Sayfa 436/1002 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Şöyle bir katkıda bulunmak isterim sn servetbey

24/02/2021 den günümüze 4 farklı karma fonun getiri grafiği. (IKL kuruluşu 24/02/2021 olduğu için bu tarihten aldım)

TKK iş portföy kumbara hesabı karma ''özel'' fon, çocukların adına açılan hesapla alınan uzun vadeli beklentiye dayalı bir fon

IKL iş portföy sağlık sektörü karma fon , yani TEMATİK fon - bir sektöre enstrümana odaklı yatırım alanı dar bir fon

bu iki fonla YAK 'ı kıyaslamanın sebebi nedir ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Bildiğiniz stopajsız emtia fon sepeti fonu ve petrol fon sepeti fonu var mı?

Tefas da yok herhalde bulamadım, büyük eskiklik.
    I WANT TO PLAY A GAME ==> ( twitter'a gel )

3.  Alıntı Originally Posted by delpiero7474 Yazıyı Oku
    YAK fonu hakkında düşüncesi olan var mı, her ay düzenli getiri sunar mı?

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Arkadaşlar yazmışlar. Değişken ve karma fonların hemen hemen hepsine bakarsanız bayağı hisse senedi bulundururlar. Getiri grafiklerini incelediğimizde doğal olarak borsanın soluksuz yükseliş dönemine denk gelen aylarda bu fonlarda çok güzel kazanç yazmışlar. Haliyle , borsa düşerse de çok acı zararlar yazarlar. Bu nedenle gündemi iyi takip ederek alıp- satmak daha mantıklı oluyor. Misal ; altın da düşüş beklenirken altın fonu alınmaz. Ama , altın artık düşeceği kadar düştü dediğiniz noktada altın yerine altın fonu almak daha iyidir.

YAK ( adı üstünde yakar geçer ) , FID vb risk severler için idealdir. Zamanlamayı tutturanlar 3-5 günde 2-3 aylık faizi alıp çıkarlar. Ya da giriş- çıkışı yanlış yapanlar 3-5 aylık faiz gelirini bırakırlar. yatırım tavsiyesi olamaz.

4.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    TKK iş portföy kumbara hesabı karma ''özel'' fon, çocukların adına açılan hesapla alınan uzun vadeli beklentiye dayalı bir fon

IKL iş portföy sağlık sektörü karma fon , yani TEMATİK fon - bir sektöre enstrümana odaklı yatırım alanı dar bir fon

bu iki fonla YAK 'ı kıyaslamanın sebebi nedir ?

sn lucky player bu 4 fonda karma fon şemsiyesinde en fazla getiriyi getirmiş olan fonlar.
    Hepsinin içerikleri farklı olabilir.
    Sadece aynı şemsiyedeki ilk 4 fonu kıyaslamak istedim.

5.  Alıntı Originally Posted by SAW Yazıyı Oku
    Bildiğiniz stopajsız emtia fon sepeti fonu ve petrol fon sepeti fonu var mı?

Tefas da yok herhalde bulamadım, büyük eskiklik.
    OTJ
    Petrol falan yok kıymetli maden sepeti

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    OTJ
    Petrol falan yok kıymetli maden sepeti
    Evet portföyünün büyük oranı altın ve gümüş OTJ nin...

Emtia ve petrol lazım, Qnb emtia fonu için spk dan onay aldı ama ne zaman tefas da görürüz, bilemiyorum.
    I WANT TO PLAY A GAME ==> ( twitter'a gel )

7. Otj icerisinde paladyumda var %14 civari.

Rusya dunyanin en buyuk paladyum ureticilerinden biri saniyorum.Rezevlerin %40 rusyadaymis.

%5 otj tasiyorum. Yarina saglam eksi yazacak gibi su andaki degerlere gore pall etf si %10 asagida.

https://finance.yahoo.com/quote/PALL/

Bu arada yesil sogan vurdugu yeri cimkistiriyor. Gbp , eur , brl , zar gibi bircok para birimi vurma baba diyorlar.

https://tr.investing.com/currencies/...rrency-crosses

8. Dolar 9,5'a
    Faiz de 9'a düşecekmiş.
    Herkes ona göre önlemini alsın.
    Demedi demeyin sonra.
    Kaynakta işte burda.
    https://www.turkiyegazetesi.com.tr/y...el/625953.aspx

Sayfa 436/1002 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız