BSOKE de devreye almaya çalıştığınızı belirttiğiniz 1.650.000 ton çimentoyu nereye dökeceksiniz?...
BSOKE de devreye almaya çalıştığınızı belirttiğiniz 1.650.000 ton çimentoyu nereye dökeceksiniz?...
http://www.ekonomist.com.tr/haberler...-yatirimi.html
Paylaştığım linkde sorularınızın cevabı birinci ağızdan var, Söke kapasite 1 milyon ton,Batı 1,4 milyon ton,Söke yatırım bittikden sonra ihracat yapacaktır mutlaka ve yapmak zorunda zaten aksi halde o kadar borcu bu ciro ile asla ödeyemez,çeyrek bazda 80-100 milyon arası bir ciro makul olur ve borcu rahatlıkla ödeyebilir,ayrıca yatırımcısınıda mutlu edecek karlarıda açıklar,sizlere tavsiyem yatırım yaptığınız şirkete güvenin,o yatırım boşa yapılmadı,içinden tren yolu geçiyor,ihracat silosu bile yapıldı,teknolojisi,üretim maliyeti avantajı ve lojistik avantajı ile ihracat için ülkemizdeki en avantajlı fabrika olacaktır,bilançoya ilk ciddi yansıması 3. Çeyrek ile birlikte olacaktır.
KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/666748
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2018-03-07
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimiz, bugün Türkiye
İhracat Kredi Bankası A.Ş.'den 240 gün vadeli 4,5 Milyon EURO tutarında
reeskont kredisi kullanmıştır.
Sayın Eksipnos35,
130 milyon eur yatırım yapılıyor, Borsada 111 milyon usd işlem görüyor.(1.ağızdan yazıdan aldım)
Yani 130 milyon eur (161 milyon usd) maliyetli bir işi, siz 111 milyon usd satamıyorsunuz.
Arsası da bedavaya. Bu nasıl bir hesaptır ,anlamdım. İşin içinden çıkamıyorum. Biraz basmıyor mu nedir.???
Bu konu ile ilgili yorumunuzu merak ettim.?
saygılar.
Reeskont kredisi nedir? Ne işe yarar?
Merkez bankalarının geleneksel para politikası araçlarından biri reeskont kredileridir. Reeskont kredisi, adı üstünde, bir banka tarafından iskonto edilmiş bir borç senedinin bir merkez bankası tarafından yeniden iskonto edilmesi karşılığında verilen kredidir. Şirket B, şirket A'dan ticari bir alışveriş karşılığında bir borç senedi alır. Paraya ihtiyacı olan şirket B, aldığı borç senedini çalıştığı ticari bankaya götürerek iskonto ettirip (kırdırıp) parasına kavuşur. Piyasaya para sürmek isteyen bir merkez bankası, ticari bankaların borç senetlerini bir kez daha iskonto edebilir (kırabilir) ve bu yolla piyasaya ek likidite sağlamış olur. Merkez bankacılığında en önemli ilkelerden biri, varlıkların olabildiğince kısa vadeli olmasıdır. Bir merkez bankası, reeskont penceresinden piyasaya likidite veriyorsa, reeskont ettiği borç senetlerinin kısa vadeli olmasına dikkat eder. Açık piyasa işlemi yoluyla bankalara para veriyorsa, verdiği paranın kısa vadeli (hatta gecelik) olmasını ister. Bir merkez bankasının varlıkları ne kadar kısa vadeliyse, para politikasında o kadar esnekliği var demektir. Arzu ettiği an daha önce verdiği likiditeyi çekebilecek demektir. (alıntıdır)
http://www.ticaretgazetesi.com.tr/20...-talep-artacak
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri