Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
*tcmb, koronavirüsün ekonomik ve finansal etkilerine karşı alınan ilave tedbirlere ilişkin duyuru yayımladı
*tcmb: 2020 yılı para ve kur politikası metninde belirlenmiş limitler çerçevesinde yürütülen açık piyasa işlemleri (api) portföyü doğrudan alım işlemleri önden yüklemeli olarak gerçekleştirilebilecek ve gerektiğinde söz konusu limitler piyasa koşullarına göre güncellenebilecektir. Bu işlemlerle, piyasa derinliğinin artırılması, varlık fiyatlamalarının sağlıklı gerçekleşmesi ve bankalara likidite yönetiminde esneklik sağlanması yoluyla parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması hedeflenmektedir
*tcmb: Bu işlemlerle, piyasa derinliğinin artırılması, varlık fiyatlamalarının sağlıklı gerçekleşmesi ve bankalara likidite yönetiminde esneklik sağlanması yoluyla parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması hedeflenmektedir
tcmb: Geçici bir süre için, piyasa yapıcı bankalara, işsizlik sigortası fonu’ndan satın aldıkları dibs’leri tcmb tarafından belirlenen koşullar ve tutarlar dâhilinde tcmb’ye satma veya piyasa yapıcılığı sistemi kapsamında api çerçevesinde tanınan likidite imkânını belirli oranlar dâhilinde artırma olanakları sağlanacaktır
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*tcmb: Tcmb bünyesinde gerçekleştirilen türk lirası ve döviz işlemleri çerçevesinde varlığa dayalı menkul kıymet ile ipotek teminatlı menkul kıymetlerin teminat havuzuna dâhil edilmesine karar verilmiştir
*tcmb: Söz konusu kıymetlerin teminata kabul edilmesi, benzer nitelikteki ihraçların likiditesinin artmasına ve sermaye piyasalarının derinleşmesine katkıda bulunacak, bankalara türk lirası ve döviz piyasa likidite yönetimlerinde sağlanan esnekliği artıracaktır
*tcmb: Teminata kabul edilecek kıymetlere dair kriterler ve söz konusu imkâna dair limitler konusunda bankalara ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
*tcmb: Bu kapsamda sağlanan 91 güne kadar vadeli repo ve 1 yıl vadeli döviz karşılığı türk lirası swap hedefli likidite imkânlarına ek olarak 6 ay vadeli döviz karşılığı türk lirası swap ihaleleri düzenlenecek olup bu vadedeki ihalelerle ilgili bankalara tcmb politika faiz oranı olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 125 baz puan altında faiz oranı üzerinden abd doları, euro veya altın karşılığı türk lirası likidite sağlanacaktır
Tcmb'nin aciklamalarinin bizim anlayacagimiz sekilde meali nedir acaba...
Bir kac ihtimal aklima geldi !!!!
A) Ayvayi yedik
B) Simdilik idare ediyoruz
C) Ne yaparsaniz yapin, ben karismiyorum
D) Hepsi
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Yer İmleri