Sayfa 582/637 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,649 - 4,656 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Ben hala Aselsanın neden böyle bir zamanda halka arz yaptığını hala anlamış değilim. Bir firmanın böyle bir zamanda halka arz yapması için borç içinde yüzüyor olması lazım. Halka arz fiyatı bi belli olsun o zaman işin rengini daha iyi anlayacağız

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hükümet ülkeye sıcak para sokmak için halka açık olmayan firmaların özelleştirmelerini yapıyor. Elde avuçta etki edecek kıymete biner firma kalmayınca halka açık firmalar üzerinden şansını deniyor. Buna ilave olarak özel sektör firmalarının halka açılmasını kolaylaştıran düzenlemelerde firmalar için yapıldı yorumunu bir yerden okumuştum. Özetle son çırpınışlar. Ha en son adımı uçuk fiyatlardan borçlanmalar yaparak borçları çevirir mi çevirir ama o zaman seçmen ne der? Tl faizler 15 ; dolar üzerinden devlet yüzde 7 ile borçlanıyormuş vay anasını der mi demez mi?

Syg.

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Geleceği bilmiyoruz kağıdın nereden döneceğini de bu nedenle paçal yapmak mantıksız değil ben rüzgara işeyenlerdenim ama kasırgaya kadar deposu olanlardan

şimdi petkim 8den 4.9a düştü diye bu süre içinde 6dan 5den alan biri yanlış mı yaptı, siz mesela petkimi alacak olsanız 1i mi bekleyeceksiniz 2yi mi?

Önemli olan en iyiyi umarak en kötüye hazır olmaktır atıyorum 6-5-4-4-3-2-1 hatta 0,5e düşerse eğer ozaman bile kurşun olması gerekir

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Alımları yaparken max kaç tl lik alım yapılacağı belirlenmeli...bir hissenin portföydeki oranı şunu geçemez diyeceksin ve bu kurala uyacaksın...bu konu çok önemli.

Ayrıca çeyreklik bazda hisse değerlendirmelerini yaparken, dusuk performans nedeniyle portföyde kalmayı hak etmeyen hisse, maliyeti ne olursa olsun şutlanmalıdır.

Ayrıca asagi paçal işini abartmamak lazım...esas yukarı dogru paçal yapmak daha doğrudur...mesela Petkim de faz1 alımlarını tamamladım...faz2 alımlarım için önce diğer hisselerdeki faz1 alımlarımı biterecegim..,ayrıca faz2 de düşüş devam ederse en fazla 2 kademe daha alım yaparım..kalan alımlar icin ilk maliyetin üzerine çıkış beklerim.

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Geleceği bilmiyoruz kağıdın nereden döneceğini de bu nedenle paçal yapmak mantıksız değil ben rüzgara işeyenlerdenim ama kasırgaya kadar deposu olanlardan

şimdi petkim 8den 4.9a düştü diye bu süre içinde 6dan 5den alan biri yanlış mı yaptı, siz mesela petkimi alacak olsanız 1i mi bekleyeceksiniz 2yi mi?

Önemli olan en iyiyi umarak en kötüye hazır olmaktır atıyorum 6-5-4-4-3-2-1 hatta 0,5e düşerse eğer ozaman bile kurşun olması gerekir

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    aynı fikirdeyim... şahsen ben borsa hayatımda en iyi parayı paçal yaptığım kağıtlardan kazandım ve bu beni kendi açımdan bir üst lige çıkardı ... O yüzden maliyet düşürülmez fikrine ben de uzun vade kağıt taşıyan biri olarak katılmıyorum ... O gün geçerli kriterlerle güvenerek aldığınız kağıt , daha sonra olağanüstü koşullar ya da beklemedik gelişmeler sebebiyle ciddi prim kaybettiyse ama uzun dönemde sizin belirlediğiniz kriterlerin ortadan kalkmadığını düşünüyorsanız ki bu kriterler her kişiye göre değişebilir ; düştüğünde maliyeti düşürmek tercih ettiğim ve benim için gayet mantıklı bir strateji... Misal 5 sene taşımaya karar verdiğim SAHOL 'ü şahsen orta vade de 10-9-8-7 den verseler benim için çok makbule geçer . Aktif olarak borsadaysan ,tedirgin ve korkarak hareket etmek bence çok daha büyük kayıplara yol açacaktır... Sevgiler... Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    aynı fikirdeyim... şahsen ben borsa hayatımda en iyi parayı paçal yaptığım kağıtlardan kazandım ve bu beni kendi açımdan bir üst lige çıkardı ... O yüzden maliyet düşürülmez fikrine ben de uzun vade kağıt taşıyan biri olarak katılmıyorum ... O gün geçerli kriterlerle güvenerek aldığınız kağıt , daha sonra olağanüstü koşullar ya da beklemedik gelişmeler sebebiyle ciddi prim kaybettiyse ama uzun dönemde sizin belirlediğiniz kriterlerin ortadan kalkmadığını düşünüyorsanız ki bu kriterler her kişiye göre değişebilir ; düştüğünde maliyeti düşürmek tercih ettiğim ve benim için gayet mantıklı bir strateji... Misal 5 sene taşımaya karar verdiğim SAHOL 'ü şahsen orta vade de 10-9-8-7 den verseler benim için çok makbule geçer . Aktif olarak borsadaysan ,tedirgin ve korkarak hareket etmek bence çok daha büyük kayıplara yol açacaktır... Sevgiler... Saygılar...
    Ben katılmıyorum...2008 de paçal yapmaya kalkaların halini biliyorum...çok daha uygun zamanı bekleyip almak varken yaklaşık 1 yıl zararda beklediler..sonunda kara geçtiler elbette ama 7-8 kat getiriden oldular...en iyisi portföyü sadece hissede değil diğer enstrümanlar dada kullanmak....çeşitlendirme yapmak..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    Bist herzaman bir krize maruz kalablicek potansiyeli taşıyor...malesef bizim gibi ülkelerin makus talİhi bu..Halil buhur bile nakite geçmeye karar verdiyse bunu iyice düşünmek lazım....altın,borsa,mevduat arasında bir sepet yapmak ve en fazla portföyün yarısını hissede tutmak çok daha mantıklı..BU yüzde %50 yide alırken kademeli almak gerektiğini düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ben katılmıyorum...2008 de paçal yapmaya kalkaların halini biliyorum...çok daha uygun zamanı bekleyip almak varken yaklaşık 1 yıl zararda beklediler..sonunda kara geçtiler elbette ama 7-8 kat getiriden oldular...en iyisi portföyü sadece hissede değil diğer enstrümanlar dada kullanmak....çeşitlendirme yapmak..
    2 sene zararda bekleyip ya da maliyet düşürüp 3 katı kazandığım kağıtlarım oldu ... Benim için yeterli... Zararda beklemek uzun vade de ortaya çıkabilecek çok doğal bir sonuçtur borsa için... Borsayı tanımayan biri için her düzeltme , her kriz kaçınılmaz panik yaratır ... Zaten bu kişiler uzun süre borsada barınmayı beceremezler... O yüzden genelleme yapmak yanlış böyle durumlarda ... Krizi bekleyip dipten kağıt almaya çalışmak benim gözümde borsa yatırımcılığı değildir ... Fırsat kollamak elbet yatırımcı için olması gereken özellik ama 8 yılda bir kriz çıkacak diye beklemekte benim için bir strateji olamaz ...Tek doğru yok açıkçası ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    2 sene zararda bekleyip ya da maliyet düşürüp 3 katı kazandığım kağıtlarım oldu ... Benim için yeterli... Zararda beklemek uzun vade de ortaya çıkabilecek çok doğal bir sonuçtur borsa için... Borsayı tanımayan biri için her düzeltme , her kriz kaçınılmaz panik yaratır ... Zaten bu kişiler uzun süre borsada barınmayı beceremezler... O yüzden genelleme yapmak yanlış böyle durumlarda ... Krizi bekleyip dipten kağıt almaya çalışmak benim gözümde borsa yatırımcılığı değildir ... Fırsat kollamak elbet yatırımcı için olması gereken özellik ama 8 yılda bir kriz çıkacak diye beklemekte benim için bir strateji olamaz ...Tek doğru yok açıkçası ...
    Mesele borsada olmamak değil ki? benim söylediğimle sizin söylediğiniz arasında bir alaka kuramadım.mesele portföyü çeşitlendirmemek.....borsada fırsatlar bitmez..ama kaybettiğiniz parayı geri kazanmak 2 misli çaba anlamına gelir... 4 defa %10 kazansanız bşr defa %50 kaybederseniz zarardasınız demekttir..Birde paranın maliyeti vardır....dediğim bu.....tümüyle bir enstrümana yatırmak olsa olsa acemilik olur...birde kademeli alım yapılmıyorsa tam felaket olabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Mesele borsada olmamak değil ki? benim söylediğimle sizin söylediğiniz arasında bir alaka kuramadım.mesele portföyü çeşitlendirmemek.....borsada fırsatlar bitmez..ama kaybettiğiniz parayı geri kazanmak 2 misli çaba anlamına gelir... 4 defa %10 kazansanız bşr defa %50 kaybederseniz zarardasınız demekttir..Birde paranın maliyeti vardır....dediğim bu.....tümüyle bir enstrümana yatırmak olsa olsa acemilik olur...birde kademeli alım yapılmıyorsa tam felaket olabilir.
    Sn human01 ben bir tartışma yaratmak istemiyorum öncelikle onu söylemek isterim... Sizin fikirlerinize de kesinlikle saygılıyım ... Ama benim ve alıntı yaptığım Sn oguzvortex19 mesajına tekrar bakarsanız; biz portföy çeşitlendirmekten değil sadece kaba tabiriyle paçal yapmanın ya da maliyet düşürmenin de bazı yatırımcılar için mantık içeren bir strateji detayı olduğunu başlığı takip edenlere söylemek istedik ... Ben diğer yatırım araçlarıyla ilgilenmediğimi Sn Cautionary başlığı açtıktan kısa süre sonra burada belirtmiştim zaten ... Geriden gelenler borsada korkarak hiçbir şey yapılamayacağını akıllarına kazısınlar... Hele ki sıfırdan gelenler için tedirgin olup , korkarsan, şikayet edersen , hayaller paris gerçekler başka olur... Korkmadan, azar azar, yavaş yavaş ,öğrene öğrene ,sindire sindire yatırıma devam... Paçalı denemek için 500 bin liranız olması gerekmiyor... 5 bin lira bütçe ayırıp, maliyet düşürüldüğünde de nasıl sonuçlandığını görebilirsiniz. Bu illa ki başarılı bir sonuç çıkacak demek de değil ama bu da bir strateji. Hiçbir stratejinin kesin başarı oranınını öngöremezsiniz... Bir tarafta başarılı olur diğer tarafta olmaz... bunu yatırımcının kendisi belirleyecek... Sonuçta yatırım yaparken risk taşıyoruz... Sevgiler... Saygılar...Bol kazançlar...

Sayfa 582/637 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •