleyelim istemiştim.

5. Arkadaşlar hangi fonlardasınız. 2018 yılı için beklentileriniz ve fon tavsiyelerinizi yazabilir misiniz. Teşekkürler

6. Ben bir süre önce eurobond bazlı fonlara çevirdim. $ 4'e dayanana ve borsa 95.000 altını görünceye kadar bu fonda beklerim. Sonrasında borsa bazlı fona geçerim.

7.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Ben bir süre önce eurobond bazlı fonlara çevirdim. $ 4'e dayanana ve borsa 95.000 altını görünceye kadar bu fonda beklerim. Sonrasında borsa bazlı fona geçerim.
    Teşekkürler

8. $ kuru 3.43 lerde iken kamu dış borclanma araclarina %100 gecis yaptim duruma göre takipci olucam
    Ctugrul hocam ben fon degisikligi yapmadan once call center ile gorustugumde onun soyledigi ile bana finansal danismanimin soyledigi ayni konu ile ilgili olan durumda ikiside farkli farkli seyler soylediler kafam cok karismisti...
    Buarada yaklasik 2.5 sene olmus BES yapali ne oldu ne olmadi hic bakmadim toplam degere portfoyu 3'e bolmustum yillik %15 toplam getiri saglamisim baska turlu kendi adima soyluyorum bu parayi biriktiremezdim benim icin iyi bir teselli kaynagi oldu😊

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 23/38 İlkİlk ... 13212223242533 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •