Sayfa 192/637 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ultimate portfolio hic bir zaman olmayacak.
    Her daim elinizdeki hisseleri takip edeceksiniz, isler nasil gidiyor ilgileneceksiniz.
    10 hisselik bir takip listeniz olacak.
    Kafanizdaki fiyatlara gelenleri alacaksiniz.
    Gecen haftalardaki Asels hareketi gibi hareket yapani azaltacaksiniz.
    Bu yetkinlige erismek icin surekli okuyacak, arastiracak izleyeceksiniz. Zaman bosa gecmeyecek, hem size tecrube kazandiracak hem de bilesik getiri saglayacak.
    Erken baslayanlar cok avantajli olacaklar, gecikenler gelirlerinin daha buyuk bir kismini tasarruf edip yatirim yapmak zorunda kalacaklar.
    Benim su anda alim icin izledigim elimde de olan Brisa ve Hekts var.
    Alim icin izledigim ama sifirdan baslayacagim ise Soda.
    Cimento sevenler Cimsa'ya bakabilirler.
    Ben bugune kadar 5-6 degisik cimento aldim ama para kazanamadim. Konjonktur uygun degildi sanirim.
    Elimde olgunlasmis olarak tuprs, froto, hekts ve asels var.
    Ayrica bunlara ek olarak "elimde patlamis" 3-4 senedir bekleyen isgsy bile var.
    Gelecegin egeen'i olarak gordugum poltk'dan da ufak ufak eskilere ekleme yaptigimi belirtmeden gecemem ama cok cok sig bir kagit almak da zor satmak da zor.
    Baska olmasini isteyebilecegim bu fiyat seviyelerinden, mesela Arclk ve Toaso da alirdim elimde yeterli para olsa.
    Petkm de sektor ve bitmeye yaklasan yatirimi nedeni ile guzel bir secenek olabilir.
    Eregl her donemin kagididir, uzun vadede kesinlikle uzmez ama su fiyat pek cazip olmayabilir blok alim icin.
    Baska bir suru kucuk benim bilmedigim tanimadigim hisse olabilir onlari da bilenler taniyanlar yazsinlar.
    Benim su sira bildiklerim, gorebildiklerim bu kadar.
    Begenirsiniz begenmezsiniz kendi bileceginiz is.
    Bu arada belirteyim ozel mesaji kapatmak zorunda kaldim.
    Kimse kusura bakmasin cok fazla mesaj geliyordu.
    Herkese kolay gelsin.
    Allah yardim etsin.
    Syg,
    Dudu yorumlarınız için teşekkürler. Şu anda ben de belirlediğim hisselerin Excel üzerinden mali tablolarını analiz ediyorum. Bazı hisseler giderek sağlamlaşan mali yapısıyla dikkatimi çekerken bazıları da 2016 düşüş yaşamış olsa da faliyete geçecek yatırımları var; bu konuda nasıl bir değerlendirme yapmalıyım karar vermeye çalışıyorum.

Şu anda kafamda hisse seçim kriterleri ve bir üst seviyede döviz, altın ve hisse arasında nasıl dağılım yapacağımı kararlaştırdım; sıra hisse seçimi ve aralarındaki dağılıma geldi.

Bu arada mali tabloları hakkında mail attığınız ancak cevap alamadığınız şirket hakkında ne düşünürsünüz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Sn. Dudu adel için uzun vade görüşünüz nedir? Patron iyi mi?

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bilemiyorum.
    Ilgilenmedim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bilemiyorum.
    Ilgilenmedim.
    Syg,
    Dudu abi iyi geceler, sizin de portföyünüzde olan azaltmış bulunduğunuz aselsan hakkında yorumunuz olabilir mi? Saygılar..

E6633 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Çimsa'da patladık
    3 yıl önce 15 küsürlerden almıştık. 3 yıl 1 küsür liradan temettü aldık ama şuan hisse 14 lerde sürünüyor...
    malesef performansı tırt çıktı. yapacak birşey yok pozisyonun kaydırılması uygun... endeks çıkarken çıkamadı.düzeltirken en önde düzeltmesini yaptı

peşinden traktör geliyor gibi.. traktörde en büyük beklentim devletin artık tarıma teşvik çıkarıyorum demesi. o zaman belki 3 haneler mümkün olabilir. haberlerde ithal fasülye daha ucuz yerli daha pahalı. bu mazotla bu giderlerle zor...

kriz zamanlarında temettü hisselerine yatırım yapanlar iyi kazanmış.
    çimsa 2001 de 60 kuruş gibi bi fiyatmış.

Sn.Cautionary'nin grafik pahalı kriteri her daim gözetilmeli mal alırken kazanilmali gerisi kolay .

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Çimsa'da patladık
    3 yıl önce 15 küsürlerden almıştık. 3 yıl 1 küsür liradan temettü aldık ama şuan hisse 14 lerde sürünüyor...
    malesef performansı tırt çıktı. yapacak birşey yok pozisyonun kaydırılması uygun... endeks çıkarken çıkamadı.düzeltirken en önde düzeltmesini yaptı

peşinden traktör geliyor gibi.. traktörde en büyük beklentim devletin artık tarıma teşvik çıkarıyorum demesi. o zaman belki 3 haneler mümkün olabilir. haberlerde ithal fasülye daha ucuz yerli daha pahalı. bu mazotla bu giderlerle zor...

kriz zamanlarında temettü hisselerine yatırım yapanlar iyi kazanmış.
    çimsa 2001 de 60 kuruş gibi bi fiyatmış.
    Çimsa hem konjoktür hem de afyon yatırımından kaynaklanan borçlanma giderlerinin etkisinde kaldı. Afyonda arsa satışlarıyla ve faaliyetlerden gelecek parayla borç azaltılacaktır. Ayrıca ihracat yapısı da güçlü. Bence uvy portföyünde düzenli nakit akışı sağlayacak bir çimento şirketi istisnai durumlar harici bulundurmakta fayda var. Bu şirketlerden de en başarılılarından birisi çimsa çok da yabana atmamak lazım. Performansın tırt çıkması düzenli alımda maliyet açısından daha iyidir belki de

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Başlık kalsın...Çok yazdım, 10 sene öncesine göre aynı işi yapmasına rağmen göreceli olarak geliri en çok azalan beyaz yaka, 10 sene sonra daha da kötü duruma düşecek olan o...Sürekli poh pohlanan, patrona zamanında iyi iş çıkarırken el üstünde tutulan, ama aynı işi daha düşük fiyata yapan geldiğinde tereddütsüz kapı dışarı edilen o...Şu an bile 50 yaşında çaresizce emeklilik yaşını bekliyen arkadaşlarım var.

10 sene sonra, şartlar daha da kötüşecek beyaz yaka için...zamanında yeterince tasarruf etmemiş, tasarruflarını verimli yatırımlara dönüştürememiş beyaz yakayı çok zor günler bekliyor olacak.

Bu yazdıklarım, kısmen mavi yaka, esnaf, serbest çalışan vs için de geçerli...ama bu kesim dış yaşama daha aşina, zorda kalınca ayakta kalmaları daha kolay.
    Tabi bu bir sonuç. Beyaz yakanın değersizleştirilmesinin nedenlerine başlıkta birkaç kez değinmeye çalıştım ama başlığın amacı nedenler değil sonuçlar..

Nacizane görüşüm, sonuçlar ve çözümlerinin tartışılmasının yanında nedenlerinin de gözden geçirilmesi...
    Yatırım kapsamında değerlendirelemez

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Küsecek bir şey yok, önemli olan gerekli dersleri çıkarmak, aynı hataları tekrar yapmamak.bence aktif bir şekilde takip etmeye devam edin, hatta uygun gördüğünüz hisselerden 300-400 tl lik alıştırma alımları da yapabilirsiniz...aksa, trkcm, Petkim, Ereğli, froto, hektaş, şişe hepsi uzun vadeli alınabilecek güzel hisseler...sadece pahalılık kriterine dikkat edin... iyi sanayi şirketleri uzun vadeli zirvelerde, son 5 senede 5 katına çıkan çok hisse var.
    yorumunuz için teşekkür ederim hisse ederini aşağı yukarı hesaplarken nelere bakıyorsunuz? birden fazla denklem var seçmek güç. mesela şu an hektaş çok kişiye pahalı geliyor ama 8den düştü bu kağıt buraya.

Sayfa 192/637 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •