Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýstanbul Barosu, valiliðin içki yasaðýna karþý dava açtý
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...-acti-7789072/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Vergi kaçaklarýný tespit ederken yapay zeka kullanýyorlarmýþ...
Tey tey tey
Bizim mahallede esnaflar çay maden suyu söylüyorlar, sohbet ediyoruz zaman zaman geçerken sesleniyorlar. Birisi yeni inþaata baþlayacak, laf arasýnda hesap kitap yaparken söyledi (geçen sene filan) ayda 65 bin TL net karý varmýþ, bu sene de 150 filandýr herhalde, mekanda çalýþan aile bireyleri de asgari ücretli görünüyor, vergi ne diye baktým, nerdeyse zero...
3 yýlda bir araba deðiþtiriyorlar vergi vermemek için, nasýlsa iþte hesabý kitabý, oradan da vuruyorlar mala. Geçen karþýdaki esnaf hayvani bir pikap almýþ, full donaným, dedi nasýl bak bakalým beðenecek misin, bi lastik var mübarek otoyoldaki orta bariyeri aþacak nerdeyse....Dedim hafta sonu domuz avýna gidiyorsunuz sanýrým arkadaþlarla. Dedi yoo, ben seviyorum böyle arabalarý, ee vergiden düþünce tabi, ballý kaymaklý oluyor.
Demem o ki, bu yapay zeka, iki ayak üstüne dikilip de, Robocop gibi sokak sokak cadde cadde dolaþmadýktan gayri zor tespit eder vergi kaçaðýný.
Memleket ekonomisinin direk yarýsý kayýt dýþý...
Ýþsizlik verisi yanlýþ, istihdam verisi yanlýþ, enflasyon yanlýþ, deflatör yanlýþ...milyonlarca insan kayýt dýþý asgari ücretin altýna çalýþýyor, kimisi asgari ücret görünüyor, 3-4 bin TL sini elden geri teslim ediyor. Ne olduðunu bilen yok.
Düzenin adý Kara Düzen...-mýþ gibi ekonominin -mýþ gibi borsasý....ver mehteri...![]()
Çevir kazý yanmasýn...aman kýz uyanmasýn.
Ülkecek rezerv hesaplýyoruz takip ediyoruz ...sýný satayým.
Rezerv arttýracaz dediler, þimdi de aldýklarý geri verdiler.
Yarýn Allah bilir yeter bu kadar faizleri indiriyoruz derler mi
uzun zamandir ilk defa bu kadar dusuk makas gordum
![]()
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Mehmet Þimþek : Merkez Bankasý’nýn seviye hedefi gözeterek rezerv satýþý ile kura müdahale ettiði iddiasý gerçeði yansýtmamaktadýr.
Hazine ve Merkez Bankasý olarak sermaye piyasalarýný ve TL enstrümanlarýný geliþtirmek ve cazip kýlmak adýna çalýþmalarýmýza yoðun þekilde devam etmekteyiz.
Zaman içinde bütün sorunlarýn üstesinden geleceðiz.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri