Sayfa 592/1001 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,729 - 4,736 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Temerrüde düşmüş ÖST için ÖST büyüklüğüne kadar fon belirli karşılık ayırması gerekiyor direkt ÖST almaktan daha az riskli geldi bana. Tabi bu biraz zaman alıyor haliyle 90 güne kadar sürüyormuş biraz daha incelemem gerekiyor o kısmı. Tahvil riski almak isteniyorsa uzun vadeli tahvil içeren fon daha fazla getirecektir orta vadeli ya yükselirse denerek kaybı bir miktar azaltabilir.
    Mustafa Hocam merhaba, IST'in getirisini FIL ile kıyasladım da, yıllık getiride FIL'in getirisi daha fazla olmuş, diğer kısa vadelerde IST önde. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Mevcut durumda borçlanma araçları fonları daha mantıklı hâle gelmeye başlamış gibi. Bu IST'teki valör OKT'deki gibi T+1 midir? Yeni "sıkça sorulan sorular" bunlar olmaya aday.

Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Yeni fiyat ÷eski fiyat
    Çıkan sonucu x 386,47
    Çok teşekkür ederim.

Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Mustafa Hocam merhaba, IST'in getirisini FIL ile kıyasladım da, yıllık getiride FIL'in getirisi daha fazla olmuş, diğer kısa vadelerde IST önde. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Mevcut durumda borçlanma araçları fonları daha mantıklı hâle gelmeye başlamış gibi. Bu IST'teki valör OKT'deki gibi T+1 midir? Yeni "sıkça sorulan sorular" bunlar olmaya aday.
    Kısa vadeli borçlanma araçları fonları genelde PPF gerisinde getiri elde ederler Sn.Batakçı. Bunun nedeni genelde devlet tahvili taşımaları. Ayrıca PPF'lerde yapılan son düzenlemeler mevduat yapma zorunluluğu, fon işletim gider kesintisinin yarıya düşürülüp tekrar yükseltilmesi gibi etkenler PPF'leri biraz daha geriye itecek faizler belli bir yere oturana kadar. Yani şu an bulunduğumuz durumu göz önüne aldığınız da genelin dışındayız ve genel durumun dışındaki fonlar biraz daha iyi getiri elde ediyor. IST devlet tahvilinden ziyade ÖST taşıyor. Son 1-2 aylık getirisi PPF'lerin üzerine hatta yoğun şekilde ÖST içeren OKT'nin getirisiyle yarışıyor. Diğer kısa vadeli borçlanma araçları fonları gibi valörsüz olmasıda en büyük artısı hatta bu yönüyle OKT'nin önüne geçiyor. TEFAS işlem hacimleri sıralamasında da gözüme çarpıyordu o yüzden yeni FIL benim için IST. Bakalım ne kadar süre götürecek bizi.

4.  Alıntı Originally Posted by albatros01 Yazıyı Oku
    İyi akşamlar. İs bankası 801 fonun mk olarak 22.84 hesapladım doğru mu acaba? İlk defa hesapladım da.
    Dostum 22.35 hesapladım ben .bı yanluşlık var bı yerde galıba

5.  Alıntı Originally Posted by zaftra Yazıyı Oku
    Dostum 22.35 hesapladım ben .bı yanluşlık var bı yerde galıba
    22.35 doğru hesaplanmış gözüküyor. 22.84 de yanlışlık var.

Sizin hesap doğrudur. Ben tefas bakıp yaptım ama yanlış yapmışım sanırım. Teşekkürler

ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yaşamak direnmektir.

7.  Alıntı Originally Posted by albatros01 Yazıyı Oku
    Sizin hesap doğrudur. Ben tefas bakıp yaptım ama yanlış yapmışım sanırım. Teşekkürler

TEFAS bir gün önceki yani bugün elde ettiğiniz getiriyi gösterir. Bizim hesapladığımız getiri yarına elde edeceğiniz getiridir.

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    TEFAS bir gün önceki yani bugün elde ettiğiniz getiriyi gösterir. Bizim hesapladığımız getiri yarına elde edeceğiniz getiridir.
    Ben güncel veri sandım. İş bankasında bulamadım güncel veriyi. Siz nereden bakıyorsunuz acaba. Mutlaka önceden de sorulmuştur kusura bakmayın

Yaşamak direnmektir.

Sayfa 592/1001 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •