Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 561/1002 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by soros74 Yazıyı Oku
    NEFe sakin bulasmayin. Sattiklari evler dolar bazinda surekli dusuyor ve aidatlar asiri yuksek. MEsela yatirimlik daire aldiniz. Kiraci kirayi odemedi. Aidatlar da ustunuze kaliyor.

Evdeki butun kusurlari kullanim hatasi diye senin ustune yikmaya calisiyorlar. Sozde teknik servis var ama hepsi parayla.

Markali ev satiyoruz diye markali kazik satiyorlar.
    Zaen onlar, NEF gibiler problemi cozmus, baktilar keriz kalmadi, simdi Insaat'tan gelen balli kazanci, aidatlardan almaya calisiyorlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Zaen onlar, NEF gibiler problemi cozmus, baktilar keriz kalmadi, simdi Insaat'tan gelen balli kazanci, aidatlardan almaya calisiyorlar.
    Sikayeti olanlara da, mahkemeye git diyorlardir, eminim..

3.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Teknik bir hata var ve cok buyuk yatirim zararlarina neden olabilir.
    Kirazin domatesin patatesin soganin fiyatlari uzun sure konut fiyatlarinin geri gelmesini bekledi bu ulkede. Hatta dolar bile bekledi.
    Insanlar baktiki inşaat sektörü ve hükümet ulkenin diger kalan bölumunü salak yerine koyuyor, orda ip koptu işte.
    Dolara domatese soğana ayari cektiler. Niye cekmesinler.
    Domates 50 kurus, 2+1 80mkare ev 500bin olacak. Ne güzel dünya...

Enflasyonla birlikte hersey yerine oturmaya basladi. Sirada maaşlar var. Onlar yükselmezse bu sefer kriz bütün sektorlerde olacak.
    Bu iş bukadar basit. Normal rayında bir ekonomik sistemde bir malin fiyatini anormal yukseltirsen denge bozulur.
    Terazi gibi yani.
    1kilo ile 2 kilo dengede durmaz...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Gerçekten çok iyi bir yorum olmuş gelir kısmı muallak olduğu için şuan ilerisi için çok büyük riskler teşkil etmekte insanlar iktisatta ki gibi diğer pariteler ceteris paribus giii davranıyor sabıt değil işte adam odeyemeyecegi krediyi çekiyor düşünce şu benim ödediğim kredi 5 yıl sonra nede olsa kuş kadar olur bir kere orası çok ama çok muallak gelir artışı çok sinirli iki diğer faktörleri sabit sayıyorlar ama geçim çok zorlaştı 2 sene önce 50 lira olan elektrik faturam şimdi 100 den aşağı inmiyor keza dogalgaz faturaları da öyle sebze meyve bakliyat et fiyatları ise ortada şimdi bile rahat gecinemeyen aileler ileride rahat edebileceğini düşünüp ev alma kararı veriyorlar kime ve neye güvenerek ama ilerisi belirsiz bir yatırımcı belirsizliği sevmememeli benim düşüncem budur

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    var mı bu konuda bilgisi olan
    O konuyla ilgili bir açıklama daha gelmişti, ev sahibi de ilan verebilecek diye. Oradaki amaç yetkisiz emlakçıların ilan vermesini engellemek.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...mi-278485h.htm

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    [QUOTE=horhoti;4522380]Halep orda ise sam Burda )) şahsi kanaatimdir ben ev almayı yatırım olarak görmüyorum ev bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyaç kiralanarak ta giderilebilir....

Sayın horhoti; Aylık geliriniz 5000.TL üzeri ise bunun 1000- 1200 TL sini kira olarak veriyorsanız, söylediklerinize katılırım..Yok eğer,2500 TL civarında,yaani asgari ücretle çalışıyor ve 1000 TL kira ödüyorsaniz,bu durumda en iyi yol borçla da olsa,kendi evini almaktır....Aksi durumda, sizin ödediğiniz kira paraları ile ,ev sahibiniz 15-20 sonunda yeni bir ev sahibi olmuş olur....Haa o nasıl olur, oluyor derseniz,onuda şöyle anlatırım...
    Kardeşim 20 yıl önce evlendi ve kiraya çıktı..halen kirada.. Ödediği kiraların toplamı ortalama 250 bin TL..cebinde para var mı.?yok..Evi var mı .? yok... Sonuç =Ev sahibi:.2.
    Kiracı:0

6. [QUOTE=Kar_Adam;4522534]
     Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Sayın horhoti; Aylık geliriniz 5000.TL üzeri ise bunun 1000- 1200 TL sini kira olarak veriyorsanız, söylediklerinize katılırım..Yok eğer,2500 TL civarında,yaani asgari ücretle çalışıyor ve 1000 TL kira ödüyorsaniz,bu durumda en iyi yol borçla da olsa,kendi evini almaktır....Aksi durumda, sizin ödediğiniz kira paraları ile ,ev sahibiniz 15-20 sonunda yeni bir ev sahibi olmuş olur....Haa o nasıl olur, oluyor derseniz,onuda şöyle anlatırım...
    Kardeşim 20 yıl önce evlendi ve kiraya çıktı..halen kirada.. Ödediği kiraların toplamı ortalama 250 bin TL..cebinde para var mı.?yok..Evi var mı .? yok... Sonuç =Ev sahibi:.2.
    Kiracı:0
    Bazı ayrintilari iyi hesaplamak lazim.
    Borclada olsa kendi evini almak icin kredi dışında borc verecek adam bulmak lazim.Faizsiz olacak ve uzun vadede odenecek hemde hayat devam edecek. Kim verir bukadar parayi. Anne baba yada kardeş.
    Siz kardeşinize verebilirmisiniz bu kadar parayi ?Verebilecek olsaniz heralde sizden alip ev alirdi!
    Bulan varmidir ? Mutlaka vardir da koskoca turkiyede kac kisidir?
    Kredi ile alınabilirmi ? Alinir, alinir da ömrünun 5 te birini ucuz peynir yerine ucuz zeytinmi alsam diye dusunerek gecirir.
    Kardeşiniz rahat yaşamayi seçmiş. Herşeyin bir bedeli var malesef.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    [QUOTE=bzaferb;4522572]
     Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku

Bazı ayrintilari iyi hesaplamak lazim.
    Borclada olsa kendi evini almak icin kredi dışında borc verecek adam bulmak lazim.Faizsiz olacak ve uzun vadede odenecek hemde hayat devam edecek. Kim verir bukadar parayi. Anne baba yada kardeş.
    Siz kardeşinize verebilirmisiniz bu kadar parayi ?Verebilecek olsaniz heralde sizden alip ev alirdi!
    Bulan varmidir ? Mutlaka vardir da koskoca turkiyede kac kisidir?
    Kredi ile alınabilirmi ? Alinir, alinir da ömrünun 5 te birini ucuz peynir yerine ucuz zeytinmi alsam diye dusunerek gecirir.
    Kardeşiniz rahat yaşamayi seçmiş. Herşeyin bir bedeli var malesef.

Benim bir ev alacak, ya da kardeşime verecek (250-300 bin TL) param olsa,gider o evi kendim yaparım..2019 yılında,Eski komşum inşaatçı ve emlakçı birisi vardı,haalen durur....Arsa hariç,tek daireli,net 80 mk, ortalama 6.katli normal bir binayı , anahtar teslimi 500-550 bine yapar ,bitiririm diyordu..ve 3 farklı yerde devam eden inşaatı vardı...Bu zamanda faizsiz ne kaldı ki.??Kim kime karşılıksız veriyor.?.
    Normal ücretle çalışan bir kişinin banka kredisi almadan para biriktirip ev alabilmesi zaten imkansız..
    Eğer siz 5.yil Ucuz zeytin peynir yemezseniz,Kira ödediğiniz ev sahibiniz,sizin cebinizden ömür boyu bal kaymak yer.!!. . Tercih Sizin..:-)))
    Denize gireyim,fakat kıçım ıslanmasın diyorsanız, o nasıl oluyor ben bilemem...;-)))

8. [QUOTE=Kar_Adam;4522649]
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku

Benim bir ev alacak, ya da kardeşime verecek (250-300 bin TL) param olsa,gider o evi kendim yaparım..2019 yılında,Eski komşum inşaatçı ve emlakçı birisi vardı,haalen durur....Arsa hariç,tek daireli,net 80 mk, ortalama 6.katli normal bir binayı , anahtar teslimi 500-550 bine yapar ,bitiririm diyordu..ve 3 farklı yerde devam eden inşaatı vardı...Bu zamanda faizsiz ne kaldı ki.??Kim kime karşılıksız veriyor.?.
    Normal ücretle çalışan bir kişinin banka kredisi almadan para biriktirip ev alabilmesi zaten imkansız..
    Eğer siz 5.yil Ucuz zeytin peynir yemezseniz,Kira ödediğiniz ev sahibiniz,sizin cebinizden ömür boyu bal kaymak yer.!!. . Tercih Sizin..:-)))
    Denize gireyim,fakat kıçım ıslanmasın diyorsanız, o nasıl oluyor ben bilemem...;-)))
    Şimdi şöyle acikliyim benim aylık gelirim vergi dilimine göre değişiyor aylık 5.500 TL ortalama yani bu rakam şuan elimde 400 bin nakitim var ve borcum da yok çok cüzi diyelim ben en aktif olarak 3 yıldır borsadan kazandım bu parayı benim için şöyle bir durum söz konusu tabi tamamen tercih meselesi arkadaşta belirtmiş zaten sagolsun 400 bin yüzde 1 ayda 4000 bin yapar neredeyse benim maaşım kadar bir tutar ben bu nakiti öldürüp de niye rahatımı Bozuyim ev alacam nakit ölecek hadi diyelim yarısı nakit gerisi kredi bu sefer ucubelere bu parayı kıyamıyorum açıkçası sonuçta hersey sende bitiyor tercih meselesi yani ev alacam diye rahatımı bozmanın anlamı yok ben bu durumu çocuklarımın eğitimine harcamak istiyorum bana babadan ev kalmadı ( kendisi inşaat mühendisi üstelik) olmasa da olur benim için ev köyde bir evim olsun sene de 2-3 ay gidiyim gerisi benim için önemli değil

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 561/1002 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •