Sayfa 516/637 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Tam olarak öyle değil. Bedelliye katılmak zorunda değilsiniz. Katılsanız da katılmasanız da maddi kaybınız olmuyor.
    Herkese merhabalar,
    Bedelliye hisse fiyatı ile ilgili bazen katılmak bazen katılmamak karlı olabilir.
    Örneğin fiyatı 2 tl olan bir hisse %100 bedelli artırıyor ise hisse başına 1 tl toplar, bölününce sizin 1 hissenin 2 hisse olur ve hisse açılış fiyatıda (2+1)/2=1,5 tl olur.
    Dolayısıyla bölünmeden önce 2 TL'lik hissenin ve 1 tl paranız toplamda 3 tl nin var iken bölününce tanesi 1,5 tlden 2 hisseniz ve yine 3 tl nin olur, fakat katılmaz iseniz ozaman hisse fiyatı 1,5 olacağından ve sizde de 1 hisse kalacağından 2 tl niz 1,5 tl ye inmiş olur.
    Halbuki hisse fiyatı 0,8 tl iken 1 bedelli verir ise o zaman açılış fiyatı (0,8+1)/2=0,90 olur ki bu durumda 90 kuruşa satılan hisseyi şirket size 1 tl den satmış olur. Katılarak zarar etmiş olursunuz, katılarak toplam 1.80 maliyetle 2 hisseniz olur, katılmasanız (0,80 önceki hisseniz + 0,90 katılamayarak bölündükten sonra alacağınız hisse) toplam 1,70 maliyetle yine 2 hisseniz olur katılmamak zarar olur
    Bedelli oranına göre ve fiyata göre durum değişir.
    Kabaca anlatmaya çalıştım fakat hisse üzerinde fiyatına, temettü ve bedelli oranlarına bakarak hesap yapıp karar vermek gerekir
    Herkese bol kazançlar...
    Ben bana kandım bir şey kazanamadım, siz SİZ olun sakın bana kanmayın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Merakla beklenen Brisa bilancosu sonunda geldi.
    Gorusleri alalim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gorusleri alalim.
    Syg,
    dudu bey siz biraz açın.
    ben de mal yok şu an ama hisseyi beğeniyorum.
    selamlar.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gorusleri alalim.
    Syg,
    pek iyi gözükmüyor ama brisa için bu dönemler normaldir. çok borçlanmış çok fazla genel yönetim gideri var. en azından zarar etmemiş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
    ------------------------
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Bist100 100bin olacağına inanmıyorduk. 100bini geçti çok pahalı dedik. Şimdi girilmez dedik. Bu sırada thy 5lerden 18lere geldi. Aselsan 9lardan 47lere geldi. Şimdi endeks 104bin ve her yerde endeks ucuz, mal alma zamanı gibi tehlikeli sözler duymaktayım. Thy 16 aselsan 25 iken. Malı kyye çakmak için çok uygun bir ortam var. Dikkat, yurtdışı ayı piyasasına girdiğinde çok daha kötü olacak. Mal almak için erken diye düşünüyorum.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    arada zaman farkı var, bu da enflasyonu da hesaba katmak gerekiyor demek.
    endeksin ilk yüzbini geçmesi on ay önceydi.
    o zamanki yüz bin enflasyon/faiz hesaba katılınca yani reel değer olarak bugünkü yaklaşık 109-110 bin ediyor.
    buna göre bugünkü 104 bin de o zamanki 95 bin gibi ediyor.
    yine pahalı diyebilirsiniz elbette, sadece borsada uzun vade karşılaştırma yaparken reel değeri kullanmak gerektiğine dikkat çekmek istedim, ülkemizdeki enflasyonu unutmayalım.

7.  Alıntı Originally Posted by Hisseci44 Yazıyı Oku
    Herkese merhabalar,
    Bedelliye hisse fiyatı ile ilgili bazen katılmak bazen katılmamak karlı olabilir.
    Örneğin fiyatı 2 tl olan bir hisse %100 bedelli artırıyor ise hisse başına 1 tl toplar, bölününce sizin 1 hissenin 2 hisse olur ve hisse açılış fiyatıda (2+1)/2=1,5 tl olur.
    Dolayısıyla bölünmeden önce 2 TL'lik hissenin ve 1 tl paranız toplamda 3 tl nin var iken bölününce tanesi 1,5 tlden 2 hisseniz ve yine 3 tl nin olur, fakat katılmaz iseniz ozaman hisse fiyatı 1,5 olacağından ve sizde de 1 hisse kalacağından 2 tl niz 1,5 tl ye inmiş olur.
    Halbuki hisse fiyatı 0,8 tl iken 1 bedelli verir ise o zaman açılış fiyatı (0,8+1)/2=0,90 olur ki bu durumda 90 kuruşa satılan hisseyi şirket size 1 tl den satmış olur. Katılarak zarar etmiş olursunuz, katılarak toplam 1.80 maliyetle 2 hisseniz olur, katılmasanız (0,80 önceki hisseniz + 0,90 katılamayarak bölündükten sonra alacağınız hisse) toplam 1,70 maliyetle yine 2 hisseniz olur katılmamak zarar olur
    Bedelli oranına göre ve fiyata göre durum değişir.
    Kabaca anlatmaya çalıştım fakat hisse üzerinde fiyatına, temettü ve bedelli oranlarına bakarak hesap yapıp karar vermek gerekir
    Herkese bol kazançlar...
    rüçhan hakkı ne oldu?
    bedelliye katılmazsanız rüçhan hakkını satarsınız, zarar olmaz.

bu konuyu merak edenler için Sn. Trendhound yapı kredi hissesi özelinde çok temiz açıkladı, linki şu:
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post2080489

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    rüçhan hakkı ne oldu?
    bedelliye katılmazsanız rüçhan hakkını satarsınız, zarar olmaz.

bu konuyu merak edenler için Sn. Trendhound yapı kredi hissesi özelinde çok temiz açıkladı, linki şu:
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post2080489
    evet tabi bedelli hakkkınızı siz satabilirsiniz , fakat kullanmamaktan dan anladığım hakkınız yakmanız elbette , dolayısıyla bu kapsamda açıklama yaptım . aksi halde dilerseniz siz hakkınız satarsınız siz değilde alan kullanır .
    bol kazançlar..
    Ben bana kandım bir şey kazanamadım, siz SİZ olun sakın bana kanmayın.

Sayfa 516/637 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •