Sayfa 624/702 ÝlkÝlk ... 124524574614622623624625626634674 ... SonSon
Arama sonucu : 5611 madde; 4,985 - 4,992 arasý.

Konu: HEKTS - Hektaþ Ticaret

1.  Alýntý Originally Posted by burak13 Yazýyý Oku
    Osman abim o da kimmiþ öyle. Kesin þirkettendir. YTD.
     Alýntý Originally Posted by Canmert Yazýyý Oku
    Sendin diye hatýrlýyorum
    Ama þirkette çalýþtýðýný sanmýyorum
    Çünkü erken satamadýn sen de

Fiyat sürekli artarken de þehirlerin plakalarýný söylüyorduk
    Hadi Ýstanbul'a varalým
    34 tl olunca Ýzmir yolcusu kalmasýn
    En hoþuma giden buydu
    Tabi ki para kazandýðýmýzýn göstergesi olduðu için
    Yok ben deðildim, hiç birinci olamadým.

Herkes 354 mn, 412 mn lira gibi tahminler yazarken bi arkadaþ 386,112 mn lira gibi küsuratlý bi þey yazdý ve ona çok yakýn neredeyse bire bir ayný sonuç çýkmýþtý

2. 1 Temmuz akþamý Bedelli Sermaye Artýrým kararýndan sonra ilk iþlem gününde yerli satarken yabancý pozisyonunu artýrmýþ. (Ýþyatýrým; T-2'ye göre)

1 Temmuz % 13,48
    2 Temmuz % 13,65

3.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Yok ben deðildim, hiç birinci olamadým.

Herkes 354 mn, 412 mn lira gibi tahminler yazarken bi arkadaþ 386,112 mn lira gibi küsuratlý bi þey yazdý ve ona çok yakýn neredeyse bire bir ayný sonuç çýkmýþtý
    Burak13 için dedim
    Yakýn tahmini bulmuþtu diye hatýrlýyorum

4.  Alýntý Originally Posted by Canmert Yazýyý Oku
    Burak13 için dedim
    Yakýn tahmini bulmuþtu diye hatýrlýyorum
    Haa evet olabilir o da Ýzmit'te oturuyordu o zamanlar.

5. yazýlarý bende okuyorum

burda olumlu yazmak yada olumsuz yazmak hiç bir þey ifade etmiyor önemli olan fiyat

cante %75 verdi evet oda temelle alakalý geçen sene 120-150 usd sattýðý elektriði þimdi 70 satýyor yine bir mantýk var

hektaþ temel yönden mantýk var üstelik cante 0 borcu varken milyarlarca tl nakit ticari alacaðý varken hektaþ borçlu

övmek yermek deðil delillendirdikten sonra herþeyi yazmak gerekir

ben açýk söyleyeyim hektaþa yatýrým yapmayacaðým

yaparsamda 2026 öncesi olmaz bu fiyattan baðýmsýz yönetsel

borsada çok þirket ederinin bayaðý altýna geldi bi alameti farika görmedende düþünmüyorum
    ucuzluk tek baþýna yatýrým için neden deðil yönetimi beðenmiyorum
    ve nakit akýþýný kýsa vadede düzeltebileceklerini düþünmüyorum
    bana görede en az %30 primli þu hali ile
    **marjlar düzelir
    ***inadý býrakýr usd krediye döner
    ****yatýrýmlarý hýzlandýrýr
    *****þeffaflaþýr yatýrýmcýya doðru açýklayýcý bilgi verir
    niye 20-25 olmasýn ???
    bilançoyu açýklayalý 1 ay olmuþ
    2. çeyrek kapanmýþ satýþ vs belli olmuþ
    daha 1. çeyrek yatýrýmcý sunumu ortada yok
    boþ bir sunum ama onu bile yapmýyorlar

6. Ülkemiz insanýnýn iþ ahlaký da þirketlere birebir yansýmýþ durumda, Oyak, Koç vs fark etmiyor.

3 yýl boyunca özellikle 51 liraya giden sürecin olduðu zamanlarda uçacaðýz, kaçacaðýz, Özbekistan, pet mama, Ferbis cart curt diye en üst düzeyde reklam, parlatma, yýkama yaðlama yapan þirket çöküþ döneminde milyonlarca yatýrýmcýsýna en ufak bir bilgi, izahat, açýklama yapma gereði bile duymuyor, tenezzül bile etmiyor.

Çünkü bizler nasýlsa koyunuz, meeeeee der geçeriz. Hadi biz ky larý geç, yðzbinlerce Oyak üyesi subay, astsubay, uzman çavuþlar, sivil memurlar da mý hiç birlik olup en azýndan izahat istemiyor þirketten?

Þirketin en tepesindeki arkadaþýn insan içine çýkacak yüzü olmamasý, en az 5 üst düzey müdürün kellesinin alýnmasý gerekirdi.

5 bin kiþi gidip Hektaþ önünde eylem yapmalýydýk, hesap sorabilmeliydik. Ama yapamayýz, yapmayýz.

Pet mama iptal, 2 þirketi sattýk, Özbekistan ne durumda bilen yok, borçlar nasýl ödenecek kimse bilmiyor, bilen varsa da kamuoyuna bilgi vermiyor, ohh ne güzel memleket.

7. 15 nisanda sorduðum sorular ve cevaplar hisse 16 tl
    özellikle 1. soruda ve 2. soruda doðru söylemiyorlar finansal tabloda borç vadeleri açýk

*þirketin net 10 milyar tl civarý borcu var borç tl ve vade 0 þu dönemde %60 faiz ödüyorsunuzdur þirketin maliyeti, yatýrýmlarý ve satýþý usd iken niiçin kýsa vade tl borçlanmasýna girdiniz , niiçin kur riski aldýnýz ? kurun stabil geçtiði þu dönemde dolar bazlý aylýk faiz gideri %6 yakýn gerçekleþmekte bunun önüne geçmek için planlarýnýz var mý ?

Öncelikle döviz bazýnda satýþ yapmamaktayýz. Kýsa vadeli borçlanma yoluna þirketler, hükümet tarafýndan getirilen sýkýlaþtýrma politikasý nedeniyle mecburen gitmiþlerdir. Kýsa vadeli borçlanma yalnýzca Hektaþ’a özel bir durum deðildir, tüm þirketler sýkýlaþtýrma politikasý gereði kýsa vadeli borçlanmaktadýr. Hükümet tarafýndan getirilen sýkýlaþtýrma yönünde regülasyonlar sebebiyle oluþacak (oluþan) yüksek faiz ortamýndan en az etkilenen þirketlerden bir olmuþtur Hektaþ. Toplam kredi büyüklüðünün %40'ýna yakýn bir kýsmýný %45 faiz ile (1 yýl için) almýþ olup, %60-70 faiz aralýklarý için bu çok büyük bir baþarýdýr ve þu an gelinen yüksek faiz oranlarýndan (%60-70) vade boyunca etkilenmemiþtir.

** þu projeksiyonda borç usd çevrilmezse bedelli sermaye artýþý kaçýnýlmaz duruyor bedelli sermaye artýrýmý niiçin yapmýyorsunuz ?

Sormuþ olduðunuz soru içsel bilgi kapsamýnda olduðu için kanunlar gereði cevap verilememekteyiz. Borçlarýmýzýn büyük bir kýsmý TL olup, çok az oranda, uzun vadeli USD borcumuz vardýr.

***yapýlmakta olan yatýrýmlarda yaklaþýk 300 milyon usd bir rakam bulunmakta bu yatýrýmlar özbekistan vs ne zaman devreye alýnacak

Hektaþ birçok yatýrýmý ayný anda yürüten bir þirkettir. Taktir edersiniz ki yapýlan yatýrýmlarýn dönüþü belli bir zaman gerektirir. Yapýlmakta olan yatýrýlar büyük, kapsamlý, lisanslar gerektiren, bürokratik süreçleri olan bir yatýrýmdýr. Tüm yatýrýmlarýmýz ARGE odaklý olup, yatýrýmýn tamamlanmasý ve bu yatýrýmlarýn da hayata geçip mali tablolarýmýza yansýmasý zaman almaktadýr. Biten tesisin izinlerinin ve ruhsatlarýnýn alýnmasý, insan kaynaðýnýn, lojistiðin, depo vb. unsurlarýn oluþturulmasý, en önemlisi de ARGE odaklý olan bu tesislerin AGE çalýþmalarýnýn yapýlmasý ve tüm düzenleyici ve yetkili kuruluþlardan izinlerinin alýnmasý uzun bir zaman almaktadýr. Bizler kurulumu kolay olan, 2 ay çerisinde faaliyete hazýr (maðaza gibi) yatýrýmlar yapmamaktayýz. Bu yatýrýmlarýn katlanýlmasý gereken ZAMAN maliyeti vardýr. Yaptýðýmýz yatýrýmlarýn 2025 ve sonrasýnda mali tablolara etki edeceðini düþünmekteyiz.

8.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Ülkemiz insanýnýn iþ ahlaký da þirketlere birebir yansýmýþ durumda, Oyak, Koç vs fark etmiyor.

3 yýl boyunca özellikle 51 liraya giden sürecin olduðu zamanlarda uçacaðýz, kaçacaðýz, Özbekistan, pet mama, Ferbis cart curt diye en üst düzeyde reklam, parlatma, yýkama yaðlama yapan þirket çöküþ döneminde milyonlarca yatýrýmcýsýna en ufak bir bilgi, izahat, açýklama yapma gereði bile duymuyor, tenezzül bile etmiyor.

Çünkü bizler nasýlsa koyunuz, meeeeee der geçeriz. Hadi biz ky larý geç, yðzbinlerce Oyak üyesi subay, astsubay, uzman çavuþlar, sivil memurlar da mý hiç birlik olup en azýndan izahat istemiyor þirketten?

Þirketin en tepesindeki arkadaþýn insan içine çýkacak yüzü olmamasý, en az 5 üst düzey müdürün kellesinin alýnmasý gerekirdi.

5 bin kiþi gidip Hektaþ önünde eylem yapmalýydýk, hesap sorabilmeliydik. Ama yapamayýz, yapmayýz.

Pet mama iptal, 2 þirketi sattýk, Özbekistan ne durumda bilen yok, borçlar nasýl ödenecek kimse bilmiyor, bilen varsa da kamuoyuna bilgi vermiyor, ohh ne güzel memleket.
    Sayýn oralet zamanonda mektup yazýn dediðimde burdaki bazý üyeler onlar sanýrým þimdi yok dalga geçmiþlerdi.
    Mesele tam da senin yazdýðým gibi.
    Elbette yatýrýmcýlar patronlar para babalarýnýn umrunda deðil.Türkiye de ne kadar hissen olursa olsun yönetim ve patron seni iplemeyebilir.
    Ama sadece bilançolara hisse hareketlerine bakýlarak yatýrým yapýlmaz.
    Yeri gelir tesis gezilir yeri gelir mektup mail atýlýr yeri gelir izahat istenir yeri gelir kamu otoritelerine de mektup veya maille fikir verilir ya da merak edilenler sorulabilir.
    Bunlara acýk deðilse bir þirket her gün altýn verse de ordan uzaklaþmak gerekir.
    Ne yazýk ki ülkemiz þirketleri sermaye azlýðýndan dolayý para babalarýnýn oyun alaný eskiden de öyleydi þimdi daha fazla öyle.
    Koç lar nispeten iyi onun sebebi de koç ailesinin çok ahlaklý olmasý va si deðil yabancý ortaklarý olmasýndan dolayý.Staretejik bie alanda bana göre þirket ama ehil olmayan yöneticilerin elinde þirket yalpaladý.
    Bunun tek çýkýþ yolu borc ödemesi fln deðil þeffaf paydaþlarýný bilgilendiren bir yapýnýn olmasj.
    O zaman patinajdan cýkar þirket.Bu da ufukta gözükmüyor maalesef.
    Ytd

Sayfa 624/702 ÝlkÝlk ... 124524574614622623624625626634674 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •