Sosyal medyada hisselerdeki zarar fotoları gerçek mi ya
3 5 10 milyonlar havada ucusuyor tek hisse de hem de Ben torunlara bırakırsınız diyorum da torunları bile o zararları geri getiremez
Korkunç bir soygun yapildi
Sosyal medyada hisselerdeki zarar fotoları gerçek mi ya
3 5 10 milyonlar havada ucusuyor tek hisse de hem de Ben torunlara bırakırsınız diyorum da torunları bile o zararları geri getiremez
Korkunç bir soygun yapildi
Dayı TL faizle kredi alıp Türkiye de herhangi birşey alınmaz. Emme bir Arap vatandaşı Dubai den kredi alıp gelip tr de ev alabilir. Anlatabiliyor muyum ?
Mesela bir Suud vatandaşı Arabistan dan kredi alıp gelip burada otel alabilir.
Tr den yüzde 60 fayizle gelip kredi alsa iflas kaçınılmaz niye şuan böyle. Suanki dini metabolizma bu şekilde.
Nas modeli varken yüzde 10-12 fayizle kredi alıp TL varlık alinca hem dünya olcegine yakın fayis hemde TL çöktüğü için varlık fiyatlarida roketledi için müthiş bir şey idi.
Bok alsan arttı. Emme şuan ele deyil. Şuan dünyadan döviz borcu alıb gelip burada ne bilim otomobil fabrikası kurabilirsiniz emme TL borc alsan iflas direk alternatifi TL çökmesi misal yüzde 60 fayizle borç alınır emme araba 1 milyon borcu 1.6 milyon oluyor bir senede TL çökerse diyelim 2 trilyon aktife gecerse kar edersin aradaki 400 binin 80 binide vergi çıkar KDV ayrıca çıkar.
Hesab yabalim 1 milyon araç alış 200 KDV 1.200.000
Araba 2 ye sattık 2 milyon araba satış 400 KDV 2.400.000
200.000 KDV çıkıyor
240,000 vergi çıkıyor
---
440.000 vergi oluşuyor.
720.000 faiz.
1.160.000 gitti.
Emme gene sermayeyi gaybetmis oluyorsun.
Anlatabildim mi dayı.
Dün %2.3 yükselen borsada 150 den fazla hisse eksi kapatmış bunlar %60 70 düşen hisseler
Yukselen birçok hisse 0.5 1 civarı arti kapatmış
Düşerken %5 %8 düşüyorlar
Endeks 9800 10400 gapi belki yükselir O Abuk subuk yüzlerce hisse bir önceki seviyelerinin çok altında kalacak
Hisse yatırımcıları çok büyük boka batmış durumda
Bunlar ev araba arsa satıp bu hisselere girdiler zararın boyutu bunu gösteriyor
1.5 yildir borsada aciga satış kuralı bazı kurumlar tarafından deliniyor diyorum.
Cuma günü cezalar geldi
Bu cezalara yeni kılıf.
Deprem zamanı yapılan işlermiş fln
1.5 yıl beklemiş de piyasa yerle bir olmuşken mi ceza vermek aklına gelmiş spk nin
Bu yeni kılıfı uyduranlar en çok aciga satış yapan kurumlarda çalışan elemanlar
Mesela info yatirim. Bofa nin yavrusudur bu kurum. Çalışanlarına girin twitlerine bakın
Bu hisselerin en büyük sorunu virman ve aciga satistir
Bu yüzden coktuler
Bu değişmedikçe kalıcı zarar yazacaklar
misal üst vergi dilimine gecsen 1 sene bekleyip iki misline sattigin arabadan borçlu kalıyorsun kredili alımda. Epik değil mi ki araba fiyatı iki misli olmadı.
Ne oldu borclu kaldın.
Araba birde geçen seneki fiyattan gidiyor ise of of of deli borç. Battin gittin ne yabdin kredi aldık borçlu kaldık mal artmadı.
Gerçekten adam diyordu bu insanlar neyin çöp dolarını bu faizde alıyor anlamıyorum. Cinki matematik devreden çıkıyor.
Matematik batacaksin diyor emme dayı diyor ki nas var. İşte burada geçmiş olsun.
Herkes herkesi seçim sonrası görevden alıp nas modeliyle yikanilacsgini düşünüyor idi emme ele olmadı.
Epik dayı gerçekten bu kadar büyük savrulmalar insanın aklını kacirmamak elde değil...
dayı hoşgeldin
ben tanımıyorum ama herkeşler seni tanıyor, dimenkki önemli bir kişisin
emme hiçbişey annamadım
bi dene sözlük gönder bana
epik ney laaa ?
biz düz türkçe'yi yazamayoruz daha
![]()
Misal tekeri olmayan arabaları 10 senelik motor bitmiş kokuyor koltuklar 200.000 km 700.000 TL ye satıldı...
2023 de kapış gitti... Sıra vardı.
Epik değil mi niye nas var idi 1.5 trilyon olacahdi ne oldu 500.000 etmiyor...
Etmezdi zaten nas ile yıkanan beyinler böyle bir şey bir daha olur mu açıkçası bilemiyorum.
Adamın aklını alırlar.
Rotatif kredi alarak çöp araba alanlar da battti mutlu müsünüz? Bu iş sadece hisse ile alakalı da deyil.
Deli işler oldu. Değişken fayizli kredi alanlar batacaktir. Patlatan çekler vs bu tarz nas ruleti oynayanlar yüzünden. Seçim sonrası NASA gececeyiz diyip kredili hisse alanlarda batmıştır malda alanlar battı eme kredili..
Aslında ekonomi bir raya girdi maaş yatiyir vs.
Bu nas modeli bende çok büyük tahribat yarattiii... Çözülmesi uzun sürecektir. İşler rayından çok çıktı fiyatlar insanlara pahalı geldiği için işler bozulmuştur her sektörde.
Şuan misal global manada ederi ucuza mallar borsada var piyasa değeri / 3 /4 fiyatta hesabı kolay... Bu ne demek %300 potansiyel demek ..
Felan filan ohhhh
Emme bazı sektorler net batak.
Adios
Yer İmleri