https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post6449359
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post6449359
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Bu karar öncü bir karar gibi.
Bunu destekleyecek enstrüman eksik benim kafamda.
O yüzden yeni birşeyler çıkacak mı bakalım?
Şu an borsa için FF durumu var. Yani durumdan ötürü kur yukarı borsa yukarı, kkm borsaya borsa yukarı gibi türlü senaryo üretilir .
Ama öncü gibi görünen bu kararın arkasından gelecek enstrüman ne olacak? Faizler 40-50% leri bulacak mı?
Mühim olan kısım bu.
İyi pazarlar, öngörüleriniz için tebrikler.
Ortodoks politikaları destekleyen bir karar.
Zaten kkm ye el atacaklarını bilmeyen kaldı mı.
Sadece endeks biraz doygun idi.
Sanayiler manayiler dövüzü nakiti olanlar telafi eder.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Bu kararların uygulanabilirliğinin iki koşulu var. Birincisi bankalar faiz oranlarını artırmak zorunda. Bankalara maliyet yüklemesi var yani. Çok aldınız biraz verin bakalım dendi.
İkincisi dövizi tutmak zorundalar. Dövizi tutamazlarsa birinci koşul yerine getirilemez ya da güdük kalır..
İkisi de borsa için kötü. Düzeltme uzayacak gibi görünüyor.
Tebliğ dediğin böyle olur. Longcular sevinmiş, sortcular sevinmiş, faizciler sevinmiş, muhtemelen maliyeciler sevinmiştir. Olan gene bankalara oldu.![]()
Hey gidi Gundi hey , bizim Konak meydandaki gevrekçiler yarım ve çeyrek gevrek satmaya başladı, gözünaydın bu günleride gördük , yarım gevrek 5 lira çeyrek 2.5 lira...
Yani. Kkmdeki paranın bu seviyeden borsaya gelmeyeceğini varsayarsak. Ya banka dusuk faizli tahvil alacak (güya tahvil takası planlanıyordu, o ihtimal taca çıkmış gibi). Ya mevduat faizini yükseltecek (kredi faizleri de yukarı) Ya da daha fazla karşılık ayıracak. Her türlü daraltici.
Bir kritik nokta da mudilerin tavrı. Hangi faize razı olacak? Ne kadar döviz talebi oluşacak? Otorite kuru korumaya devam edecek mi?
Kkmye geçmek kolaydı da çıkmak o kadar kolay değil. Çok belirsizlik var.
Yer İmleri