Sayfa 113/1005 İlkİlk ... 1363103111112113114115123163213613 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 897 - 904 arası.

Konu: Viop LII

doğuştan kör olan olan insanların . hiç bir zaman tek bir tane bile rüya gördüğü tespit edilememiş.

bunun yerine tad ve ses gibi karma bir şey yaşadıkları olmuş. çünkü rüyalar yaşadığınız tattığınız veya dinlediğiniz duyduğunuz deyenimlerden oluşur.

yani rüyalar kısaca görüntülü rüyalar tamamen bu zamana kadar görüp görmekte olduğunuz şeylerden ibaret.

o nedenle ben rüyamda peygamberi gördüm evliya gördüm allahı gördüm gibi şeylerin tamamı yalandır.

rüyada peygamberi gören birinin normalde gerçekten canlı olarak veya resimde daha önce görmesi gereklidir.

2. Biri bana zamanında rüyanda yazıları okuyamazsın demişti. Belki yazıları okuma bölümü ile şekilleri görme kısmı farklı çalışıyor.

Rüyamda ne gördüm sorusunu sorduğum anda da hafıza siliniyor gibi. Soru sorma ve anlama kısımları da farklı çalışıyor olabilir.

Bazı liderler etrafta insan olmadan konuşamıyor gibi, hitabet fonksiyonu etrafta birileri olunca daha etkili çalışıyor olabilir. Bazı kişiler ise sadece yalnız olduklarında düşünebiliyor olabilir. Yalnız yaşayıp roman yazan vs çok oluyor. Tartışma programlarında araya başkası girince soruyu veya söyleyeceğini unutan çok oluyor ondan da kaynaklanabilir.

Bu arada bir seferinde yediğim yemeğin lezzeti vardı, çok ilginç gelmişti. Gündüzleri ıvır zıvır yeyip rüyanda güzel ziyafet çekilecek ise bana uyabilir. Bu tip şeylerin sırrını çözen şirket iyi para kazanabilir bu şekilde bir kaç film vardı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Sistem nasıl çalışıyor anlamak kadar makro ve kavramsal olarak işlevi nedir diye de düşünmek ve orada kendi rolünü bulmak lazım.

İnsan ömrü çok kısa, mesela dünyayı ele geçirmeyi düşünüyorsan en az 7 nesil gerekebilir.

İlber Ortaylı bir kişiye aydın diyebilmemiz için en az 3-4 kuşak yüksek eğitimli olması gerekiyor gibi bir şey söyledi diye hatırlıyorum.

Ben her insanın özel bir amacı olduğuna inanıyorum. Bilgisayarı söküp takarken bir vida kaybolunca bir çok insanın canı sıkılıyor. Yani minimum rol olarak büyük sistemde küçük bir komponent olmamız lazım.

Vahdet-ü Vücud vs düşünceler bundan kaynaklanıyor olabilir.

4. Sohbet odalarından edindiğim izlenim dolar bazında direnci kırmak veya düşen kanalın dışına çıkmak isteniyor deniyor.

5. Kötü haberlere rağmen EREGL'de tepki verebilir diye düşünüyorum ama hala sektör problemli. Belki ABD çelik vs işinde kolaylık yapar. Türkiye'de çok kapasite var, bunları satabilmek lazım.

Bu arada piyasa seçimlere kadar dövizde yeni hareket beklemiyor gibi.

6. Kuru bakliyat ve domates konservesi taze gıdaya göre daha hesaplı gibi. Son dönemde süt ürünlerinde fiyat artışı durmuş olabilir, tavuk ve yumurta da diğer gıdalara göre daha hesaplı gibi. A101'deki kız kurban bayramı nedeni ile beyaz et stoğu birikti dedi ondan da olabilir.

A101'den aldığım çayın yanında yediğim bir gevrek vardı fiyatı çok artmıştı, bence alan azalınca fiyat inmiş.

Stoklanamayan ürünlerde mecburen çark dönsün diye fiyatlar indiriliyor olabilir. Stoklanabilir şeylerde sattığını yerine koyamadığı için yüksek fiyatlar devam ediyor olabilir.

Bu arada A101'de sigara tekrar 2 paket ile sınırlanmıştı.

7. İş Bankası iştiraki Trakya Yatırım N11 gibi bir e-pazaryeri kurmuş, bir kaç kez en ucuz ürün orada karşıma çıktı.

https://www.pazarama.com/hakkimizda

8. Teşekkür ederim katkı için. Buna da sinestezi deniyormuş. Sayenizde bir şey daha öğrendim.

Sağlıkla …

Sinestezi, bir duyunun veya algının diğer bir duyu veya algı ile otomatik olarak ve tutarlı bir şekilde birleşmesi durumudur. Yani bir kişi bir sesi duyduğunda otomatik olarak bir rengi görür (ses-renk sinestezi) veya bir harfi veya rakamı gördüğünde bir rengi deneyimler (grafem-renk sinestezi).

Sinestezi, oldukça nadir bir durumdur ve bu fenomeni yaşayan kişiler için duyusal deneyimler genellikle kişiye özgüdür. Örneğin, bir kişi için "Si" notası mavi olabilirken, başka bir kişi için bu aynı nota yeşil olabilir.

Sinestezinin tam olarak neden olduğu hala tam olarak anlaşılmamıştır, ancak genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu olduğu düşünülmektedir. Sinestezinin beyinde farklı duyusal bölgeler arasında genellikle olmayan bağlantılar olduğunu gösteren bazı kanıtlar vardır.

Bu, duyu algısının ne kadar karmaşık ve kişiye özgü olduğunu gösteren bir başka örnektir ve herkesin dünyayı biraz farklı bir şekilde deneyimlediğini gösterir.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yine katkı olarak bazı insanlar müziği resim olarak gördüğünü biliyormusun ? veya belli sayıları renk olarak gördüğünü ? :--)

yani bir müzik çaldığında ne çalarsa çalsın belli başlı renkler ve resimler objeler gördüğünü düşün. evet bizzat gördüğünü..

hayalen değil. gerçekten görmek.

ve mesela 2 sayısı bazı insanlar için renk demek. mesela. örneğin sen 1000 dijitli bir rakam arasına 4 tane 2 sıkıştır.

senin bu rakamlar içinde 2 sayısını tespit edebilmen mümkün değil. ama bazı insanlar için bu saniyelik olay.

Sayfa 113/1005 İlkİlk ... 1363103111112113114115123163213613 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •