Sayfa 144/637 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    %30 civarı bir kazanç olurdu...ayrıca dolar tek başına bir yatırım aracı değildir...dolar bazlı bir yatırım yapmak istersen abd tahvili ya da eurobond gibi enstrümanların olduğu fonlara yatırım yapmak gerekir...orada da tahvil faizi riski var...yani salt dolar yatırımı diye bir şey yok BES te.
    2016 ocak ayından bu yana altın yatırımından %30 kazancınız dolayı tebrik ederim. Hangi BES fonu olduğunu da öğrenebilir miyiz?
    Anladığım kadarıyla bu getiriyi sağlamak için fon yöneticileri alım satımda yapıyor.
    Sadece alıp tutsalar bu tarihten beri getirileri daha düşük olurdu...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    evet arkadaşlar bence en doğru yorum budur.

şirketin kasasından dışarıya nakit transferi olduğu için mantık olarak şirketin piyasa değeri de düşer. çünkü şirketin nakit varlığı artık yatırımcıya geçmiştir.

yatırımcı bu parayla alışveriş de yapabilir, ya da borsa da alım da yapabilir.

kalın kalın yazıyorum altını da çiziyorum. temettü aldığınız için hayat kaliteniz veya borsada alım gücünüz artmıştır.

veya uzun vadede şunu da diyebiliriz. zaten ülke her daim cari açık veren ihracatı ithalata dayalı bir ekonomi modeli ile idare ediliyor. şirketler dolar bazında sürekli değer kaybediyor. al doları koy faize. yüzde 1,5-2 faiz verir ama garanti de olur.
    Para birimleri yatırım aracı değildir. Trade edilebilir fakat uzun vadeli tutulacaksa sonucu reel olarak hüsran olur.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    2016 ocak ayından bu yana altın yatırımından %30 kazancınız dolayı tebrik ederim. Hangi BES fonu olduğunu da öğrenebilir miyiz?
    Anladığım kadarıyla bu getiriyi sağlamak için fon yöneticileri alım satımda yapıyor.
    Sadece alıp tutsalar bu tarihten beri getirileri daha düşük olurdu...
    Neden şaşırdınız likit fon bile yuzde 20.22 getirmis .

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    topic temettü topiğinin yandan yemişine dönmüş olsa da şansını dneemk istiyorum.

bes fon değişikliği için önerisi olan var mı veya kendi portfoyünü paylaşmak isteyen.

benim 60% dolar, 40% altın bazlı
    Benim ve eşimin hesabı Aralık 2016 dan beri Bist30 endeks fonunda getiri son baktığımda %45 i geçmişti, planım bist100 120k ya yaklaşırken likit fona geçip borsada satış dalgasını beklemek,ben sadece bu iki fon Arasında değişiklik yapıyorum 2 yıldır,kolay gelsin.

5.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    sayın roxette, muhteşem bir paylaşım olmuş gerçekten. Bana da deprem dahil o günleri hatırlattı tekrar. Acı, korku, özgüven, endişe tüm duyguların aşırı yaşandığı bir dönemdi. Kayıplarınız için rahmet dilerim, Allah sizlere uzun ömür versin.

Biz yaşadığımızı anlatıyoruz, borsanın bir uzun vadeli peri masalı olmadığını tecrübelerimizle paylaşıyoruz, bazı arkadaşlar da grafiklere bakarak ve yanlış yorumlayarak hayır öyle değil demekteler. Doğrusu neden aselsan almadın veya 2000 zirvesinde satmadın dememesine de şaşırdım çünkü böyle abzürd tepki verenler de var. Yeri gelmişken de söyleyeyim senetleri tepelerden almadım, xu30 dışına da hiç çıkmadım. O grafikte 2008'de bir dip görünüyor orada 2 TL'den garanti bankası yine 2002'lerde görünen diplerden tcell alımlarım var. Yani borsanın en diplerinden alımlarım var, buna rağmen beklediğim getiriyi elde edememişim. Bazı arkadaşlar ise hala şu dönemde alsan şu olurdu diyor.

Bir anımı da paylaşayım, tcell halka arz oluyor, piyasa değeri 20 milyar dolar üzerinden. Arkadaşam yüklü miktarda alım kararı aldı, yapma 10-20 yıl sonra 100 milyar dolar olamaz, Türkiye'de öyle bir şirket yok dedim. Arkadaşım dediki abone sayısı 6 milyon, abone başı 3 bin dolar üzerinden hesaplanıyor, 30 milyon abone olacak ileride dedi, peki dedim. Şimdi Turkcell 30 milyon değil belki 50 milyon abone oldu, dediği herşey fazlasıyla gerçekleşti. Ama ne oldu, abone başı şu anda bırakın 3 bin doları 300 dolar bile etmiyor, işte Türk borsası budur. Arkadaşım sonra mahvoldu, borsaya küsen binlerce yatırımcı arasında yerini aldı.

Şimdi gelelim yukarıdaki grafiğe burada bakınca ne görüyorsunuz? Benim gördüğüm ölü bir adamın kalp atışı gibi dümdüz bir çizgi. Bu yeterli mi değil, çünkü bu grafikte dolar enflasyonu yok, artık ABD'de 1 milyon dolar zenginlik ölçüsü kabul edilmiyor, buna dolar enflasyonu denir. Dolar enflasyonu, enflasyon grafiği hadi bilemediniz uzun vadeli grafikler lineer bakılmaz, logaritmik bakın, bizim borsanın sürekli düştüğünü görürsünüz. Efendim şu vakitte alınan bin, onbin katı getiri sağladı. Allah aşkına böyle birşey olabilir mi, xu30 içinde böyle birşey olması için o zamanda market cap'in 15 milyon dolar olsa bugün 15 milyar dolar olması lazım, bugün böyle değerli bir şirket olmadığı gibi, xu30 şirketleri hiçbir zamanda da 10 milyon dolar rakamlarına düşmedi. Efendim temettü şu bu, temettüyü zaten almalısın, almayıp ortaklığa razı isen, zaten kendi riskini almışsın demektir.

Beyaz yakalının zincirlerini kırmasının tek yolu girişimciliktir. Aslında borsa da bir girişimciliktir, yani gerçek bir iştir. Bu gözle bakmazsanız size getirisi de olmaz, borsanın size araba almak, ev almak, erken emekli etmek gibi bir görevi yok.

Tabi elinde senet olan bunları görmek istemiyor, özellikle son bir yıldır para kazanıyorken. Çok büyük çoğunluk bunu anlamamaya devam edecek, bazı parlak genç arkadaşlar ise anlayacak geçen sayfalarda olduğu gibi. Gelip burada karşılıksız tecrübe paylaşımımız da, bir kişiye bile fayda sağladı ise ne mutlu, maksat biz yandık el yanmasın.

Ülkemizde milli piyango veya türevleri olan şans oyunları için bir arkadaş matematikten anlamayanların devlete verdiği vergidir demişti, çok hoşuma gitmişti. Hiç almadım alana da tavsiye etmem ama her hafta da müşterisi var. Bizim borsada da durum bundan ibaret, yanlış anlaşılmasın borsayı kesinlikle bir yatırım alanı olarak görüyorum ama işi kuralına göre yaparsan. Peri masalı olarak gören çoğunluk vergi ödemeye devam edecek. Başlık sahibi sayın cautionary genel itibariyle oldukça temkinli ve yaklaşımlarına katılıyorum.

Son söz olarak da şunu belirteyim. Son bir yılda özgüvenin artması da malum bazı şeyleri bize önden haber veriyor, selamlar.
    Gece 2 de kalkıp FED başkanının açıklamasını dinlemeyenler, Lehman'ın paldır küldür battığını bilmeyenler, bir iki ayda 8x parası 2x'e düşmeyenler, üst üste 4 taban yemeyenler anlamaz bu satırları.

Arada hisse alıp satan bir arkadaşım var. Abi cemtas göçtü neredesin yazıyor whatsapp'tan. Bakıyorum yüzde 2 düşmüş

Borsaya çok yeni giren, aselsan alıp kısa sürede zengin olacağını sanan epeyce arkadaş var etrafımda. Ama kriz görmeden kaşar olunmuyor borsada

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    topic temettü topiğinin yandan yemişine dönmüş olsa da şansını dneemk istiyorum.

bes fon değişikliği için önerisi olan var mı veya kendi portfoyünü paylaşmak isteyen.

benim 60% dolar, 40% altın bazlı

Benim %100 YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ FONU
    Hem $'ın hem de Nasdaq'ın yükselişinden faydalanabiliyorsunuz. Çok başarılı bir fon.

http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YAY

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yaklaşık 2 yıldır ağırlıklı gram altındayım...şu an %100 gram altın...2016 ocak ayından bu yana %60 a yakın bir kazanç var.

Bu arada topiği salt temettü topiği olarak görmene sebep ne? yazılanları iyi takip edebildiğine emin misin? hisse desen neyse diyeceğim de,,
    sn. cautionary, öncelikle cevabınız için teşekkürler.

farkındaysanız temettü topiğinin yandan yemişi dedim, zira hisse senetleri konuşuluyor olsa da borsa da yatırım yapılabilecek hisseler zaten büyük oranda temettü de veren hisseler, dolayısı ile bir noktada konu sizin açınızdan olmasa bile çoğunluk için temettüye bağlanıyor.

şu an hisse senedi yapabilecek nakitim olmadığı için topiği iki haftadır yüzeysel takip ediyorum, nakitim olsa da fiziki altın alırım.

zamanında fordu u 7 liradan alıp evlilik için 10 lira gibi bir fiyata satmıştım şu an baktım 55 tl olmuş.

bu şartlarda hisse senedi almak hiç içimden gelmiyor, yanlış düşündüğümü söyleyebilir misiniz ama detaylı bakmaya şu an için fırsatım yok mecburen bir sure BES ve altın takılacağım...

UVY topikleri uzun ömürlü oldu umarım sizin topikte öyle olur ve geçmişte ne yazdık diye bakıp kendi muhasebemizi yaparız.

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    sn. cautionary, öncelikle cevabınız için teşekkürler.

farkındaysanız temettü topiğinin yandan yemişi dedim, zira hisse senetleri konuşuluyor olsa da borsa da yatırım yapılabilecek hisseler zaten büyük oranda temettü de veren hisseler, dolayısı ile bir noktada konu sizin açınızdan olmasa bile çoğunluk için temettüye bağlanıyor.

şu an hisse senedi yapabilecek nakitim olmadığı için topiği iki haftadır yüzeysel takip ediyorum, nakitim olsa da fiziki altın alırım.

zamanında fordu u 7 liradan alıp evlilik için 10 lira gibi bir fiyata satmıştım şu an baktım 55 tl olmuş.

bu şartlarda hisse senedi almak hiç içimden gelmiyor, yanlış düşündüğümü söyleyebilir misiniz ama detaylı bakmaya şu an için fırsatım yok mecburen bir sure BES ve altın takılacağım...

UVY topikleri uzun ömürlü oldu umarım sizin topikte öyle olur ve geçmişte ne yazdık diye bakıp kendi muhasebemizi yaparız.
    Şu an yatırıma yönlendirecek boşta paranız yoksa, özellikle BES için ağırlıklı gram altında devam edilebilir.

Uzun vadeli hisse alımı için hissenin “grafik pahalı” olmaması gerekiyor...benim için olmazsa olmaz kural bu...yoksa teknik analiz sat olabilir, temel analiz pahalı diyebilir...yeter ki grafik pahalı olmasın.

Aslında uzun vadeli hisse alımı için kriterlerimi paylaşmıştım..1/0 gibi çalışan grafik pahalı kavramını da detaylı anlatmıştım.. bu başlıkta eski gönderilere bakabilirsiniz.

Gelelim froto hissesine...ülkenin göz bebeği Koç grubunun göz bebeği firması...böyle bir firma sadece 2001 ve 2009 gibi büyük krizlerde ucuz olur, onun dışında ya ederinde, ya da pahalıdır.

Froto son 8 yılda 11 kat artmış, 8 kat üstü benim grafik pahalı dememe sebep oluyor...ama 2009 kriz yılıydı, baz yılı olarak kötü bir yıl...bu nedenle 4 yılda kaç kat artmış ona da bakıyorum..,4 yılda 3 kat bile artmamış.

Geçmiş fiyatları unutun, onlar geçmişte kaldı...ben 8 yıl kriterim sağlanmadığı için almam...ama 4 yıl koşulu sağlanıyor...bu nedenle grafik pahalı ama, çok pahalı değil. Alım sıralamamda ilk 10 giremez, ama alana da saygı duyarım.

Sayfa 144/637 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •