Sayfa 170/1032 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Sayın Pilavlı hocam; gönlünü rahat tut, çok değil 2-3 ay sonra dolar 3.50 faizler 11 civarı olacak. Nereden biliyorum? Günde memleketin her köşesinden gelen en az 50 kişiyle muhattap oluyorum. İnan bana insanlar bıkmışlar, değişime huzura açlar. Siz bakmayın kiralık anket firmalarına, halkın en az yarısı kin kusuyor ve bunların üçte ikisi daha önce desteklediklerini ve pişman olduklarını haykırıyor. Dün bir adamcağız ağlamaklı oldu konuşurken iflas etmiş, 15 kişi istihdam ediyordum battım diyor, cebimdeki 20 lirayı aldılar hocam diyor, zavallı kalp hastası olmuş. Bugün başı örtülü bir çocuk doktoru hanım geldi CV sini uzattı, aklım çıktı en az 30 tane yurt dışı yayını var. Birisi iftira attı kamudan ihraç edildim diyor. Mahkemeye gidiyorum ohal var reddediliyorum binlerce insan mağdur diyor. Türk halkının ferasetine güveniyorum. Memlekete huzur ve adalet gelecek kutuplaşmalar ortadan kalkacak. Hem Suriye, Mısır vb ülkelerle hem de batı ile ilişkilerimiz düzelecek. Güzel günler göreceğiz az sabır...
    Eline sağlık, son zamanlarda okuduğum en değerli yorumdur bu, yorumdan öte gerçeğin ta kendisi, TR'de toplumun her kesiminde bir bıkkınlık var şu anda, işadamından öğrencisine emeklisinden işsizine esnafından işçisine vs her kesimden. İmam hatipliler ne ekonomiyi ne de ülkeyi gerektiği şekilde idare edemediler, bu işi beceremediler. Artık halk da bunu görüyor. Sandıkta gereği yapılacaktır hiç kuşkusuz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    0.98 konut kredisi haberi dünden beri beni çok rahatsız ediyor....................Kısaca iyi olmadı, çok tadım kaçtı, fırsat verirlerse halkbanktaki pozisyonumu azaltmak istiyorum, en azından diğer (özel) bankalar şimdilik daha güvenli.
    Hocam bu durum geçicidir, hiç bir banka yönetimi sağlam kafayla böyle saçma sapan bir kararı uzun vadede yürürlükte tutamaz. %15 maliyetli mevduatı %12 den satmanın hiç bir mantıklı açıklaması yok. İmam hatipliler her ne pahasına olursa olsun seçimleri kazanmaya çalışıyorlar ve bu amaçla da ellerinde ne varsa, kendilerinin veya halkın veya devletin hiç fark etmiyor, kullanmaktan çekinmiyorlar. Bizim HALKB'nin AKP'ye alerjisi var zaten. Bu partinin iktidarlığında hisse resmen göçtü. Yeni CB seçildiğinde ve bunlar gittiğinde yeni ve temiz bir sayfa açılacaktır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Son 3 ayda konsolide aktifler %5 artarak 328 milyar tl ye çıktı ama bu artışın hiç bir olumlu katkısı olmadı, tam tersine temel rasyoları olumsuz yönde etkiledi. Sermaye yeterlilik rasyosu, aktif kârlılığı, özkaynak kârlılığı vs alayı son 3 ayda geriledi. Demek ki aktiflerin artması HALKB için olumlu bir gelişme değil, tam tersine olumsuz bir gelişme. Neden olumlu değil? Çünkü faiz giderleri dev adımlarla artarken faiz gelirleri ufak adımlarla ilerliyor, böylece de net faiz gelirinde ciddi azalmalar ortaya çıkıyor. Banka; kredileri maliyetine oranla makul bir kâr oranından vermiyorsa hatta bundan sonra yapacağı gibi maliyetinin %25 gibi altından kredi açacaksa olacağı zaten budur. Bir ilkokul öğrencisi bile "bir tüccarın maliyetinin altından mal satmaması gerektiğini" bilir. Ama işbaşındaki AKP'nin amacı farklı, adamlar oy avcılığına soyunmuşlar, milletin gözünü boyayıp her ne pahasına olursa olsun seçimleri kazanmaya çalışıyorlar. Bu durumda da Halkbankası gibi kamu kurumlarının mezbahaya götürülen bir koyundan farkı kalmıyor.

4. Dua edelim de bundan sonra aktifler ciddi oranlarda artmasın hatta yatay kalsınlar çünkü bankanın temel rasyoları aktiflerdeki artıştan olumsuz yönde fena etkileniyor. Son 3 ayın hızında giderlerse, şu anda %12.9 olan sermaye yeterlilik rasyosu %11 lere iner 3 ay sonra.

Yazik o evladimiza. Yazik. Bu isten nemalanan butun itler elini kolunu saglayip dolasirken... Zarrab muhtemelen ismini Jim Brown'a cevirip Ohio'da sefa surerken... bu cocugun basina kaldi hepsi. Onun ABD'ye gitmesinde sorun olmadigini soyleyen avukatlara...

Tacirler Yatırım – Halkbank HALKB Hisse Analiz 1Ç18 – 11.05.2018

Halkbank – 1Ç18 sonuçlarını 790 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar beklentimiz olan 775 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 800 milyon TL ile uyumlu olup, aylık bazda %10 büyümeyi ve yıllık bazda ise %35 gerilemeyi işaret etmektedir. 1Ç18’de bankanın ana bankacılık gelirleri, çeyreksel bazda %5 geriledi. Bu gerilemenin altında yatan ana sebepler %3 daralan net faiz gelirleri ve %24 daralan komisyon gelirleridir. Halkbank TÜFE endeksli menkul kıymetlerden çeyreksel bazda daha yüksel gelir elde etmiş olsa bile artan mevduat maliyetlerinden ötürü azalan kredi-mevduat makasının, – 30 baz puan, net faiz gelirlerini olumsuz etkilediğini görüyoruz. Aktif kalitesi güçlü kalmış olup, banka yönetimi 70 milyon TL tutarında serbest karşılık ayırmıştır. Halkbank’ın 1Ç18 özsermaye karlılığı %12,2 olup, çeyreksel bazda 70 baz puan yükselmiştir. Bankanın sermaye yeterliliği rasyosu yaklaşık 80 baz puan azalarak %13,4 olarak kaydedilmiş olunup, bu azalmanın altında yatan ana sebebin Türk lirasındaki değer kaybı olduğunu görüyoruz.

7. Bir de bunlar aktiflerdeki artışı "son derece olumlu bir gelişme" olarak sunuyorlar. Halbuki gerçek tam tersi, aktiflerdeki artış HALKB gibi bir bankaya tamamen olumsuz yansıyor. Eh, sen maliyetin altından kredi açarsan olacağı da budur.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Halkbank – 1Ç18 sonuçlarını 790 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar beklentimiz olan 775 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 800 milyon TL ile uyumlu olup, aylık bazda %10 büyümeyi ve yıllık bazda ise %35 gerilemeyi işaret etmektedir. 1Ç18’de bankanın ana bankacılık gelirleri, çeyreksel bazda %5 geriledi. Bu gerilemenin altında yatan ana sebepler %3 daralan net faiz gelirleri ve %24 daralan komisyon gelirleridir. Halkbank TÜFE endeksli menkul kıymetlerden çeyreksel bazda daha yüksel gelir elde etmiş olsa bile artan mevduat maliyetlerinden ötürü azalan kredi-mevduat makasının, – 30 baz puan, net faiz gelirlerini olumsuz etkilediğini görüyoruz. Aktif kalitesi güçlü kalmış olup, banka yönetimi 70 milyon TL tutarında serbest karşılık ayırmıştır. Halkbank’ın 1Ç18 özsermaye karlılığı %12,2 olup, çeyreksel bazda 70 baz puan yükselmiştir. Bankanın sermaye yeterliliği rasyosu yaklaşık 80 baz puan azalarak %13,4 olarak kaydedilmiş olunup, bu azalmanın altında yatan ana sebebin Türk lirasındaki değer kaybı olduğunu görüyoruz.
    Adamlar yine solo rakamları baz almışlar. Konsolide SYR %12.9 dur (3 ay önce %13.6 idi).

Sayfa 170/1032 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •