Sayfa 509/946 İlkİlk ... 9409459499507508509510511519559609 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 4,065 - 4,072 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Benim demek istediğim yanlış anlaşıldı örneğin Kars’ta Erzurum da isyan varsa İstanbul Bursa yani Marmara bölgesinde niye tehcir olmuş yani topyekün onu demek istedim .

Sorun gayrimüslüm tebası olarak görülerek Türkleştirme politikası gereiğinde varlık vergisi ve 6-7 Eylül olayları bunun bir izdüşümü değil mi zaten

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
    Istanbul ve Bursada tehcir duymadim, sadece Kotu nahiyeye kadar yapildi, diye biliyorum.

Cogu rum ve ermeni, zaten Bizansa göç etti.

Varlik vergisi zaten tarihte yanlis anlatildi, 6-7 Eylul ise Bayar ve Menderesin arti haspalarının eseri!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2.  Alıntı Originally Posted by murlak Yazıyı Oku
    Kaynağınız tartışma götürmeyecek kadar resmi kayıtlar demek.
    Osmanlı topraklarında bir tane Patrikhane bir tane Katalikosluk var o zaman Ermeni olarak bir istanbul iki Adana Kilikya

Adanaki Lübnan da artık ora katalikosluk hiyerarşide üst olduğu için Patrikhane’ye göre esas ve ana kayıtlar orada bulunmaktadır buradaki kopyasıdır

Ilber hocayi davet edip, basligi da "Yakin tarihte ermeni ve rumlarin Anadolu'daki tarihcesi" yaptik mi, tamamdir!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "doğuda olaylar varsa..." değil...vardı.. kesin bir gerçeklik.. Ermeniler Türklere karşı isyan ettiler.. amaçları çiçek vermek veya dans etmek değildi..Türkleri tamamen yok etmekti.. başarsalardı isyanı sonuçlandırsalardı Turkleri orta asya geri gönderme planında efendilerinin isteklerine katkı yapmış olacaklardı..

tarih romantizm ile anlaşılmaz.. Turkler birinci dunya savaşı ve balkan savaşlarında en çok kayıp veren ulustu.. ama durmadan ağlayan başkaları..

ermeniler isyan etmişlerdir.. amaçları vardı..çıktıkları yolun sonucunun ne olabileceğini biliyorlardı..sonuçta Turk devleti kendi devleti içinde durmadan yabancıların kaşıdığı unsurlarla (yunan, ermeni ve diğer gayrı muslimler) yol alamayacağını anladı. ve ona göre hareket etti..
    Kapitalizmin ortaya çıkışı imparatorlukları işlevsiz hale getirmiştir. Sanayinin gelişmesi imparatorluklarda çok önemli olmayan dilin ve bu dilin yarattığı ortak kültürel değerlerin önemini artırmıştı. Üretim eğitimi, eğitim de ortak bir dili zorunlu kıyordu. İşte bildiğimiz milliyetçilik ideolojisi kapitalizme uygun devlet ihtiyacına cevap verdiği için ortaya çıktı, gelişti ve giderek bütün dünyada çeşitli biçimleriyle egemen ideoloji haline geldi.

Bu şartlar altında bütün imparatorluklar yıkılmaya başladı, her ulusun burjuvazisi kendi ekonomik gelişmesini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için kendi dilinin egemen olduğu, kendi ürettiği mallar için pazar olacak sınırları belli bir toprak parçasını vatana dönüştürme çabasına girdiler. Bu dönemde ortaya çıkan sosyalist ideolojilerin de halkların kendi kaderlerini tayin hakkını ileri sürmeleri bu süreci hızlandıran bir işlev gördü.

20. yüzyılın başındaki devlet sayısıyla sonundaki devlet sayısı kıyaslandığında bahsettiğim süreç daha da iyi anlaşılır. Yani durup dururken sırf diğer imaparatorlukların kışkırtmasıyla ortaya çıkan bir durum söz konusu değildir. Toplumsal ilerleme yasaları gereği insan toplulukları kendi gelişmelerini daha da hızlandıracak bir örgütlenme biçimine geçmeye başlamışlardır.

Rumlar, Arnavutlar, Sırplar, Bulgarlar, Romenler belirttiğim bu süreç içinde Osmanlı'dan koparak kendi ulusal devletlerini oluşturdular. Bunu yaparken de Osmanlı'ya düşman ülkelerden belli oranlarda yardım ve destek aldılar.

Ancak Ermenilerin saydığım bu ulusların yolundan gitmesine derin devlet aklının verdiği tepki yakın coğrafyanın savaş içinde olmasının verdiği avantajla hem sert olmuş hem de burada yaşanan insanlık dramı bu halkın belleğinde "hakedilmiş" bir ceza olarak nakşolmuştur. Bugün bu topraklarda cehalet hüküm sürüyorsa bunun nedeni Ermenilere yapılan bu haksızlığın akla uygun hale getirilmiş olmasıdır. Bu ülkede hala belli etnik grup aidiyeti hakaret sayan milyonlar ve bu milyonların içinde üniversiteliler, akademisyenler ve politikacılar var.

Neresinden baksanız çürümüşlük. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumun tarihten gelen kökleri olduğu da hesaba katılırsa, Ermeni tehcirinin ne kadar katkısı vardır, onu da sizlerin takdirine bırakıyorum.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

5.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Istanbul ve Bursada tehcir duymadim, sadece Kotu nahiyeye kadar yapildi, diye biliyorum.

Varlik vergisi zaten tarihte yanlis anlatildi, 6-7 Eylul ise Bayar ve Menderesin arti haspalarının eseri!
    O meslekten olan biri yoksa bıraktılar bir de o zaman ki düzende memur statüsündekileri .

Mesela bir akrabamızın büyüklerini eşi rütbeli asker diye tehcir etmemişler kalmışlar ailecek

Bir de Türk olup dönenlere dokunmamışlar .

Bizimkileri ise ailesinden ayırıp yetimhaneye koymuşlar çocukları bana ninemin anlattığı bu idi rahmetlinin . Ablası 7 kendi 3 yaşındaymış .

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Kapitalizmin ortaya çıkışı imparatorlukları işlevsiz hale getirmiştir. Sanayinin gelişmesi imparatorluklarda çok önemli olmayan dilin ve bu dilin yarattığı ortak kültürel değerlerin önemini artırmıştı. Üretim eğitimi, eğitim de ortak bir dili zorunlu kıyordu. İşte bildiğimiz milliyetçilik ideolojisi kapitalizme uygun devlet ihtiyacına cevap verdiği için ortaya çıktı, gelişti ve giderek bütün dünyada çeşitli biçimleriyle egemen ideoloji haline geldi.

Bu şartlar altında bütün imparatorluklar yıkılmaya başladı, her ulusun burjuvazisi kendi ekonomik gelişmesini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için kendi dilinin egemen olduğu, kendi ürettiği mallar için pazar olacak sınırları belli bir toprak parçasını vatana dönüştürme çabasına girdiler. Bu dönemde ortaya çıkan sosyalist ideolojilerin de halkların kendi kaderlerini tayin hakkını ileri sürmeleri bu süreci hızlandıran bir işlev gördü.

20. yüzyılın başındaki devlet sayısıyla sonundaki devlet sayısı kıyaslandığında bahsettiğim süreç daha da iyi anlaşılır. Yani durup dururken sırf diğer imaparatorlukların kışkırtmasıyla ortaya çıkan bir durum söz konusu değildir. Toplumsal ilerleme yasaları gereği insan toplulukları kendi gelişmelerini daha da hızlandıracak bir örgütlenme biçimine geçmeye başlamışlardır.

Rumlar, Arnavutlar, Sırplar, Bulgarlar, Romenler belirttiğim bu süreç içinde Osmanlı'dan koparak kendi ulusal devletlerini oluşturdular. Bunu yaparken de Osmanlı'ya düşman ülkelerden belli oranlarda yardım ve destek aldılar.

Ancak Ermenilerin saydığım bu ulusların yolundan gitmesine derin devlet aklının verdiği tepki yakın coğrafyanın savaş içinde olmasının verdiği avantajla hem sert olmuş hem de burada yaşanan insanlık dramı bu halkın belleğinde "hakedilmiş" bir ceza olarak nakşolmuştur. Bugün bu topraklarda cehalet hüküm sürüyorsa bunun nedeni Ermenilere yapılan bu haksızlığın akla uygun hale getirilmiş olmasıdır. Bu ülkede hala belli etnik grup aidiyeti hakaret sayan milyonlar ve bu milyonların içinde üniversiteliler, akademisyenler ve politikacılar var.

Neresinden baksanız çürümüşlük. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumun tarihten gelen kökleri olduğu da hesaba katılırsa, Ermeni tehcirinin ne kadar katkısı vardır, onu da sizlerin takdirine bırakıyorum.
    1. dunya savaşında yunanlılar ve ermeniler (ki anadolu topraklarında düşmanla birlik olup Turklere savaş açan başlıca iki grup) istediklerini elde etselerdi ve kurban Turkler olsalardı dunyada herhangi bir ulus/topluluk Turkler için üzülecekmiydi ?? hayır..

savaş yılları.. Turkler milyonlarca insan kaybettiler.. savaşta istenmeyen şeyler oluyor.. ancak yapılanları ben aşırı bir tepki olarak görmüyorum.. ne yapılması gerekiyorsa o yapıldı.. yoksa bugun üzerinde Türkiye dediğimiz bir devlet olmayacaktı.. empati kurulması gereken insanlar esasen Turkler. Ermenilere herhangi bir haksızlık yapılmadı.. bilerek ve isteyerek Turklere savaş açtılar ve yaptıkları isyanın muhtemel sonuçlarını biliyorlardı..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Bursa dünyanın ilk pırlanta işleme fabrikası vardı Ermenilerin .tehcir öncesi

O fabrika kapatılmasaydı şimdi Amerika Belçika yerine Türkiye söz sahibi olmaz mıydı Elmas üzerinde

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    1. dunya savaşında yunanlılar ve ermeniler (ki anadolu topraklarında düşmanla birlik olup Turklere savaş açan başlıca iki grup) istediklerini elde etselerdi ve kurban Turkler olsalardı dunyada herhangi bir ulus/topluluk Turkler için üzülecekmiydi ?? hayır..

savaş yılları.. Turkler milyonlarca insan kaybettiler.. savaşta istenmeyen şeyler oluyor.. ancak yapılanları ben aşırı bir tepki olarak görmüyorum.. ne yapılması gerekiyorsa o yapıldı.. yoksa bugun üzerinde Türkiye dediğimiz bir devlet olmayacaktı.. empati kurulması gereken insanlar esasen Turkler. Ermenilere herhangi bir haksızlık yapılmadı.. bilerek ve isteyerek Turklere savaş açtılar ve yaptıkları isyanın muhtemel sonuçlarını biliyorlardı..
    Yunanlılar yoktu zaten, rumlar vardi.

Kimse de empati kurmuyor tabiki, keske bu hadiseler olmasaydı.

Benim hayalim, Turkiyede keske rumu, ermenisi, kurtunun hepsinin Turkiye vatandaşıyım gururluyum diyeceği, bir ülke olmaktı!

Milli gelirlen Turkiye, bambaska bir noktada olurdu, simdi ise d. y.raklarin eline dustuk!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 509/946 İlkİlk ... 9409459499507508509510511519559609 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •