Sayfa 57/582 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 449 - 456 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Xu100’de 1 milyar TL’ye kadar yaklaşan gün içi para girişi 663 milyon TL seviyelerinde kapandı.

Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Kapa haber. Mi düşmüş ? Alıp sattığı mal dışında yüzde 1,5 kar getiren bir konu hakkında ?
    Takip ettiğim kadarıyla tüm gelirleri içinde Katılım Endeksine uygun olmayan gelirleri yüzde1.5a denk geliyor. Muhafazakar insanlar için faiz, içki satışı vs türü geliri olmayan şirketler listeleniyor katılım endeksinde. Eğer Eregli de yüzde 1.5luk bu gelirden vazgeçerse kolayca katılım endeksine girebilir. Kişisel yorumumdur.

3.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Demek Aksa'lar gitti, sizden sonra hep Aksa'yı da takip ettim ama pek formunda değildi hisse, son karında etkisi oldu tabii... Hayırlı olsun, yeni lotlarınız da...

Ben Ereğli'de maliyete yeni geldim ama, 26 dan da aldım, 27 den de, size bahsettikten sonra %20 ye yakın lotum arttı, hisse her gün çıksa bunu yapamazdım sanırım. Aylık düzenli zaten alım yapıyorum, ağustos ta baya bir alım yapmışım mesela...

Şükür iyi fırsat verdi, İnşallah temettüleri eklediğimiz günleri de göreceğiz...

Ara sıra eleştiri de olsa yazın gözlemlerinizi şahsım adına da , öğrenelim biz de...

Mesela, geçen tavandan sonra %7 o geri çekiliş beni çok üzmüştü, çünkü hesap ettim iyi lot artırım fırsatı idi ama bilemiyorsun tabii, riske girip elimdeki lotları kaybetmek istemedim, lot artırım için sanırım ayrı bir mebla ayırmak lazım ana lotlara dokunmadan...
    1 tane lot dahi eksilsin istemiyorum.
    Bu süreçte ben de kendimi geliştirmek analiz etmek fırsatı buldum en önemli vardığım sonuç şu oldu.

Eregl lotu artırmak için Eregl trade etme!!

Önceden yazmıştım hatırlarsınız. Eregl teminat verip karşılığında kredi kullanıp bu krediyle trade ediyorum demiştim. Bu süreçte boğa trendinde artış içinde olan hisselerde trend ederken (Karsn-Mndrs-Clebi-Toaso-Yatas ilk aklıma gelen trade ettiklerim) Eregl baskı altında olduğu için ucuz fiyatlardan bolca toplama imkanı verdi. Taa ki son haftaya kadar. Elimdeki ciddi lot sayısına rağmen 28 lerde kalması fırsat veriyordu. Trade karlarıyla bir nevi 0 maliyetli Eregl biriktirme imkanı oldu. Ama artık piyasa Eregl farketmeye başlayınca tüm trade pozisyonlarımı kapayıp ana amacı gerçekleştirdim. Şu anda portföy demeyeceğim çünkü trade amaçlı tutmuyorum Ereğl tek hissem. Ancak burada uzun vadeli bakış açım şudur bana yıllık düzenli 15 cent vermesi yetiyor. Temettü verimi yüksek kalmaya devam ederse bu müthiş olacaktır. Az bir şey de trade amaçlı Clebi var. Lot sayısına odaklanmak gerekiyor gerçek farkı o yaratacaktır. Fiyat şeytandır başka bir şey değil

4. Margin Call 868.876.210 toplamı! vay vay vay... Bu arada yurt dışı çelikler de bir garipleşmiş...

5.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Bu süreçte ben de kendimi geliştirmek analiz etmek fırsatı buldum en önemli vardığım sonuç şu oldu.

Eregl lotu artırmak için Eregl trade etme!!

Önceden yazmıştım hatırlarsınız. Eregl teminat verip karşılığında kredi kullanıp bu krediyle trade ediyorum demiştim. Bu süreçte boğa trendinde artış içinde olan hisselerde trend ederken (Karsn-Mndrs-Clebi-Toaso-Yatas ilk aklıma gelen trade ettiklerim) Eregl baskı altında olduğu için ucuz fiyatlardan bolca toplama imkanı verdi. Taa ki son haftaya kadar. Elimdeki ciddi lot sayısına rağmen 28 lerde kalması fırsat veriyordu. Trade karlarıyla bir nevi 0 maliyetli Eregl biriktirme imkanı oldu. Ama artık piyasa Eregl farketmeye başlayınca tüm trade pozisyonlarımı kapayıp ana amacı gerçekleştirdim. Şu anda portföy demeyeceğim çünkü trade amaçlı tutmuyorum Ereğl tek hissem. Ancak burada uzun vadeli bakış açım şudur bana yıllık düzenli 15 cent vermesi yetiyor. Temettü verimi yüksek kalmaya devam ederse bu müthiş olacaktır. Az bir şey de trade amaçlı Clebi var. Lot sayısına odaklanmak gerekiyor gerçek farkı o yaratacaktır. Fiyat şeytandır başka bir şey değil
    Şunu anlıyorum, temettücüsün diye boş da duracak değilsin Motto "trade et lot artır" (tabii yapabiliyorsan)
    Son yükselişten sonra geri geliş, Thebigshort'un beni iştahlandıran paylaşımları ve sizin bu strateji derken. Kendime göre bir strateji yapabilirim diye düşünüyorum.
    Ben daha çok, bir mebla ayırıp ana lotlara dokunmadan yapmayı planlıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Takip ettiğim kadarıyla tüm gelirleri içinde Katılım Endeksine uygun olmayan gelirleri yüzde1.5a denk geliyor. Muhafazakar insanlar için faiz, içki satışı vs türü geliri olmayan şirketler listeleniyor katılım endeksinde. Eğer Eregli de yüzde 1.5luk bu gelirden vazgeçerse kolayca katılım endeksine girebilir. Kişisel yorumumdur.
    Ereğli zaten Katılım Endeksinde, hem de uzun zamandır.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Ereğli zaten Katılım Endeksinde, hem de uzun zamandır.
    Teşekkürler.

8. Bu sene bir aksilik ölüm kalım olmaz ise
    Temettüler ile yazlık alacağım .
    Alırsam şayet Ereğli’de ısdmr de
    Bizi seven burada dertleştiğim yazıldığım tüm ortaklarıma ziyafet çekeceğim
    Hayırlısı artık
    Fedoramca gelir
    Deniz Ali gelir
    Kızıldağ abi de gelir DİE düşünüyorum

Sayfa 57/582 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri