Sayfa 129/637 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Paragaranti yenilenmiş. Fiyat arşivi kaldırılmış.
    Bu nasıl yenilik ki eskiyi arar.oluyoruz

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Paragaranti yenilenmiş. Fiyat arşivi kaldırılmış.
    15yıllık fiyat arşivi yeterliyse buradan bakablirsiniz

http://performance.morningstar.com/s...&culture=en-US

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    15yıllık fiyat arşivi yeterliyse buradan bakablirsiniz

http://performance.morningstar.com/s...&culture=en-US

Düzeltilmiş değil galiba bunlar?

4.  Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Düzeltilmiş değil galiba bunlar?
    Aynen düzeltme yok

Neden tarihi fiyatlara ihtiyaç duyuyorsunuz? Ben hiç kullanmadım da

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Aynen düzeltme yok

Neden tarihi fiyatlara ihtiyaç duyuyorsunuz? Ben hiç kullanmadım da

Analiz yapmak için. 10 yıllık getiriyi ve 10 yıl için yıllık getirileri hesaplamak için. Yani aşağıdaki tabloyu yapmak için.

6. Neden ortanca? Eğer uzun vadeli portföy yapacaksak ortalama yıllık getiri(cagr) daha uygun olmaz mı?

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Neden ortanca? Eğer uzun vadeli portföy yapacaksak ortalama yıllık getiri(cagr) daha uygun olmaz mı?
    Bence uygun değil, çünkü ortalamaların yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Çünkü uç değerler ortalamaları çok yükseltebilir veya düşürebilir. Mesela bir ülkenin ortalama kişi başına düşen geliri 10 bin dolar olsun. Geliri çok yüksek olanlar ortalamayı yükseltiyor olabilir. Aynı ülkenin ortanca değeri de 1000 dolar olsun. 1000 dolar daha gerçekçi bir sonuç verir.

Ortanca (medyan) değer küçükten büyüğe sıralandığında ortadaki değerdir. O yüzden bu analizde geçmiş on yılda bu hisseler %20'nin üstünde getiri elde etmişler. Yani 10 yıldaki %500'lük getirinin şans olmadığını göstermektedir. Daha defansif hisseler olduğunu gösterir.

8.  Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Bence uygun değil, çünkü ortalamaların yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Çünkü uç değerler ortalamaları çok yükseltebilir veya düşürebilir. Mesela bir ülkenin ortalama kişi başına düşen geliri 10 bin dolar olsun. Geliri çok yüksek olanlar ortalamayı yükseltiyor olabilir. Aynı ülkenin ortanca değeri de 1000 dolar olsun. 1000 dolar daha gerçekçi bir sonuç verir.

Ortanca (medyan) değer küçükten büyüğe sıralandığında ortadaki değerdir. O yüzden bu analizde geçmiş on yılda bu hisseler %20'nin üstünde getiri elde etmişler. Yani 10 yıldaki %500'lük getirinin şans olmadığını göstermektedir. Daha defansif hisseler olduğunu gösterir.
    İstatistikle biraz ilgiliyim...medyan, standart sapma gibi daha ziyade kısa vadeli yön gösterir...amaç daha doğrusunu bulmak lütfen yanlış anlamayın, her fikre saygılıyım...ama eger odak 5-10 yıl gibi uzun vadelerse cagr, 1-2 yıl gibi daha kısa vade ise medyan daha uygun geiiyor bana...özellikle hisse senetleri gibi donem donem büyük yükselişler ve düşüşler yasayabilen enstrümanlarda cagr medyana göre daha kullanışlı...ama yıllık getirileri fazla dalgalanmayan, defansif hisseler böyle olabilir, medyan daha uygun olabilir.

Sayfa 129/637 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •