Sayfa 624/1012 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben Avrupa'da müdendis olarak çalışıyordum. Daha sonra kendi firmamı kurdum, Avrupa'da imalat yapmaya başladım. Fizibilite olarak Türkiye'de imal maliyetleri daha düşük olduğu için Türkiye'de devam etmek daha karlı oldu. Ama sorunun asıl kaynağı Türkiye'de mutlu olmak için ne yapmak gerektiği idi.
    Bence Türkiye'de mutlu olmak için insan müteşebbis olmalı. İlla ki büyük ölçekli olması gerekmez, ama üretmeli ve özgün bir şeyler yaratmaya çalışmalı. Bu da özgürlük sağlayacaktır. Özgürlük her zaman mutluluk getirir.
    Hocam şiir gibi konuşuyorsunuz...Teşekkürler...Millet zannediyor ki batıya gidince mutlu olucam hemen..Orda eğer kötü bir işteysen yine kölesin, yine mutsuzsun...Bu kapilazmde en önemli husus sanırım özgür olabilmek.

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam şiir gibi konuşuyorsunuz...Teşekkürler...Millet zannediyor ki batıya gidince mutlu olucam hemen..Orda eğer kötü bir işteysen yine kölesin, yine mutsuzsun...Bu kapilazmde en önemli husus sanırım özgür olabilmek.
    Kesinlikle .
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben Avrupa'da müdendis olarak çalışıyordum. Daha sonra kendi firmamı kurdum, Avrupa'da imalat yapmaya başladım. Fizibilite olarak Türkiye'de imal maliyetleri daha düşük olduğu için Türkiye'de devam etmek daha karlı oldu. Ama sorunun asıl kaynağı Türkiye'de mutlu olmak için ne yapmak gerektiği idi.
    Bence Türkiye'de mutlu olmak için insan müteşebbis olmalı. İlla ki büyük ölçekli olması gerekmez, ama üretmeli ve özgün bir şeyler yaratmaya çalışmalı. Bu da özgürlük sağlayacaktır. Özgürlük her zaman mutluluk getirir.
    Bence de öyle ya da böyle müteşebbis olup kendi işinin sahibi olmak en doğrusu da olay o yönde değil, gidişat hem işçinin hem kobilerin aleyhine,iş giderek tekelleşmeye gidiyor.Büyük sermaye çoğu işletmeyi yutacak.A101 BİM ŞOK parakende sektörünü nasıl hallettiyse pek çok sektörde aynısı olacak

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Maaşlı çalışacaksan kariyer yapacaksan yurt dışı. Kendi işini yapacaksan, üretim yapacaksan Türkiye. Bence işin sırrı bu.
    Evvelki yaz Montreal'de bir Tim Hortons'da karsilastigim ve yillardir orada asgari ucretle calisan Samsunlu 3 cocuklu bir turk de aynisnii soylemisti.
    Syg,
    Son düzenleme : Dudu; 17-12-2018 saat: 08:15.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Arbeit macht frei..
    Is insani ozgurlestirir.
    Alman atasozu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Gusel tartisma olmus gece yarisi.
    Zevkle okudum.
    Katilimcilara tesekkurler,
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Asgari ucret konusunda sunu eklemek isterim.
    Bir ara tartisiliyordu zaten, bolgesel asgari ucrete gecilmesi gerekiyor..
    Istanbul'da 2000 TL fazla bir ucret olmayabilir ama Van'in bir ilcesinde 2000 TL iyi paradir.. diyorum ve bugunun bol bol oran paylasilan bir gun olmasini dlliyorum.
    Syg,

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Arbeit macht frei..
    Is insani ozgurlestirir.
    Alman atasozu
    İşin ironik tarafı naziler tarafından bu atasözünün 2. Dünya savaşı Alman temerküz kamplarının girişlerine yazılmasıdır.

Bugün bile bu atasözünü google'da aradığınızda karşınıza bu temerküz kampları çıkar. Doğru bir söz kötülüğe nasıl alet ve heba edilinirin güzel bir örneği.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Sayfa 624/1012 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •