Cuma günü iki ayrı fona satış talimatı verdim. Birisi stopaj kesintisi olan ve kar ile sattığım. Diğeri stopaj kesintisi yok zarar ile sattığım. Stopaj kesintisi iadesi hemen mi yoksa daha sonra mı oluyor?
HDA dün - 0.5602% zarar yazdı.
Yani 100 liranız oldu 99.4398 lira.
Eski değeri olan 100 liraya dönmesi için takip eden günlerde (hiç zarar gelmeyeceğini varsayarsak) en az 0.5634% kar elde etmesi lazım.
Bugün 0.2553% getiri elde etti.
Kaldı geriye 1.005634 ÷ 1.002553 = 0.3073%
DAS Deniz Portföy Onikinci Serbest (Döviz) Fon
PAL Ak Portföy Altıncı Serbest (Döviz) Fon
OJB QNB Finans Portföy Beşinci Serbest (Döviz) Fon
ILH İş Portföy Birinci Serbest (TL) Fon
BGP Ak Portföy Üçüncü Para Piyasası (TL) Fonu
Son 1 hafta en fazla para girişi olan fonlar ilk 5..
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
hakikaten inanılır gibi değil. arkadaş istatistiksel arbitraj fonu zaten karı vade sonu beklentisi ile kitleyip pozisyona giriyor... hakikaten neyi gün gün hesaplıyorsunuz kara geçmesi için şu kadar gerekir falan diye. ka ç kez burada başka yurt paydaşları da ben de yazdım bu konuyu halen aynı düşünce ile istatistiksel arbitraj fonlarını yorumluyorsunuz. pes yahu
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
boşa yazıyoruz herhalde bi anlamı yok yani burada bilgi vermenin o zaman
mastar eklerinde kaldı bütün fiiller ... ? ha
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Sayın Lucky Player, bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.
Ben HDA fonu getirisi berbat denince, bu haftaki hareketlerinden yola çıkarak zararın çok büyük olmadığını, olsa bile fon getirisinin bunu rahatlıkla kapatabileceğini göstermek için o işlemleri yaptım.
Yoksa HDA fonu iki aydır bende de var. Nasıl işlediğini, nasıl çalıştığını, nasil bir getiri elde ettiğini gayet iyi biliyorum.
Yer İmleri