Sayfa 756/993 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 6,041 - 6,048 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Bende kendim den örnek vereyim.

Ilk yurtdışına çıkışım 30 yıl önce idi.Telefonla Türkiye yi aramanın dakikası 4 dolar olduğu ve mektup yazdığım bir dönemdi.
    İletişimin çok pahalı olduğu dönemde hasretlik daha zordu.

Şimdiki zamanda internetin gelişmesi ile bir kişinin ha İstanbul dan Anadoludaki bir başka şehre gitmiş ha yurtdışına gitmiş farkı yok.(yada tam tersi)İstersen 1 uçakla hemen geri dönebilirsin.

Yurtdışına gidip yaşayabilmek için önce ''Roma da Romalılar gibi yaşayacaksın'' moduna girip uyum sağlamak gerekiyor.Aksi takdirde geri dönmek için zaman içinde kendince bahaneler bulup kendine kendine zehirlenme döneminden sonra başaramayıp hemen geri dönersiniz.Ve teknelojik olarak mesleğini çok iyi takip etmen gerekiyor.

Meslek hayatımın 15 yılı şu ana kadar Türkiye içinde ve 15 yılıda yurtdışında geçti.

İyi bir teklif geldiğinde değerlendirmek lazım.Bir nehirde 2 kere yıkanılmaz.Bir daha o fırsat gelmeyebiliyor.

Özellikle şimdiki gençler çok daha şanslı İngilizce öğrenme konusunda.Youtube sağolsun diyelim.
    Ben ve bir kaç arkadaş İngilizce pratik yapmak için 90 yılların başında Sultanahmet te gidip turistlerle pratik yapmaya çalışırdık.

Özellikle mühendis gençlere tavsiyem kendi Meslekleri ile ilgili Linkedinde yurtdışındaki kişilerle bağlantı kursunlar.
    O bağlantıları hemen olmasada bir kaç sene içinde çok iyi bir teklifle geri dönebilir.
    Ve başta bütün recruitment ajanslarlada bağlantı kursunlar.Ve Teknik ağırlığı olan iyi bir CV yazsınlar.

İngilizce yazışmakta kolay.Grammarly yada benzeri programlarda var.

Bu konuda özel sorusu olan gençlere özelden yazar ise yardımcı olmaya çalışabilirim.Neyi, Nasıl yapması ve Nasıl başlaması konusunda.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Eve tadilat yaptırıyorum,parkeci geldi iki gün parke döşedi malzeme benden 47 metrekare yere 1800 lira aldı ,adamın sadece el emeği var,takım çantasını aldı geldi,gene çantasını topladı gitti günlüğü 900 lira,sucu geldi gene su borusunu yere gömme işi yaptı iki kez geldi işi iki saat sürmemiştir iki saatlik işe birinde 400 diğerinde 500 aldı,fayansçı geldi hesap ediyorum gene günlüğü 1000 lira üstüne geliyor,parke ve fayansları eve taşıma işine sadece aşağıdan ikinci kata taşınacak iki saatte 300 aldılar.Bunların bu paralar hakkımıdır bu paralar bence kesinlikle hakları.Benim gençliğim masa başında geçti emekli maaşım 7650,çalışan genç meslektaşlarıma bakıyorum kadın doğum uzmanı devlette ortalama 15 ila 25 arasında bir para alır.Kiralar bizim semtte 10 bin ila 25 bin arasında ,geçinebilirler mi ev araba alabilirler mi,mümkün değil.Ben 53 yaşında mesleği bıraktım bırakma nedenim sistematik şiddet ve dava korkusu idi.Bu kadar forumdaş var hangi meslekte hem şiddete hem de dava edilme korkusuna maruz kalınıyor.Misal asker polis şiddetle karşı karşıyalar işleri zor,ama onlarında bellerinde silahları var kendilerini savunabilirler,dava korkusu ise hemen hemen hiç yok.Doktorların da hataları geçmişte de şimdi de çoktur,olabilir,her meslekteki kadar çürük elmalarımız da olabilir,ama bu sistematik doktor düşmanlığı devam ederse,işin içinden biri olarak söylüyorum yandınız,adam gibi sağlık hizmetini para ile de satın alamıyacaksınız,artık genç meslektaşlar işi öğrenemiyor,zor vakalara kimse girmiyor,öğretilmiyor,bunun sonunda işi bilmeyen hekimler ameliyatınızı yapar kim vurduya gidersiniz.Bu iş başka işe benzemez,olmadı yahu bozduk ,şunu gene yapalım düzeltiriz işlerden değildir,bir kere yanlış yapıldı mı ömür boyu çekersiniz,hatta bazen sıkıntıyı çekecek ömrünüz bile kalmaz ölür gidersiniz.Ben mesleği bıraktım bu meslekten artık para kazanma düşüncem yok,çok sıkıntılı maddi durumlara düşmezsem bir daha da yapmıyacağım.Ama artık hasta olarak kaygılanıyorum,ilerde ciddi hastalığım olsa işi bilen doktoru bulamayabilirim veya o doktora ulaşmaya param yetmeyebilir.Son sözüm doktorlara düşmanlığı bırakın,istisnasız en uzun eğitimi biz alıyoruz,mesleğimize en çok emeği biz veriyoruz,o el cerrahı nasıl olmaz diyen adamlara benzemeyin,böyle böyle 80 tane el cerrahımız kaldı,o 80 kişiye de çoğunuz ulaşamıyabilirsiniz,parmağınız kopsa eliniz kopsa sakat kalırsınız.

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    17,3999 kapattı.
    Benim calistigim banka makası
    alış 16.30
    Satış 18.16

Simdide internet bankacılığına girilmiyor, güya özel banka olacak...
    Pazartesiden itibaren artik bu banka ile de müşteri iliskimi sonlandıracağım.

4. Bloomberg in bozuk veri setini baz alip alim satimda bunu mu kotaj koymus , hadi bi yanlislik var olabilir bunu gun boyu ve bütün gece düzeltmemekte nedir????

@Ayhan53 abinin dedigi gibi grafik 17.40 yukarda 17.13...Şaka gibi ya

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    İncitmişler orayı
    Altındaki grafikte 39
    Öğlen vakti oldu hala incinmiş olarak duruyor kur.
    Yoksa bunlarda ileriyi görme yeteneğimi var, bir şeylermi olacakta kur düşecek.
    Biz dediydik demek için önceden koymuşlar 17,13'ü.

6.  Alıntı Originally Posted by y.aras Yazıyı Oku
    Bloomberg in bozuk veri setini baz alip alim satimda bunu mu kotaj koymus , hadi bi yanlislik var olabilir bunu gun boyu ve bütün gece düzeltmemekte nedir????

@Ayhan53 abinin dedigi gibi grafik 17.40 yukarda 17.13...Şaka gibi ya
    Bloomberg ekran verilerini esas alıp hesap yapıyor tüm döviz fonları.
    Tüm hesaplar karışır bunu esas alırlarsa.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Öğlen vakti oldu hala incinmiş olarak duruyor kur.
    Yoksa bunlarda ileriyi görme yeteneğimi var, bir şeylermi olacakta kur düşecek.
    Biz dediydik demek için önceden koymuşlar 17,13'ü.
    Yahoo financede 39 ama blomberg ısrarla orada tutuyor. Blombergden alıp döviz bürosunda yada investingde satsak verirler mi
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bloomberg ekran verilerini esas alıp hesap yapıyor tüm döviz fonları.
    Tüm hesaplar karışır bunu esas alırlarsa.
    Çok büyük bir özel bankada alim 17.04 satim 17.60
    Bu normal

Sayfa 756/993 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •