Sayfa 59/1024 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Tam aksine doların çıkacağını öngördükleri için piyasadan mümkün olduğunca çok dolar toplamaya çalışıyor olmasınlar?

Nasıl olsa değeri düşecek diye TL'ye vebalı muamelesi gösteriyor olabilirler.

Bankalar benden aldıkları doları başkalarına borç veriyorlar nihayetinde. (dolar kredisi çekmek yasaklanmıştı gerçi yanlış hatırlamıyorsam, neyse yani bir şekilde bir alıcı buluyorlardır bu dolarlara )

Daha çok dolar çekmek için de faizler birbirleri ile yarışıyor. %4'ün altını kimse beğenmiyor mesela şu an

Şu an bile oldukça iyi oranlar varken bi tık daha yükselirse USD faizi, kim niye %12-13'den TL tutacak?
    Düz mantık kullanıyorum. Doların yükseleceğini bildiğini düşünelim. Bu durumda TL borçlanıp swap enstrumanı ile dolar yaratması daha mantıklı olmaz mı?. Sonuçta banka dolar almıyor, sizden dolar borçlanıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    banka MT'leri TL görünce resmen git başımdan diyor hal ve hareketleri acayip, dolar götürünce neredeyse kırmızı halı serecekler. dün ben dolar yatırırken TL getiren müşteriye resmen bugün git yarın gel yaptılar. buradan önümüzdeki süreçte ne olacağı anlaşılıyor.
    Gecen sene 100-150k yi bile havada kapiyolardi hatta burgan 14cikmisti.simdi ufak paraya dogru durust oran kalmadi tlciye dalga gecer gibi oran veriyolar.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Direk dolar alamıyorlar sanırım. Açık pozisyona izin verilmiyor. Ama swap yapabiliyorlar. Benim kafamda bir çelişki var. Bir banka değer kazanacağını düşündüğü bir para birimiyle neden borçlanmak istesin. Yada diğer bir bakış açısıyla değeri artacak bir para birimini ona borç vermek isteyene kırmızı halı serip, değeri düşecek bir para birimini borç vermek isteyene niye isteksiz davransın. Ticaret hayatındaki tecrübeme göre ne zaman bir satıcı spesifik bir ürün için bir alıcıya özel ihtimam gösteriyorsa o ürünü çok iyi sorgulamak gereklidir.
    Ama söylediğim gibi burada powerpc nin söylemini boşa da çıkaramıyorum , zira bende bankaların dolar mevduatı yapmak için istekli olduklarını görüyorum. Doların düşme potansiyeli barındırmadığını da biliyorum. O zaman bugünkü tecrübelerime ters gelişen ve beni çelişkiye düşüren nedir?
    Neden bankalar değeri artacak bir para biriminden borçlanmak için daha istekliler?

Acaba yurtiçindeki dolar likiditesi azaldığı için taşıdıkları dolar kredileri için buna mecbur mu kalıyorlar. Eğer yurtdışı kredi imkanları not düşüşünden sonra sınırlandırıldıysa böyle bir durum oluşmuş olabilir. Sonuçta çevirmek zorunda oldukları yüklü bir döviz kredi portföyü var.
    ikinci söylediğin doğru,
    bankaların TL çevirmesi çok kolay çünkü sınırsız MB parası var. ama çevirmek zorunda oldukları dolar borcu için sınırsız bir kaynak yok ve bu kaynak sürekli azalıyor. Yurtdışına olan yükümlülükler ne pahasına olursa olsun ödenmek zorunda. fantastik olacak ama bir gün dolar ve TL faizi eşitlenebilir. Bu yıl sonu %7 civarı dolar faizi bekliyorum.

4. Akbank usd 4.5% miktar 1.500.000
    Para benim değil yanda telefonla konuşurken duydum.

5. Merkez bankası % 11den sınırsız bankalara para veriyor net rakam ..mevduatcıya banka %13 vercekki neti 11 e gelsin bir munzam karşılığı ayırmak zorunda dolayısıyla bürüt faizi 13-14 vermesi gerekir ki başabaş olsun aysıca operasyonel maliyette devar bir de müşteri kaprisi cekecek...o nedenle merkez bankasından net % 11 le borçlanıyor ...dolayısıyla mevduatcılara net % 11 veremez verirse zarareder gider merkez bankasından alır ne yapsın yüksek maliyetle tl yi...merkez bankası faizler artmasın diye sınırsız 11 den para veriyor..anacak dolar kıt ve az ayrıca kısa vadeli dolar borcumuz var bir de cari açık bu nedenle amerika dolar faizini yükselttikce dolar bulmamız zorlaşacak ve dolar faizi çok yüksek seviyeleri görecek...kısaca dolar çok yükselmeden tl mevduat faizinin arması mümkün değil..tl faizi artarsada ekenomi tamamen duracak..o nedenle tl de yüksek faiz mümkün değil....şahsi görüşümdür..yatırım tavsiyesi değildir..

6.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    SPK dolara yüksek faiz verilmesini istemiyor gibi.
    Aktifbank in suan dolara verdigi oran nedir ?

7.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Merkez bankası % 11den sınırsız bankalara para veriyor net rakam ..mevduatcıya banka %13 vercekki neti 11 e gelsin bir munzam karşılığı ayırmak zorunda dolayısıyla bürüt faizi 13-14 vermesi gerekir ki başabaş olsun aysıca operasyonel maliyette devar bir de müşteri kaprisi cekecek...o nedenle merkez bankasından net % 11 le borçlanıyor ...dolayısıyla mevduatcılara net % 11 veremez verirse zarareder gider merkez bankasından alır ne yapsın yüksek maliyetle tl yi...merkez bankası faizler artmasın diye sınırsız 11 den para veriyor..anacak dolar kıt ve az ayrıca kısa vadeli dolar borcumuz var bir de cari açık bu nedenle amerika dolar faizini yükselttikce dolar bulmamız zorlaşacak ve dolar faizi çok yüksek seviyeleri görecek...kısaca dolar çok yükselmeden tl mevduat faizinin arması mümkün değil..tl faizi artarsada ekenomi tamamen duracak..o nedenle tl de yüksek faiz mümkün değil....şahsi görüşümdür..yatırım tavsiyesi değildir..
    Betoncuları hafife almayın, düşük TL faizi için her çılgınlığı yaparlar gerekirse MB'ye beton dökerler. çok tehlikeli milyonlarca üyesi olan bir menfaat birliği bu. 2003 ten beri akmış olan sıcak paranın çoğunluğu şimdi bunların cebinde, bu ayrıcalığı kaybetmek istemezler.

8.  Alıntı Originally Posted by fcsteo7 Yazıyı Oku
    dun veya bugun oran alan var mı arkadaslar.

rodeo 12:20 teklif etti
    T-Bank 50 bin TL, 12,50 ile 92 günlüğüne bağlandı....

Sayfa 59/1024 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •