Sayfa 713/1040 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 5,697 - 5,704 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Arjantin default ettiğini açıklamış. Fiziki maldan garantisi yok bu zamanda. Kimin battığı çıktığı zikinizde değil. O batar bu çıkar. Siz çay demler çekirdek çitler seyredersiniz.

Argentina Can’t Repay IMF $45 Billion, Vice President Says

https://www.msn.com/en-us/money/othe...ys/ar-BB1eVJgG
    Fıkra var ya hani... Borçlu alacaklıya demiş:

-Ben çok düşündüm, borcumu ödeyemiyorum. Bundan sonra sen düşün!

:D

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ya ne hoş ne komik espri.nerden de bulursunuz bu kadar zeka dolu videoları.deminden beri seyredip seyredip gülüyorum.bu tarz videolardan bizi mahrum bırakmayın.ilahi ne hoş.
    Gülmek güzeldir sayın hkm Hayatın sertliğine inat, gülerek dik durmak güzel şeydir vesselam
    Saygılar
    Yatırım tavsiyesi değildir! Yanılma ihtimalim her zaman vardır!

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Sayın enki, hkm, bateman,

Bu yazı ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.

Why the banks are shorting gold and silver

https://renaissancemen.org/2021/03/2...nd-silver/amp/
    İnsanoğlu avcı-toplayıcı olmaktan vazgeçip yerleşik hayata geçtiğinden beri, arz talep koşullarının değişmesinden dolayı hiç enflasyonsuz kalmadı..dolayısıyla günümüz dahil burada en temel konu enflasyondur..tabii enflasyon derken şu sıralar konuştuğumuz para arzının çok artmasından dolayı enflasyonun çok hızlı artabilecek olması..zaten global ortamda ortalama bir enflasyon varken gelişmiş merkez bankalarının faiz oranlarının sıfır yada negatif olması paranın yavaş çekimde eriyor olduğunu gösteriyor..

Yazıdaki temel hata dolara cart diye eriyecek bir para birimi olarak bakılması..bunlar Amerikanın kötümserleri olduğundan onlarda biz gibi birdenbire crash çıkartıp ortalığı velveleye vermekle meşguller bence..bu anlamda dolar eriyecekse, hiç şüphe yokki beraberinde Euro, Yen vs. de eriyecek..hatta Abd ekonomisinin görece üstünlüğünden ve doların güvenli liman olma özelliğinden dolayı en son eriyecek para biriminin dolar olacağını söylemek boş bir iddaa olmaz bence..

Ayrıca parasal anlamda altın çok daha önemliyken yazıda neden gümüş bu kadar önemli tutuldu anlamak zor..Sn. Hkm nin dediği gibi artık gümüşün parasal bir büyüklük olarak kullanılması mümkün değil..ayrıca yazarın doların altından türediği yada onun yerine kullanıldığı gibi bir saplaması doğru değil bence..şimdilerde insanoğlu için en temel gereksinim genel geçer bir ''sound Money'' oluşturulabilmesi..çünkü gelişmiş ülke kağıt paralarının bu görevi uzun vadede yerine getiremeyecekleri gözüküyor..ancak söylediğim gibi doların değeri yarın sona erecek gibi düşünmek ciddi yanılgı bence..diğer taraftan tabiki mevcut finansal sistemi korumak, senyoraj hakkını bırakmamak için altın, gümüş vs. değerlerini tavana vurdurmamak yazarın dediği gibi önemli..malum insanoğlu sürüler halinde hareket ettiğinden amaç kendini besliyen bir sürecin engellenmesi ve insanların çaresiz bırakılması..bunuda en azından epey bir süredir başarıyorlar..

Son not olarak coinler şu an için ''sound money'' özelliği göstermiyorlar ve herhangi bir referans değerle yakından uzaktan alakaları yok..bu anlamda yarın bitcoin %50 düşse psikoloji harinde neden düştüğü izah edilemez..

4. Dolarin cokusu altinin yukselisi demekse, ki oyle diye dusunuyorum, aklima iki filmden iki sahne geldi.
    1 - GORA da alev topunu Arif "ben durdurum bana elementleri bide kizi getirin" dediginde, "boşver belki durduramaz.. belki durduramaz mı ? ne diyorum ben ya? " lafi. Dolar cokusu alev topundan beter olur.
    2 - Big Short filminde Brad Pitt karakteri iki genc firlama spekulatorun AAA bondlari shortlama kontratini imzaladiklari zamanki sevincleri uzerine "Siz neye sevindiginiz biliyo musun? Hakli cikarsaniz milyonlarca insanin issiz evsiz kalacak, intiharlar uzaya cikacak lavuklarrrr" dedigi sahne.

Yani, dolarin reserve para ozelligini yitirmesi rahmetli Erbakan'in dedigi gibi "Kanli mi olur, kansiz mi olur", o konuda cok kotumserim. Bu is kesinlikle karakolda biter.

Alıntı Originally Posted by NETWORKCAN Yazıyı Oku
    Son konusulan 3 trilyon $ tesvik paketi yurt disi borsalari en azindan sonbahara kadar kopurtmezmi?!Bu durum altina nasil yansir acaba?
    Anladığım kadarıyla piyasalar doğmamış çocuğa don biçmeyecekler bir süre..çünkü 3 trilyon dolarlık teşvik bir taslak henüz..detaylar henüz bilinmiyor..Ayrıca teşviğin büyük kısmı altyapı yatırımlarında kullanılacağından sonuç uzun vadede alınacak mecburen..ve birde bu teşviğe destek çıkmak için şirketlere vergi getirilmesi söz konusu olabilirmiş..bu haliyle(vergi) bu teşviğin çıkması da sürüncemede kalabilir..selamlar..

Alıntı Originally Posted by jah Yazıyı Oku
    Dolarin cokusu altinin yukselisi demekse, ki oyle diye dusunuyorum, aklima iki filmden iki sahne geldi.
    1 - GORA da alev topunu Arif "ben durdurum bana elementleri bide kizi getirin" dediginde, "boşver belki durduramaz.. belki durduramaz mı ? ne diyorum ben ya? " lafi. Dolar cokusu alev topundan beter olur.
    2 - Big Short filminde Brad Pitt karakteri iki genc firlama spekulatorun AAA bondlari shortlama kontratini imzaladiklari zamanki sevincleri uzerine "Siz neye sevindiginiz biliyo musun? Hakli cikarsaniz milyonlarca insanin issiz evsiz kalacak, intiharlar uzaya cikacak lavuklarrrr" dedigi sahne.

Yani, dolarin reserve para ozelligini yitirmesi rahmetli Erbakan'in dedigi gibi "Kanli mi olur, kansiz mi olur", o konuda cok kotumserim. Bu is kesinlikle karakolda biter.
    Ya ben yine meraklandım, sormadan edemeyeceğim, dolardan önce Euroyu neden çökertmiyorsun mesela!!

Sn enki siz o konuya çok ehemmiyet veriyorsunuz.Ama bence dolar çökünce diğerleri ayakta kalacak konusu zaten söz konusu bile değil.Bu doların çökmemesi için bir arguman değil.En azından benim öne sürdüğüm bir arguman değil.Elbet hiperenflasyon olayı dünyanın her yerinde yaşanacak bir olgu,elbet tüm para birimleri dayak yiyecek.İlla bir para birimi kendini kurtaracak veya az etkilenecek diye düşünürsem de aklıma asla euro gelmez, o para bence yuan olacak.

Dünyadaki varlık değerleri toplamı 400 trilyon dolar kadarmış.Altın 10 trilyonluk bir piyasa gümüş 1.5 trilyon dolar kadarlık bir piyasa,bitcoin yeni 1 trilyon dolar oldu sanırım.Az bişi yahu dur bakalım bu borsalardan negatif getirili kağıtlardan 30 40 yıl çarpanlı emlaktan uzak duralım az bişi önümüzü görelim denip de bu piyasalara mevcutun yüzde 1 i aksa altında yüzde 50 ekstra talep gümüş veya bitcoinde nerdeys e piyasanın iki üç katı talep demektir.Bu fiyatları ne yapar düşünebiliyormusunuz.

Sayfa 713/1040 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •