Sayfa 354/404 İlkİlk ... 254304344352353354355356364 ... SonSon
Arama sonucu : 3226 madde; 2,825 - 2,832 arası.

Konu: KCHOL - Koç Holding

1. Borsa da değişmez bir gerçek vardır ki ister algoritmalar, robotlar kullanın ister manuel işlem yapın! Her durumda baş başa kaldığınız tek bir gerçek vardır kişisel disiplin yok ise hepsi boştur.

Trade Vadesine göre Günlük Hareketli Ortalamalar! (EMA-SMA)

Kısa vade:............ 3-5-8-13
    Orta vade:............ 21-34-55
    Uzun vade:........ 89-144-233

Arz ve talep bölgelerini nasıl belirleyeceğinizi öğrenmek Eğitim.
    Bu işin mantığını ve çalışma şeklini.
    Saçma sapan göstergeleri unutun.

Piyasa zamanlaması; piyasa fiyatlarının nereye gideceğini önceden belirleme yeteneğidir.
    Piyasanın dönüm noktalarını önceden nasıl zamanlayacağınızı bilmek istemenizin ana nedeni, işlem pozisyonuna en düşük risk, en yüksek ödül ve en yüksek olasılık girişini bilmektir.

Trend dönüş noktasına mümkün olduğunca en yakın yerden işleme girerek 3 temel faktörden yararlanırsınız:

1. Düşük Risk
    2. Yüksek Ödül
    3. Yüksek Olasılık

Bunu çözdüğünüzde, siz artık arz ve talebin en çok nerede dengesiz olduğunu belirleyebilir ve burasının fiyatların döndüğü, bankaların alıp sattığı yer olduğunu artık anlıyorsunuz demektir.

2. Makul mantıklı yazıları alıntılar tekrar tekrar okurum ARŞİV de ...

abartin; Yazıyor: Bist100 şu anda 2.75-$ dolar civarı....Aralık 1999 tarihinde de bu seviyelerde idi....Arada geçen 24 yıllık zaman diliminde Bist100 un günümüz dolar bazında reel değerini hesabı yapabilmemiz için eklememiz gereken 4 faktör var...

1- 24 yıllık dolar enflasyonu
    2- 24 yıllık sürede kottan çıkan ve halk açılan firma sayısı ve bu firmaların öz sermaye farkları
    3- 24 yıllık sürede Firmaların yaptığı kapasite artırım yatırımları...
    4- 24 yılda yapılan bedelli sermaye artırımları......

özellikle ilk 3 faktör önemlidir....Bunları hesaba kattığımızda aslında Bist100'ün cari dolar değeri epey yanıltıcı olur....Aralık 1999 yılında ki 2,75 dolar günümüzün sallıyorum belki 1,5-$ doları civarıdır...Uzmanlık gerektiren bir hesaplama.....Yine bu parametrelere göre 2010 yılında gördüğümüz 5,1 dolarlık zirve günümüz reel değeri belki 7-$ civarıdır....

Eğer ülke konjonktürü el verirse ve hükümetin ekonomik programları güven açısından yabancıları tatmin edebilirse 6 ay içinde 2010 ve 2013 yılında ki eski dolar zirvelerine yaklaşmamız durumunda benim açımdan beklenmedik bir gelişme olarak sayılmayacaktır..

borsaya para girişi devam ediyor, herkesin düzeltme beklediği noktalardan daha yukarı çekerek benim gibi nakit'e geçen oyuncuları bile cezbediyorlar. Ben de tedirginim ve bu nedenle gün sonuna mutlaka nakitle girmeye çalışıyorum. Makro alanda herhangi bir problem yaşanmadığı sürece M. Şimşek ve Gaye Erkan şimdilik gayet güzel götürüyorlar, hem de piyasaları üzmeden, ürkütmeden her kesimle konuşarak. Aslında hükümet particilik, yandaşlık yapmayıp kaliteli insanları her alanda işbaşına getirse oluşacak güven ile kısa zamanda toparlarız. Yeni nesil muhalif ekonomistlerin çoğu bazı uygulamaları eleştirse de şimdilik destek veriyorlar.
    Borsa yükseldikçe kazanç yüzdesi azalırken risk artıyor. Herkes bir şeyler atıp tutuyor, ben de atıp tutmak istemem. Bu nedenle teknik analiz asla birinci tercihim olmamıştır. Oyunun kuralı gereği yararlanırım ama son kararımı büyük resme göre vermeye çalışırım. İki kişinin bildiği sır değildir, piyasaya bakıyorsun herkes teknik analizci herkesin ağzında aynı şey, piyasa yapıcı masayı kuran adamdır, oyunun kuralını belirleyendir. Herkesin bildiği ve beklediği yerden düzeltme yapar mı ? sizce...
    Düzeltme çok kötü bir haberin ya da coşkunun arkasından gelir. Piyasanın %3-5 yukarı da olduğu gün tahtaların çoğu devre keser. Ama şimdilik en güzel alternatif borsa olduğu için büyükler musluk akıyorken hepsi kovalarını doldurmaya devam ediyorlar. Bu nedenle bana endeksi ve düzeltmeyi sormayın, çoğu analist gibi bütün ihtimalleri sayıp ben demiştim demek istemiyorum. Ben diyorum ki her zaman beklenmeyeni bekleyin.

3.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    ....borsaya para girişi devam ediyor, herkesin düzeltme beklediği noktalardan daha yukarı çekerek benim gibi nakit'e geçen oyuncuları bile cezbediyorlar.
    Yillardir bu kadar guclu bir cikis gormedik.

Bu donemde nakitte kalmak gercekten talihsizlik.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Yillardir bu kadar guclu bir cikis gormedik.

Bu donemde nakitte kalmak gercekten talihsizlik.
    biz borsadayız ama hisseler 6000 seviyesinin altında...doğru hissede bulunmadıktan sonra bir kıymeti yok...benim amiralim karolin daha eski zirveye ulaşamadı...

5. -İndikatörleri tek başına kullanmak bazen hatalı sinyaller verebilir
    -Aynı tür indikatörleri kullanmak çoğu zaman anlamsız olabilir

*En ideali her gruptan bir indikatör kullanmak

Resimde aynı satırda bulunan indikatörleri birlikte kullanmanın verimli olduğu tespit edilmiştir.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Yıllardır bu kadar güçlü bir çıkış görmedik.

Bu donemde nakitte kalmak gerçekten talihsizlik.
    Tınaz hocam
    bir örnek vereyim UZUN vadeli spotta yatırım her daim süper karlar elde etmiştir kabul ediyorum.

Güçlü çıkışların düşüşünde her nedense insanlar STOP koymasını maalesef beceremiyor buna geçen sene hep birlikte şahit olduk
    SASA 2015 yılında yüzüne bakılmazdı 0,50 civarlarındaydı bölünmeden önce 170,00 lere kadar çıktı o zamanlar ben arkadaşlarıma dahi yalvardım bazen aç gözlü olunmamalı doyuma ulaştığında bereket demeli sonra ne oldu birde bakıldı taban taban satışa dahi müsaade edilmedi henüz öyle bir durum yok ama Türkiye'nin gidişide çokta güzel değil hani temkinli olmakta fayda var.

Son düzenleme : rosense; 05-08-2023 saat: 16:06.

7.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Tınaz hocam
    bir örnek vereyim UZUN vadeli spotta yatırım her daim süper karlar elde etmiştir kabul ediyorum.

Güçlü çıkışların düşüşünde her nedense insanlar STOP koymasını maalesef beceremiyor buna geçen sene hep birlikte şahit olduk
    SASA 2015 yılında yüzüne bakılmazdı 0,50 civarlarındaydı bölünmeden önce 170,00 lere kadar çıktı o zamanlar ben arkadaşlarıma dahi yalvardım bazen aç gözlü olunmamalı doyuma ulaştığında bereket demeli sonra ne oldu birde bakıldı taban taban satışa dahi musade edilmedi henüz öyle bir durum yok ama türkiyenin gidişide çokta güzel değil hani temkinli olmaktya fayda var.
    Sevgili Rosense,

Bu yorumda bir varsayim var, hisse aldin yukseldi, tutmaya devam edeceksin gibi.

Ben 3 sene once 4.20'den PSDTC almistim, 16.50 TL. gibi sattim, ele gecen tum parayla 12.36 TL.den KCHOL aldim, ( 6.000 lot)

O yil bu 6.000 lot KCHOL, 9.500 TL. gibi nakit kar payi verdi, yani hic bir sey.

Sonra bu 6.000 lotu, 1000'er lot satarak ele gecenle EUROBOND aldim. ( son 1000 lot kaldi)

Henuz dolar 20 TL.nin altindayken.

Demek istedigim yatirim bir strateji isidir, eger hisse yillik nakit kar payi vermiyor ya da cok dusuk veriyorsa, buna cozum bulmak yatirimcinin sorunudur.

Ben de son 7 aydir, bu nakitle 31.000 dolarlik Eurobond aldim, bu Eurobond bana her 3 ay da bir yeni bir 1000 dolar getiriyor ve Eurobond almaya devam ediyorum.

Is'te strateji dedigimiz bu.

O 5.000 lot KCHOL kazanci bana, Eurobond ile yilda net 2.000 dolar nakit kar payi oduyor.

Mukayese ederseniz, nakit kar payi anlaminda 54.000 TL. nere 9.500 TL nere.

1. Duzgun hisse secmek.
    2. Strateji belirlemek ve disiplinle uygulamak.
    3. Temel Analizi iyi ogrenmek.
    4. Teknik Analiz icin bosa vakit harcamamak.
    5. Hisse alirken, birim urun basina dusen enerji ve doviz maaliyeti ile piyasada rekabet kosullarini dikkate alarak hisseleri elemine edip cok daha az sayida hisse takip etmek.

Butun yaptigim bu.

8.  Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    biz borsadayız ama hisseler 6000 seviyesinin altında...doğru hissede bulunmadıktan sonra bir kıymeti yok...benim amiralim karolin daha eski zirveye ulaşamadı...
    Ben bu konuda fikrimi yazmayim, ne sen uzul ne de diger arkadaslar uzulsun.

Sayfa 354/404 İlkİlk ... 254304344352353354355356364 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •