Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Sizin yanildiginiz nokta şu; o saydığınız şehirlerde parklar, bahçeler, deprem toplanma alanları, eğitim arazileri yandaşlara peşkeş çekilip konut üretimine ayrılmıyor. dolayısıyla o şehirlerde bir arz sıkıntısı var. Millet ev yapacak şehri genişletecek arsa bulamıyor. Dolayısıyla kısıtlı sayıdaki eve çok talep olduğu için fiyatlar çıkıyor.
İstanbul'da ise bu saydığım arazilere hatta aklınıza gelen her yere bina dikildiği için inanilmaz bir arz fazlası var bu sefer talep yeteri kadar gelmiyor. Fiyatlar dolar veya enflasyon karşısında eriyor.
Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru hisse, doğru zaman.
Istanbul cevizlibaği bilen varsa eger, honda cem ve opet in arka tarafinda yeni bir bina yapiliyor 3 4 katli, bitti sayilir. Nereye yapildi dersiniz? Okul bahcesine.
Vali geldi, kagit ustunde çat cat cat,10 dakikada karar alindi bitti.6 ayda bina dikildi.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o zamandan bugüne neredeyse 20bin dolardan fazla kira getirisi olmuştur, onu da hesaba katmak gerekir. yine zarar ama zararın boyutunu bir nebze azaltır. bu arada 2013- 2019 arası dolara göre hemen hemen her yatırım zarar ettirmiştir. markalı konutlar ekstra zarar tabi.
Düşündüm ....
1.000.000 TL'ye (hesap kolay olsun diye) , kiraya vermek amacı ile bir ev aldığımı varsaydım.
Evi ; airbnb'den hiç boş kalmamak şartı ile günlük $50'dan , aylık 9.000TL , 10.000TL'ye yuvarlayarak kiraya verdiğimi varsaydım.
(1.000.000'luk ev 10bin TL'ye kiralanamaz ama hesap kolay olsun dedim)
Gelirler
Yıllık 120.000TL kira geliri
Giderler
2.500 TL aylık ,30.000TL yıllık , temizlikçi
Emlak Vergisi ???
Apartman gideri ???
Kira /Gelir Vergisi ???
Tamirat , tadilat ???
Aklıma yatmadı !
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri