Originally Posted by
wiseinvestor
Bunu benim için yazmadığını varsayarak yorumlayım, herkesin portfoy risk dağılımı kendi bileceği iş, yaşına, tercihine, yatırım anlayışına göre değişir, hap gibi herkese aynı reçete olmaz, ama riski bölmek lazım o net. Nihayetinde gidip kredili alım yapmadık, xu30 dışı senet almadık, geleceği parlak olduğunu düşündüğümüz, görece ucuz bir şirkete 10 yıldır ortağız, daha nasıl uzun vadeci olalım.
Senet çatır çatır düştü, üstelik yatırımları bitiş arefesinde, bir kötü bilanço ile olacak şey mi, ben uzun vadeciyim diye bunu dert etmemek saçmalık olur, ciddi dert ettim hatta sırf bu sebepten artık yatırım stratejimi değiştiriyorum bu borsa için. Ortada net bir fiyat var, nereden nereye geldiği var, sanki çok yükselmş gibi, isterse seneye 10 katına çıksın artık. Normal bir borsada bu hareketler olmaz, zaten insider'ın her türlüsü açıkça dönüyor. Türk borsasının uzun vadede getiri sağlamadığı ise, ilk elden tecrübe etmiş benim için tartışmasız bir gerçek, dedem 20 tl'ye tarla almış hesaplarına da, aldatmacı uzun lineer grafiklere de karnım tok, isteyen de yapar kendi bilir.
1994, 2000, 2008 krizlerini gördüm, 2000 ve 2008 krizlerinde görece dip seviyelerden senet aldım, bu defa ilave almayacağım, tercihim bu yönde.
Yer İmleri