Sayfa 505/969 İlkİlk ... 5405455495503504505506507515555605 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 4,033 - 4,040 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Vtv Yazıyı Oku
    Toksik degisik bir bakis acisi. Ben turkiyenin kreditoru olarak bakiyorum. (Ykb nin kreditoru unicredit onunda docebank sonucta). Docebankin basina birsey gelmesi durumunda turkiyede ayakta kalan banka olmaz. Ayni kulvardaki citibanka gore abd avrupa atismasindan ucuz. Benzer baskilardan dolayi baskili olan eurusd paritesinin 1 yil icinde dibi bulup kafayi yukari cevirmesinide bekliyorum. Tleurda bile euro kazaniyor. 10000 euro ile ykb alsam fiyati sabit kalsa euro bozdum diye enflasyona erirken doce ayni durumda en azindan enflasyondan korunmus oluyor.

Yapikredidede odasin batik kredisi var 1 milyar dolar. Sermayeye oranla bayagi fazla. Telekom hissesiyle takas ederler artik alacaklari. Adamlar dukkanin anahtari buyur dedi. icindeki batik muteahitlerin kredilerini saymiyorum bu mu toksik degil? Batik krediyi toksik gormeyip turev urununu goruyorsan at gozuklerini cikar derim.

Ha bide adamlar o toksik urunlerle 2001 den beri yola devam ediyor. Ykb o zamandan beri 1 bedelli yapti 2. Sini acikladi bekliyoruz.

Deuschebankin toksik dedigin turev urunlerinin % dagilimini verebilirsen sevinirim bunlarin ne kadari tahvil ne kadari opsyon yada futures gibi enstrumanlardan olusuyor. Adamlarin en toksik tahvili “turkiye ozel sektor(yapikredi tupras gibi)” ve arjantin tahvili.

Lutfen twitterde gordugunuz “adamlarda cok fazla turev urunu var” sozunun arkasini bi arastirin derim.

Simdi gelelim kotu senaryoya. Diyelim docebank batti(oldu ya izin verdiler too big to fail olab bir sirket batti). Yaninda hangi devletleri goturur. Almanya fransa italya ispanya cin diye gidiyor bu liste. Abd uzun vadede(25+yil) isine yarasada kisa vadede(5 yil) resesyonla yuzlesir
    Ha mudahale geldigi anda yok sen batamazsin cok kiymetlisin diye citibankin grafigine bakin 2008 krizinde ne olmus. O zaman 10 dolar olan citi su an 67 dolar. Bu da cok tok******. Citibankin docebank kadar turev urunu var. o ne bicim banka batar o batar (yalan yok simdi 2008 de gayriresmi olarak batti, sonra ölüyü dirilttiler).
    1e7 batti pardon kar etmis alan. Tabi o zaman dolar 1.2 di. Simdi 4.8. Onu alan1 e 28 yaparken ayni zamanda ykb alan ooh mis gibi 1 e 3 kazandi tl bazinda. Dedigin gibi boyle banka olmaz. Banka dedigin kazandirmaz ;)

Illa banka aramiyoruz contrarian stock gozume carpinca ornek verdim.
    Bankaları değerlendirmek kolay değil. Şeffaf olmadıkları için değil, bilanço ve bilanço dışı varlıkların niteliğini uzaktan bilmek çok zor.,
    ABD'nin uyguladığı stress testlerinin yöntemini, tekniğini ve sonuçlarının önemini bilmiyoruz.

Merak ettiğim bir konu var. Credit Defaut Swap üzerinden yazılan türevlerin içinden çıkılmaz hale gelmesinin üstünden 10 yıl geçti. Bu dönem ödenmeyen krediler, bunların nasıl çözümlendiği çoktan sonuçlandı. Bir bakıma istatistiki tahminler gerçege dönüştü, olasılıkların kaldıraçlanrarak alınıp satımasının değeri kalmadı. Bunlar bilançonun bir yerlerinde duruyor bile olsalar varlık ve borç açısından çöp veya çööp benzeri olması lazım.

Ben şunu bilirim, Alman ekonomisinin merkezinde sermaye piyasaları veya bankacılık yer almaz. Her şey Alman sanayisi içindir, bankacılık sadece bir gölge ekonomi işlevi görür, dolayısıyla vazgeçilmez değildir. ( Biraz iddialı bir ifade olabilir). Diğer taraftan Deutsche'nin ABD'de geldiği durumla 5. caddede bir tek Mercedes görmeyi istememek arasında bir bağlantı olduğunu düşünürüm. Kuşkusuz söylendiği gibi finansal aracılık pazarında çok ciddi pazar ve müşteri kaybetmiş olabilir Deutsche, fakat 10 yıl öncesinnin türev ürünlerinin ( o zaman da Deeutsche'nin adı batabilecek bankalar arasında geçiyordu) bugün zaafiyet içinde gösterilmesi bana inandırıcı gelmiyor.

Dolayısıyla aşırı satım durumunda cesaret edebilen için iyi bir fırsat olabilir. Örnek gösterilen Citibank'ın iki defa 100 mia dolar sermaye desteği aldığını ve o dönemlerde değerinin 10 mia dolara kadar gerilediğini hatırlarım.

YKB veya diğer Türk bankalarına gelince. Dün Bloomberg'de çarpıcı bir ifade geçti. Bir günde mevduatlar 20 mia azalmış.
    Piyasada borcunu ödememe eğiliminin çok arttığını görüyoruz. Burada bankalar gerçekten çok zorluk bir kriz yönetimine gidiyorlar.
    Sadece Otaş kredisi değil, Basel sınıflamasına göre 2. kademede gösterilen alacak ( şüpheli alacak) tutarlarının mevcut seviye olan %3 düzeyinden %11 düzeylerine çıkabileceği söyleniyor. Ayrıca iyi bilinir ki banka kredilerinin bir kısmı şayet geri çağrılmak durumunda kalınırsa kesinlikle ödenemez durumda.
    Çağrımak yerine bu krediler vadesi gelince roll ediirler ( takla attırılırlar).

Bankacılık krizi yaşanırsa , kredi portföyü çok daha korunaklı olan TSKB düşünülebilir. fakat bu tür krizin bulaşıcılığı çok yüksektir.
    Bankalar kasırgaya dayanabiecek mi bilmiyorum. Bugün için 90-95 mia düzeyinde olan özsermayenin %80 ini sağlam aktifler olarak ileriye taşıyabillseler ben razıyım. Baktığınız zaman borsa fiyatlamasında defter değerlerinin benzer iskontonun şimdidden yapıldığını görürsünüz.

Daha kötüsü olabilir mi? İnşallah olmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Isgsy kendi de yönetimi de uyuz bir kağıt. Döşe ise kendi de yönetimi de toksik bir kağıt. 60 trilyon türev taşıyor hayvanlar öyle banka mı olur.

Illa banka arıyorsanız ykb döşe ile benzer fiyatlanıyor ve toksik değil.

Isgsy 1.49 versin 10k lot alalım. Onun altına da piramit yaparız, gazze piramidi, verirlerse
    YKB ve İş Girişim'i karşılaştırmanın da bir faydası olabilir.
    PD/DD oranları %50 nin aşağı yukarı piyasada fiyatlandığını varsayalım.

YKB'nin sermaye yeterlilik rasyosu %14. Özlücesi bankanın bugüne kadar biriktirdiği her bir lira sermaye için 7 lira risk alıyor.
    Bu riskin iyi tarafı genele yaygın olması , kötü tarafı ülke riskinden İSGSY'e göre çok daha fazla etkilenmesidir.
    Riskin yayılmış olması iyidir dedik ama özellikle enerji ve müteahitlik alanında devasa sorunlar var.

İş Girişim'le karşılaştırdığınızda çok çok büyük risk taşıyor.
    İş Girişim'in piyasa riski sadece yatırımlarının piyasada aldığı risk kadardır.
    Elindeki sermaye yedeği olabilecek 70 mio lira tüm akiflerinin %28 i kadardır.
    Yatırımların tüm borçlarının 370 mio civarında olduğunu düşürsek yedek sermayenin tüm borçların
    %20 sini karşıladığı görülmektedir.
    Üstelik YKB tüm varlıklarını sahaya sürmüş olduğu için böyle bir sermaye yedeklemesi şansına da sahip değildir.

Bir kriz oluştuğunda bulaşıcılık nedneiyle bütün mali sistemin etkileneceğini öngörmüş olalım.

YKB ve İSGSY'nin kriz şartlarında neler yapabileceğine bakalım.

YKB kriz yönetimi dışında hiçbir şey yapamaz. Borçların yapılandırılması talepleri sıraya girecektir.
    Üstelik kamusal sorumluk nedeniyle ( bütün sistem birbirine bağlı olduğu için) küçülme opsiyonuna da gidemez.
    İş Girişim'in durumu farklıdır. İşler kabus düzeyine gelirse Numnıum, Sportive dükkanlarını azaltır, Tatilbudur'u uyku moduna alır, Ortopro'nun üretimde kalmasını sağlamaya çalışır, Nevotek'ten gelecek yurtdışı haberlerini bekler, Radore'nin sağlam duruşunu sürdürür.

İlla kötümser olmayalım, krizin çok yumuşak geçeceğini, TR'Ye sermaye girişi olacağını varsayalım.
    Bu kez büyük sermayeyi temsil ettiği için, yabancı paylarının kendi değerlerini oluşturma refleksleriyle İSGSY'nin önüne geçer.

Ben bankalardan senelerdir uzak dururum. Herhalde büyük sermayenin görebildiğini ben göremiyorum derdim.
    Sanki bu kez haklı çıkacağım.

3. düzeltiyorum, faaliyet raporuna göre yatırım şirketlerinin toplam borcu yıl başı itibarıyla 37 mio dolardır.
    Mevcut nakit, şayet sermaye artırımı gerekirse toplam borcun %40 ını karşılamaktadır.

Alacakları tarafına bakınca Numnum ve Sportive perakende şirketleridir, alacaklarında vade sorunlarıyla boğuşmamaktadır.
    Tatilbudur 'u da bu kategoreiye yazabiliriz. Radore ve Ortopro kısmen ( özellikle Ortopro'nun yurtiçi kısmı) alacak riskine açıktır.

Tekrar etmek gerekirse bankacılığa göre çok daha sağlam bir yerde durmaktadır.

4.  Alıntı Originally Posted by Vtv Yazıyı Oku
    Toksik degisik bir bakis acisi. Ben turkiyenin kreditoru olarak bakiyorum. (Ykb nin kreditoru unicredit onunda docebank sonucta). Docebankin basina birsey gelmesi durumunda turkiyede ayakta kalan banka olmaz. Ayni kulvardaki citibanka gore abd avrupa atismasindan ucuz. Benzer baskilardan dolayi baskili olan eurusd paritesinin 1 yil icinde dibi bulup kafayi yukari cevirmesinide bekliyorum. Tleurda bile euro kazaniyor. 10000 euro ile ykb alsam fiyati sabit kalsa euro bozdum diye enflasyona erirken doce ayni durumda en azindan enflasyondan korunmus oluyor.

Yapikredidede odasin batik kredisi var 1 milyar dolar. Sermayeye oranla bayagi fazla. Telekom hissesiyle takas ederler artik alacaklari. Adamlar dukkanin anahtari buyur dedi. icindeki batik muteahitlerin kredilerini saymiyorum bu mu toksik degil? Batik krediyi toksik gormeyip turev urununu goruyorsan at gozuklerini cikar derim.

Ha bide adamlar o toksik urunlerle 2001 den beri yola devam ediyor. Ykb o zamandan beri 1 bedelli yapti 2. Sini acikladi bekliyoruz.

Deuschebankin toksik dedigin turev urunlerinin % dagilimini verebilirsen sevinirim bunlarin ne kadari tahvil ne kadari opsyon yada futures gibi enstrumanlardan olusuyor. Adamlarin en toksik tahvili �turkiye ozel sektor(yapikredi tupras gibi)� ve arjantin tahvili.

Lutfen twitterde gordugunuz �adamlarda cok fazla turev urunu var� sozunun arkasini bi arastirin derim.

Simdi gelelim kotu senaryoya. Diyelim docebank batti(oldu ya izin verdiler too big to fail olab bir sirket batti). Yaninda hangi devletleri goturur. Almanya fransa italya ispanya cin diye gidiyor bu liste. Abd uzun vadede(25+yil) isine yarasada kisa vadede(5 yil) resesyonla yuzlesir
    Ha mudahale geldigi anda yok sen batamazsin cok kiymetlisin diye citibankin grafigine bakin 2008 krizinde ne olmus. O zaman 10 dolar olan citi su an 67 dolar. Bu da cok tok******. Citibankin docebank kadar turev urunu var. o ne bicim banka batar o batar (yalan yok simdi 2008 de gayriresmi olarak batti, sonra ölüyü dirilttiler).
    1e7 batti pardon kar etmis alan. Tabi o zaman dolar 1.2 di. Simdi 4.8. Onu alan1 e 28 yaparken ayni zamanda ykb alan ooh mis gibi 1 e 3 kazandi tl bazinda. Dedigin gibi boyle banka olmaz. Banka dedigin kazandirmaz ;)

Illa banka aramiyoruz contrarian stock gozume carpinca ornek verdim.
    Batması gerekenler devlet eliyle kurtarildiginda serbest piyasa da kapitalizm de öldü. Döşe sonuçta banka, para ile oyun yapıyor. Bankalar sistemde kendilerini olması gerekenden çok daha büyük görüyorlar. Abd bunun sancısını çekiyor, altında çalışan üreten kan ve ter harcayıp bunu tüm dünyaya satan bir nüfus yoksa banka parayla istediği kadar oynasın. Abd elbette muazzam akademik ve ekonomik katma değer üretimi var üstelik nüfusu da düşük ama onlar bile bu şekilde har vurup harman savurmayı sürdüremiyorler.

Yine de ykb çok cazip buluyorum, 80 centten ilk kurşunu attım her 5 cent düşüşte 2 kat lot alırım. Banka değerlemek kolay bir iş değil biraz da duygusal veya too big to fail içgüdüsü ile hareket ettiğimi kabul ediyorum. Isgsy bana para kaybettiren tek kağıt ona da ilgim bu nedenden ötürü dediğim gibi burada da piramit yapma planlarım var. Değerleme gerçekçi gelmiyor. Her ne cisim yaklaşıyorsa ya çarptıktan sonra ya da teğet geçip uzaklaşırken piyasa bu değerlemelerin anormal ucuz olduğunu fark edecek biz şimdi göremiyoruz ama ya tekrar kopter gelecek ya savaş çıkıp düzen baştan düzülecek... Koç da iş de rasyonel yönetildiğini düşündüğüm yapılar oldukları için gelecekte rol oynamaya devam edeceklerine inanıyorum yanılıyor olabilirim elbette. Bunların yanına yine aşırı ucuz bulup batmaz dediğim birkaç şirket daha eklemek istiyorum. Geçmişte thy, karel, tekfen, aselsan gibi bana ucuz gelip aldığım güzel kazandıran kâğıtlarım oldu onlarda da olumlu olumsuz pek çok görüş okudum kendi bildiğimi yaptım ve aldım bekledim güzel de kazandım bundan sonra da böyle olacağına inanıyorum açıkçası. Tek hatam erken satmak oldu o konuda da bu sefer kararlıyım...

Tekfen 3.5 düşüşünde her gün sayfalar dolusu küfür yazılıyordu eski forumda vardır çok kişinin malını elinden aldılar. Keza döşe düşerken her gün daha altı olmaz diyorlardı düştükçe düştü değerleme rasyonel değildi dediginiz gibi 28 kat kazandırdı. Bunlar olacak. Sabırlı olan korkmadan alan kazanacak. Panik yapıp malını veren de arkasından bakacak. Borsanın olayı da bu...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,371
    Sonuç olarak Bankalar çok kötü düşecek , Zarar yazacak batacaklar mı deniyor ?
    ISGSY 0.77 TL olabilir mi demek isteniyor ?
    Hımmm ...
    Herkes bu kıvama gelmiş ise çorbaya tuz katma zamanı gelmiştir .
    Bunu ne zaman yaparlar , sanıyorum seçimlerden 1-2 gün önce
    kriz durumu yaratılacak yada başlayacak , sonrası kaos gibi gösterilecek .
    Sonra durum sünnet e bağlanacak , oldu da bitti maşallah denecek yani .

Sat sat lar birileri tarafından kap kap a dönecek .
    kapan ile kaçan birbirine karışacak ve gözgöze gelecekler .
    Önce 1.51 TL Görülecek ve dip sanılacak
    Oysa 1.36 TL de durum fark edildiğinde her şey için geç kalındı denecek
    Veeeee en kötü 1.17 TL den dönecektir . . . Olmadı 1.07 TL

Graffiti ler veya Grafikler SAT diyorsa Alım Zamanı gelmiştir .
    Borsada her şey daha da ucuzlar ise ISGSY artık ucuz değildir .
    Alım zamanı gelince bazı kağıtlar daha ucuz olabilir ve işin kötüsü ,
    ISGSY alınabilir olmaktan çıkmıştır . Sorun şu ki :
    Diğer kağıtlarında en az ISGSY kadar Betası ve Fk ve PD/DD Düşük olacak .
    ISGSY yi Tutmak sureti ile paramızı koruduk , şimdi diğer kağıtlar
    daha iyi fırsatlar sunabilir mi ve önem kazanabilir mi ?

AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

6. Seyirciler çalının arkasından izliyor herhal����

7.  Alıntı Originally Posted by ALİCAN Yazıyı Oku
    Seyirciler çalının arkasından izliyor herhal����
    ayen. yaprak kımıldamıyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,371
    1.64 - 1.62 aralığında destek atmak gerek deniyor .
    Bırakın düşsün 1.17 TL de doğal destek var .
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 505/969 İlkİlk ... 5405455495503504505506507515555605 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •