Sayfa 204/637 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,625 - 1,632 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Benim bu işe bakışım biraz şöyle cauti üstadın 1-0 yaklaşımına benzer.
    İktisatta kötü para iyi parayı kovar denilen bir kavram var detayını araştırıp bulabilirsiniz. Bunu borsaya uyarlarsak aslında insanların bir çoğu iyi bir şeyi paylaşmak istemezler. Şahsen iyi bir şirketim olsa işlerim güzel olsa ortak falan istemem hele ki işi yine ben yürütmeye devam edeceksem o sadece para koyacaksa hiç istemem ama işlerim kötüyse seve seve kabul ederim. Dolayısıyla şirketlerin hepsine şüpheyle yaklaşırım ve hepsi aslında 0 durumundadır. Sonra detayına bakarım bu şirket neden halka açık. Misal brisa halka açıklık oranı düşük ve iki büyük ortak tarafından yönetiliyor. Yabancı ortağın yerine kendinizi koyun yurtdışında bir ortakla iş yapıyorsanız şeffaflık sizin için önemli olur veya yabancı kaynak ihtiyacınız varsa şeffaflık sizin için önemli olur. Bunu sağlamanın en güvenilir yöntemi de halka açık olmaktır. Bilinilirlik, gündem oluşturma gibi amaçlarla birlikte halka açık olma ile satış arasında pozitif ilişki bulan çalışmalar var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde yani gerekçeyi anladığımızda bir şirketin halka açılarak hakim ortağın elde edeceği faydalar elindeki iyi parayı (örneğimizde iyi şirket) paylaşmaya değiyorsa ve bu gerekçe benim de faydama ise ortak olmaya değer olarak nitelendiriyorum (diğer kriterleri de sağladığı takdirde tabiki). Eğer ki bu kriterler yalnızca patronun lehine bizim aleyhimize olacaksa o şirket benim için bir hiçtir ve malesef bunlar borsamızda çoğunluktadır. Dolayısıyla borsamızda malesef kötü para iyi parayı kovar prensibi bir çok şirket için geçerlidir.
    tebrikler...ben bu kadar güzel anlatamazdım..

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...17#post1309017

Okunmasını tavsiye edeceğim bir link. Bugünün anlam ve önemine haiz.

,,

II. Abdülhamit Bir Tefeci miydi?

3. Gün içi bilgi paylaşımlarınızı bence çok faydalı 😂akıllı ben tuttum 7.94 blok alım yaptım iyimi elimi bı 2 saat sonra basaydim kesin 6.75 falan alırdım 😂 sn durdu ve cautionary takip edicez diğer üyelikleri silicem 😅

etab5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Merhabalar öncelikle bu başlığı açan sn cautionary ve katkısı olan tüm tecrübeli dostlara çok teşekkür ederim. Başlığı geç farkettim ama tüm yazılanları baştan sona okudum.Bu beyaz yaka mavi yaka olayına oldum olası tav oluyorum özel sektör de çalışırken bu terimleri çok duyardım bana göre insanları birbirinden ayrıştırıp kutuplaştırmak için uydurulmuş safsatadan başka bir şey değil ��

Biraz kendimden bahsedeyim bende 33 yaşında hala daha bekar olan bir memur kardeşinizim.Bu meretle ( borsayla ) 2013 yılının mart ayında o zamanlar işyerinde bir bayan arkadaşın Thy deki zararını sürekli dinleyerek merak saldım sermayesi o zaman yarı yarıya inmişti yüklüde almıştı düşünün eşinden ayrılmış ve oturduğu evi satmış bu para ile Thy hissesi almış zararım çıksın satıp kurtulacağım falan diyordu.Neyse bende yatırım hesabı açtım hisse senedi almadan önce biraz araştırayım dedim olayın mantığı nedir diye derken bu sitede Halil Buhur hocanın uzun vadeli başlığını buldum kulakları çınlasın ben gibi bir çok arkadaşa referans oldu. Bu süreçte teknik analiz temel analiz öğrendim ama şunu anladım hepsi boş muhabbetmiş 4 yıl önce aldığım hisseleri şimdiye kadar satmamış olsaydım şu an iyi bir sermayem vardı yinede çok şükür güzel kazançlar sağladım. Artık temettü yatırımcısıyım ve şu an da al unut mantığı ile yatırım yapıyorum ömürlük yani kafam rahat elimde 7 adet hisse var Aselsan,Adana ,Ford,Brisa,Petkim,İşyat ve TSKB yatan temettüler lede Adana çimento hisselerimi çoğaltıyorum portföy büyüklüğüm 80k inşallah 10 sene sonra rahat bir yaşamın temellerini attım Allah utandırmasın ve herkesin gönlüne göre versin.

5.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Benim bu işe bakışım biraz şöyle cauti üstadın 1-0 yaklaşımına benzer.
    İktisatta kötü para iyi parayı kovar denilen bir kavram var detayını araştırıp bulabilirsiniz. Bunu borsaya uyarlarsak aslında insanların bir çoğu iyi bir şeyi paylaşmak istemezler. Şahsen iyi bir şirketim olsa işlerim güzel olsa ortak falan istemem hele ki işi yine ben yürütmeye devam edeceksem o sadece para koyacaksa hiç istemem ama işlerim kötüyse seve seve kabul ederim. Dolayısıyla şirketlerin hepsine şüpheyle yaklaşırım ve hepsi aslında 0 durumundadır. Sonra detayına bakarım bu şirket neden halka açık. Misal brisa halka açıklık oranı düşük ve iki büyük ortak tarafından yönetiliyor. Yabancı ortağın yerine kendinizi koyun yurtdışında bir ortakla iş yapıyorsanız şeffaflık sizin için önemli olur veya yabancı kaynak ihtiyacınız varsa şeffaflık sizin için önemli olur. Bunu sağlamanın en güvenilir yöntemi de halka açık olmaktır. Bilinilirlik, gündem oluşturma gibi amaçlarla birlikte halka açık olma ile satış arasında pozitif ilişki bulan çalışmalar var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde yani gerekçeyi anladığımızda bir şirketin halka açılarak hakim ortağın elde edeceği faydalar elindeki iyi parayı (örneğimizde iyi şirket) paylaşmaya değiyorsa ve bu gerekçe benim de faydama ise ortak olmaya değer olarak nitelendiriyorum (diğer kriterleri de sağladığı takdirde tabiki). Eğer ki bu kriterler yalnızca patronun lehine bizim aleyhimize olacaksa o şirket benim için bir hiçtir ve malesef bunlar borsamızda çoğunluktadır. Dolayısıyla borsamızda malesef kötü para iyi parayı kovar prensibi bir çok şirket için geçerlidir.
    İlginç ama güzel bir yaklaşım, peki sizden 1 alan diğer şirketler neler, paylaşabilir misiniz?

6. Bu arada dostlar artık hisse satmak istemiyorum al unutun tarif edilmez rahatlığını yaşamımın her anına yaymak istiyorum sadece mesaj gelsin aracı kurumumdan falan hissenin kar payı iki iş günü içinde hesabınıza yatacaktır diye bende yatan parayı alıp yiyeyim

7.  Alıntı Originally Posted by ASELİŞ Yazıyı Oku
    Bu arada dostlar artık hisse satmak istemiyorum al unutun tarif edilmez rahatlığını yaşamımın her anına yaymak istiyorum sadece mesaj gelsin aracı kurumumdan falan hissenin kar payı iki iş günü içinde hesabınıza yatacaktır diye bende yatan parayı alıp yiyeyim
    Al-unut söylemesi kolay ancak yapması oldukça zor bir strateji, hisseler düşerken temeline ve yatırımına hala güveniyor olsanız dahi o noktada dayanmak her yiğidin harcı olmasa gerek. Asıl kaz***** da bu belirliyor sanırım. Bir de Cautionary'nin dediği gibi alıp unutmak değil de alıp bilançolarını takip etmek daha güzel bir strateji sanırım..

Bu arada konuda pasif strateji al-unut olarak bahsedildi ancak bir de yabancıların "passive strategy" dediği; piyasaların efektif olduğu varsayımı altında ekstra bir teknik veya temel analiz gerekmeksizin "market portfolio" ya yatırım yapılması gerektiğini söyleyen bir görüş de var, mesela bizdeki BIST-30 alıp başka hiçbir şey yapmamak.

8. Güzel haberi vereyim.. Bugün ben de birikmişlerimden hisseye ayırmayı düşündüğüm miktarın bir kısmı ile ilk hisselerimi almış bulunuyorum. Geri kalan kısım ile uygun gördüğüm bir vakitte kullanacağım. Bundan sonra da biriktirdiğim param ile aylık düzenli hisse ve altın alımı yapacağım.

20'li yaşların başında bu birikime başlamanın umarım uzun vadede pozitif etkisini göreceğim, biraz da hikayemden bahsetmek gerekirse para biriktirmeye hevesim hep vardı ancak o birikmişi bir şekilde farklı yerlere harcardım. Finans teorisini öğrendikten ve uzun vadeli yatırımın faydalarını çalıştıktan sonra burada yazılan yaşanmışlıklar ve tecrübeler ile zenginleştirerek güzel bir strateji oluşturduğumu düşünüyorum(tabi bütün yatırımcılar kendi stratejisini iyi zanneder aslında = over-confidience bias ), sosyal hayat ve yaşanması gerekenler ile tasarrufun önemi arasında dengeyi kurarak ilerleceğimi düşünüyorum.

Şu anki portföy;

16% Brisa, 17% Froto, 15% Petkim, 32% Soda ve 20% Tüpraş şeklinde.

Kront, Hektaş ve Aselsan takibimde olan hisseler ancak şu an beklemedeyim.

Başta @Cautionary ve @Dudu olmak üzere burada değerli fikirlerini yazan herkese teşekkür ederim.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."

Sayfa 204/637 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •