Originally Posted by
Dore
Son olarak demokrasi demişsiniz.. Herseyin çözümü eğitim demişsiniz.
Ya ben bu konuya girmeyeyim çok uzun yazarım simdi

Özetle ezilenler ile ezenler arasında sürekli bir döngü var..
Istedigi kadar egitimli olsun gücü eline geciren kesim bir muddet sonra dönüşüyor.
İnsanoğlu değişik birsey
Ben kendimden bile emin değilim her an dua ederim Allahim beni doğru yoldan çıkarma diye..
Çok yorgundum ve yaşlı amcalar gibi 9 buçukta falan uyudum. Saat 4 gibi de uyandım. Daha da uyumaya çalıştım ama olmadı ve kalktım çay yaptım. Şu an saat 5:03 
Bissürü şey yazmışsınız, hepsine tek tek cevap yazacak vakit yok şu anda (çalışmam lazım). Ama eğitimi hafife almayın demezsem çatlarım. Araştırmalarla sabittir ki eğitimli ya da IQ seviyesi yüksek insanlar empati konusunda daha başarılı. Ve kesinlikle gücü daha iyi yönetme kapasitesine sahipler. Tarihte, bugün hala kendisinden bahsettiğimiz yöneticilere bakın. Hepsinin ortak özelliği entelektüel, eğitimli, bazen düşünür, bazen sanatçı olmaları. Günümüzde bunlar yok, halkın öyle bir beklentisi de yok. Halka göre zaten sanat manat boş işler
Frekansımız çok farklı.
Tarihte kral, hükümdar, imparator ya da sultan olan ve aynı zamanda sanatçı, bilim adamı, düşünür, eğitimli veya entelektüel kişilikleriyle plana çıkan birçok önemli figür vardır:
Sultan Mehmed II: Fatih Sultan Mehmed, Osmanlı İmparatorluğu'nun en ünlü hükümdarlarından biridir. İstanbul'un fethi gibi önemli olaylara liderlik etmesinin yanı sıra, şiir, müzik, tarih, dilbilim ve matematik gibi alanlarda da yetenekliydi.
Kral Solomon: Kutsal Kitap'ta anlatılan bir figür olan Kral Solomon, İsrail Krallığı'nın en ünlü hükümdarlarından biridir. Ayrıca bilge ve zeki bir düşünürdü ve İncil'deki Sözler Kitabı'ndaki birçok özlü sözüne ilham verdi.
İmparator Akbar: Hindistan'ın Mughal İmparatorluğu'nun hükümdarı olan Akbar, birçok alanda yetenekliydi. Sanat, mimari, edebiyat, müzik ve felsefe gibi alanlarda ilgiliydi ve Hint kültürü üzerinde kalıcı etkisi oldu.
Kral Henry VIII: İngiltere'nin en ünlü hükümdarlarından biri olan Henry VIII, aynı zamanda şair ve müzisyendi. Ayrıca İngiliz Reformu'nun öncüsüydü ve İngiltere Kilisesi'ni Roma'dan bağımsız hale getirdi.
İmparator Marcus Aurelius: Roma İmparatorluğu'nun son iyi hükümdarlarından biri olarak kabul edilen Marcus Aurelius, felsefe alanında da büyük bir etkiye sahipti. "Kendine Düşünceler" adlı eseri, Stoacılık felsefesi üzerine önemli bir kaynak olarak kabul edilir.
Bunlar dışında, bildiğime göre hemen hemen tüm İran Şahları şairdi.
Bu saydığım, herkesin çok iyi yönetici olduğunu doğruladığı kişilerin, sanat, bilim ve eğitim anlamında sivri olması tesadüf olabilir mi?
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Yer İmleri