Bunu resmi olarak yazdıysan, o banka benden o stopajı asla ama asla alamaz. İsterseniz yarın bir Avukata sorun. Bunu asla sizden ömür boyu alamaz. Ben sordum ve bu yüzden emin konuşuyorum. Siz de sorun lütfen.
Bir örnek. TEB in TUA altın fonunda izahnamede yazıyor. Birebir kopyaladım yazıyı.
Yarın kendi banka Müşteri Temsilcinize de sorun. Altın ve Gümüş TEFAS fonlarını yılbaşına kadar almak sıfır stopaj istisnasını kazımak, ve diğer döviz tabanlı Serbest Eurobond Hisse fonlarından kaçmak en doğru strateji bence.
23.12.2020 tarihli ve 31343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirli türdeki yatırım fonlarına ilişkin stopaj oranlarında geçici indirim sağlanmıştır. Buna göre, 23.12.2020 ile 31.03.2021 tarihleri arasında
gerçek kişi müşterilerimiz tarafından satın alınacak yatırım fonlarının (Değişken, Karma, Eurobond, Dış Borçlanma, Yabancı, Serbest Fonlar ile unvanında döviz yazan yatırım fonları hariç olmak üzere) herhangi bir tarihte elden
çıkartılması sırasında elde edilecek gelirlere %0 stopaj uygulanacaktır. Tüzel kişi müşterilerimizin elde ettiği gelirlerde hâlihazırda stopaj oranı %0 olduğundan düzenlemenin bir etkisi bu müşterilerimiz için olmayacaktır. 22.12.2020 ve
öncesinde satın alınmış olan fon payları 23.12.2020 tarihinden sonra herhangi bir tarihte satıldığında %0 lık stopaj oranı geçerli değildir.
https://www.teb.com.tr/UPLOAD/PDF/al...altin-fonu.pdf
Yer İmleri