Fabrikamın bacası tütüyor. Son çeyrek karı belki bize yüklerler. İsdemirden vazgeçmem. Ytd.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fabrikamın bacası tütüyor. Son çeyrek karı belki bize yüklerler. İsdemirden vazgeçmem. Ytd.
Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Hocam burası forum adı üstünde aykırı düşünceler de olasak. Yazdıklarınız hedef lota ulaştığınız için çok hoş . Zaten Bir kaç milyon kar payı alan uçan kaçanla uğraşmaz haklısınız çünkü zaman sermayemiz bitiyor. Gelelim asıl konuya 3 çocuklu öğretmenim en büyük daha 11 yaşında . Şu şartlarda ayda 100 lot ile hedef lota 40 yılda ulaşacakken temettü hissesi yanında 1 e 10 katan hisseleri de portföye ekleyerek ekstra 30, 40 bin lot luk bir hisse ile 40 yılda kat edeceğim yolu 2 yılda kat etmem takdire şayan değil mi Saygılar.
Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Takdire şayan değildir hocam. Ne kadar kazandığınızdan daha önemlisi nasıl kazandığınızdır. Portföyün %5-10 undan fazlası bugün aşırı yükselen kağıtlardaysa (hangisi oldukları belli), yapılan yatırım bana göre doğru değil. %100'ü için olmasa bile %90 için bunu iddia ederim. Kumardan hallice. Miktarın ciddi değerde olması halinde bu değerler daha da düşer çok az olması halinde de bir miktar yükselir fazlası olmaz.
Bir milyon portföyü olan adam tüm parayı piyangoya yatırsa belki 100 milyonu olacak belki de parası 100 bine inecek. Bu adam 100 milyon kazanınca takdir edip de 100 bini kalınca piyango kumar demek ne kadar doğru?
Bugün maalesef piyasamız bu hale geldi. Kazanalım da nasıl kazanırsak kazanalım doğru değil. Bugün olan portföy büyüklüklerinin de gerçek karşılığı yok. Bunları mevcut değerlerden paraya çeviremezsiniz. Yarın bir gün taban serisi başladığında ne demek istediğim daha net anlaşılır.
Becerebildiysen takdire şayan demek az bile mükemmel iş yapmışsın tebrikler derim. Ama şu kadarcık uyarıyı yapayım tanımasam da dostun olarak kabul et lütfen. Zehir gibidir olur ya 50 yi 100 yaptın 100 ü 200 kendi kendine beyin bunu yaptıysam 200 ü de 400 yaparım demeye başlar özgüven tavan olur ki aman ona dikkat. Hep ilk baştaki anapara ile trade et karları trade sokma sistemden çıkar kalıcı varlık haline dönüştür naçizane tavsiyem çünkü dediğin gibi sermaye zaman.
Son bir paylaşımla iyi geceler dileyim. Portföyün TL değerinin ya da herhangi bir parasal değerinin hiçbir anlamı yoktur asıl olan mal varlığı miktarıdır. Bir şirketin % ya da binde kaçı senin ve bunu zaman içinde artırıp senden sonra gelen nesle büyüterek aktarabiliyor musun? Bunu yapabiliyorsan korkma piyasa bu sene kötü gider işler kötüdür kar az olur seneye kosullar değişir vs. Dostlar piyasa hep böyle değildir yani bu sene enflasyon nedeniyle her şirket kar açıklıyor bu hep böyle devam etmez. Thyao tuprs vs 2 sene önce zarar açıkladı unutulmasın o günler. Eregl o zamanlarda dahi zarar açıklamadı bugün eleştirilen tu kaka yapılan karın az gelmesidir. Merak eden araştırsın en son Eregl ne zaman zarar etmiş en az 10 sene geriye gitmeniz lazım. Eregl ayrıcalıklı kılan husus budur.
Syg
Yaşım 41 siz 49 . Allah cümlemize hayırlı ömür versin. Yakın zamanda annemi pankreas kanserinden kaybettim. Bu bende çok büyük bir şok yaptı. O yüzden hırslardan arınmanın alasını yapıyorum. Borsada büyümek için küçül derler ya . Büyüdükçe küçüldüm. Dışa çıktım. Çevremde memur olupta 3 e 5 e tenezzül edenleri gördükçe o tenezzül edenlerden olmadığım için onbinlerce şükrediyorum. Namazlarda duam şudur " Allahım nerden geldiğimi biliyorum, şımarmayacağım . Sen bana verdikçe ben de başkalarına vermezsem benden al. " Saygılar.
Yer İmleri