Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
düşüremiyor değil düşürmüyor bence de, mahalle müteahhitinden konusacaksak adam arsaya para vermiyor, birçok taşerona daire satmadan para vermiyor, demir, ruhsat harcı gibi kalemler için bir tane daireyi ucuzdan bir tanıdığa veriyor onunla inşaata başlıyor daire sattıkca millete ödemesini yapıyor.
dünya yazılan, kaşe yiyen çek senet var, ödemeler kimin umrunda ki fiyat düşürsün.
kaldı ki bir müteahhit fiyat düşürecekse de bundan kimsenin haberi olmaz bu indirimler ilanlara ya da emlakçıya düşmez, çantacı tabir edilen adamlara satılır ki yapsatçının adı çıkmasın.
men dakka dukka
Benim kafam artik fiyatlari algilayamaz hale geldi. Yani nufusun %60 70 inin aldigi maaslara bakiyorum, birde ev fiyatlarina bakiyorum, bu maaslarla bu evlerin alinmasi imkansiz.
Kalan %35 civari kesimde sürekli konut yatirimi mi yapacak ? Oda olmaz. Bu piyasa nasil dönecek peki?
200000 tl kredinin 120 ayda geri odemesi şuan enaz 2800tl civari.
Orta halli bi evi gozune kestiren birinin once cebinde 200bin olacakki krediyle ev almaya calişsin.
Bunu Tr de kac aile göze alabilecekki ?
Zenginin zaten evi var. Yatirim olarak 500bin ustu evler alinirmi dusunur onlarda !...
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benim ev sahibinin 3 adet İstanbul da, 1 adet Antalya kalkanda, emin olmamakla birlikte 1 adette Çanakkale de dairesi var. Şimdi yeni İstanbul da metroya yakın 2+1 daire aldı. lokasyon da o daireler 600-700 bin tl civarı.
Bu şekilde insan çok sayıda var, 15 sene önce atıyorum 200 bin tl ye aldığı dükkandan şimdi Ümraniye de aylık 20 bin tl dükkan kirası toplayan, ya da arsa sayesinde 3-5 konuta sahip olan insanlar topladıkları kiralarla yeni dairelerini almakta.
men dakka dukka
https://www.dunya.com/ekonomi/salgin...-haberi-470639
artık ofisleri rezidanslara dönüştürmeye başlarlar diye düşünüyorum.
men dakka dukka
Çalışmaya göre konutları teminat olarak vermeleri ve piyasada fiyatların düştü imajı vermemek için pek tercih etmiyorlar. Kâr marjları konusuna gelince halka açık konut üreten firmaların gelir tablolarına göre son dönemdeki finansman maliyeti nedeniyle pek yüksek bir marjları kalmadı gibi gözüküyor.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri