Sayfa 441/1122 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. Ülkedeki ekonomik krizin faturasını yükelen Benzin-satın alma gücü anormaliği nedeniyle İnsanların şehir içi bile SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANDI.

Araba var, otobüs var bir yere gidemiyorsun.

Şu KKM nin sonu da böyle mi olacak?

Mesela, bankada paran olacak ancak kullanamayacaksın? Sanal olacak., Yani kullanman yasaklanmayacak ancak tercih edemeyeceksin.. Öyle mi olacak?

Yok, yüzmilyarlarca para basıp verseler, sonraki 3 aylarda Venezualla enflasyonu çerez kalabilir.

Her şeyin faturasını ev sahibi, araba sahibi, TASARRUF SAHİBİNE CEZA VERİR gibi ödetiyorlar.

Bir de gazete manşetlerinde enflasyona karşı yüzde 80 eriyen servetleri için hükümet KKM ile "zenginlere" para dağıtıyor yorumları yapılıyor.

Sonrada biz yüzde 5 büyümeyi yerelde sermaye olmadığından sağlayamıyoruz deyip , KENDİ VATANDAŞINA ESİRGDİKLERİ FAİZİ elin gavuruna dünya rekoru eurobond faizini vermiyorlar mı?

Son 20 yıllık dönem tarihe tıpkı Lale Devri yakıştırması gibi BETON DEVRİ veya Müteahhitler Dönemi diye geçebilir.
    Son düzenleme : virtue; 05-06-2022 saat: 14:15.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Denk gele gele bunlarin zamanına denk geldik 20 yilim çalınmış gibi hissediyorum.sinirden muhalif kanalları bile izleyemiyorum secime kadar bakmiycam artik sinirim kaldırmıyor.
    Son düzenleme : paramanya; 05-06-2022 saat: 15:07.

3. Özal zamanında 65 milyon iken 100 milyon olunca düya bizden ürekecek mealinde bir söylem vardı.

Şu an 84+ kaçak ve mülteciler ile zaten 95 milyona yakınız.

Mültecilerin bu doğurganlık hızları ile 5 yıla kalmaz 100 ü geçeriz.

100 milyon olunca ne oldu?

Sadece PAZAR olduk.

100 milyon ithal cep telefonu, 100 milyon için ithal araç her türlü alet, cihaz, GIDA, yaşamak için nerdeyse her şey İTHAL.

65 milyon iken hiç olmazsa GIDAMIZ ithal değildi.

Şimdi paramız var ki alıyoruz mottosuyla her şey ithal.

Ve Buğday, Şeker, Mercimek almak için yüzde 9 ile Dolar borçlanıyoruz.

İnsanlar daha fazla araç, cep telefonu almasın diye bir yandan TL yi değersizlieştirmeye çalışıyoruz ,bir yandan dünya rekoru olan vergileri dayayıyoruz.

Bu ülkenin insanları da tatil yapamıyor, ev alamıyor, ev kiralayamıyor, süt-yoğurt bile alamaz hale geliyor.

Neden?

Ümmet 100 milyon olup dünyayı sarsacaktık.

BANGLADEŞ olduk.

1970-80 lerde yerli araç oranı yüzde 85 idi.

Gıda çok ucuzdu, herkes her şeyi kasa kasa alırdı.

Güneyde (henüz oteller yapılmadığından) pansiyon da olsa her yıl tatil yapardık.

Her memur emekli olduğunda parasıyla ev alabilirdi.

Nerdeyse her memurun yazlığı vardı.

Her işletme kamuya aitti ve her şey erişebilir düzeyde ucuzdu.

Ülkenin de dış borcu fazla olmadığından parası değer kaybetmiyordu.

Özalla ve 12 Eylül CUNTA darbesiyle her şey değişti...

Satın alma gücü olarak tarihin en sefil dönemini yaşıyoruz.

4. Allahtan elde Osmanlının son dönemi gibi şaşaalı saraylarımız var.

Biden bile nasıl da kafasını yukarıya dikip şaşırmıştı.

Dünyada itibarımız çak fazla...

5. Büğday alım fiyatı : 6,50 tl/kg+1 tl destek=7,5 tl gibi bişey dedi
    geçen ekim,kasım ekme maliyeti 6,5 tl idi zaten
    müjdeymiş pehh

6. Haymanaya ayak basar basmaz. Bayiye gittim.

Heves ettik porsche alacağım.

Tabi ağzına kadar dolu olanlara değil de şöyle 60 70 bine 2. El jipleri var onlara bakıyorum. Bi de haymana da adet çok güzel ciddi alıcı isen dayu seninle test sürüşü yapuyor.

Neyse bindik dayu porsche a. Bastım bastım işte 150 200. Döndüm. Yani çok farklı hayal etmiştim o kadar etkilenmedim hani porsche a biniyorum demedim aynı motor aynı hissiyat malzeme kaliteli sadece filan.

Oradan çıktım dayu tesla ya gitdim. O da sıfır, sıfırı 60 bin, bide bi kredi yapuyor öde Allah öde %3.5 faizle 5 sene. Tabi krediyi duyan Türk genlerim harekete geçti.

Neyse buna da bindik dayu. Gaza bir bastım. Böyle bir şey olamaz uçak kalkarken oluşan hissi 3 ile çarp resmen koltuğa yapıştırıyor hareket edemezsin hızlanırken. Bu performans modeli imiş. Model y diyolla tesla nin jipi.

Ben size bir şey söyleyeyim kimse porsche filan almaz bu saatten sonra. Net. Gözlem gibi gözlem. Elektrikli ye geçemeyen elenir abi net ötesi net.

Neyse sar dedim dostum bi tane oradan bana. Krediyi de ver. Bakalım gelince izlenimleri paylaşırım. Tabi ben performans modeli almadım. Çoluk çocuk aile için kullanacağız dayu ne kadar az para o kadar iyi.

Ha şunu da söyleyeyim çoğu işyerinde bedava şarj var. Üstüne arabada bakım diye bir olay yok. Üstüne üstlük de 10 sene garantisi var batarya vs anlamında. Aşırı kafama yattı. 4 sene bindiğimi hesap ettim. Şu anki elektrik ve petrol fiyatları ile bakımı da koyarsan 4 senede zaten 20 bin en az kardasin. Neyi düşünüyoruz ki.

Ha bu arada dizele 300 bin km bindim hep büyük ve güzel araçlarım oldu. S class bile binsen bence kamyon abi. Net. Titreşimi pisliği sesi her şeyi ile amelelik. En çok da gaza basınca boş boş bağırması bence her sınıf arabada var ve sürüş keyfini bitiriyor. Benzinli candır vw grubunun 1.5 tsi motoru Türkiye için çok ideal mesela bence. Ailen küçük ise Leon, büyük ise superb ve passat çok ideal bana göre.
     Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Dizel motorda uzun yol arabasıdır.kisa mesafede en iyisi yoyo gibi küçük elektrikli araba.elektrikli arabalar silip süpürecek.
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Yakıttaki yag oranı ne kadar yüksek olursa.!!
    Motorun ömrüde o kadar uzun olur.!!
    Diesel motorların ömrü en az 2 kat daha uzundur.!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. istinyepark

Çakarlı bmw 7

Carls jr Hamburger 99’dan 116’ya zamlanmış !

Makro’da kalamar 490, ahtapot 350 idi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Fareast'de set menu 170 idi o da zamlanmis...

2 aydir filan gitmediydim...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 441/1122 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •