Sayfa 76/147 İlkİlk ... 2666747576777886126 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 601 - 608 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu işe günlükçü,gömlekçi,scalping falan diyorlar.Başarılı olana elbet saygı duyulur,sn fenerlee ben altın yatırımcısıyım.Altın topiğinde tortumlu nickli bir arkadaş var,gldtr de gmstr de fonun otomatik emirlerine karşı günlük nerdeyse milyonluk işlemler yaparak para kazanıyordu.Sanko dan işlem yapıyordu ,kendi antepli,çok düşük komisyon veriyormuş,işlemlerini de hemen her gün yazardı baya baya para kazanıyordu,nadiren çarpılıyordu,uzun süredir yazmıyor belki de bırakmıştır işlem yapmayı,para heveslisi değildi,oyunu seviyordu.Beceren için çok güzel bir iş sn fenerlee ,valla takdir ettim,ben kesinlikle beceremem,kesin zarar ederim.
    Sn hkm tavsıyelerınız ve ıltıfatlarınız ıcın tesekkur ederım ilk basta
    Dogrusunuı soylemek gerekırse ben heyacan yasamayı seven bırıyım.o yuzden al sat olayını sevıyorum tıpkı tortumlu gıbı oyun oynamayı sevıyorum.Al sat tan anlık 50 lıra bıle kazansam hosuma gıdıyor.tabı bu al sat olayında her zaman basarılı olacam dıye bır durum yok bazen kaptırdıgımda oluyor .

Bırde yukardakı mesajımda portfeyımın son durumunu yazdıgımda dıkkat edersenız 400 lıralık bır acık var.Yanı soyle gun ıcınde elımdekı hısseler 3092 lıra kazanmı ama al sattan kazanılan komısyon dustukten sonrakı 400 lıra meydanda yok.
    Onuda soyle acıklıyım ben her zaman 2000 lıralık kredı kullanıyorum al satlarla o kredımı kapatıyorum .Kredı kapanınca tekrar 2000 lıralık fazladan mal alıyorum.Oncekı gunden 600 kusur borcum vardı kazandıgım 400 lıra bu borcun bır kısmını kapattı 200 kusur borc kaldı.Bu borc bıtınce fazladan yıne 2000 lıra kredı yapacam.
    Bu kredı banka kredısı değil aracı kurumun bana verdıgı 40.000 lıralık ekstra kredı kullanma hakkından gelıyor
    Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu işe günlükçü,gömlekçi,scalping falan diyorlar.Başarılı olana elbet saygı duyulur,sn fenerlee ben altın yatırımcısıyım.Altın topiğinde tortumlu nickli bir arkadaş var,gldtr de gmstr de fonun otomatik emirlerine karşı günlük nerdeyse milyonluk işlemler yaparak para kazanıyordu.Sanko dan işlem yapıyordu ,kendi antepli,çok düşük komisyon veriyormuş,işlemlerini de hemen her gün yazardı baya baya para kazanıyordu,nadiren çarpılıyordu,uzun süredir yazmıyor belki de bırakmıştır işlem yapmayı,para heveslisi değildi,oyunu seviyordu.Beceren için çok güzel bir iş sn fenerlee ,valla takdir ettim,ben kesinlikle beceremem,kesin zarar ederim.
    Şımdı yazacak olduklarım kesınlıkle YTD sadece benım sahsı dusuncemdır.
    Demıssınızkı ben bunu beceremem kesınlıkle zarar ederım
    Ben bu al satta uyguladıgım sıstemı sıze acıklıyım.
    Elımde şu anda 5650 seykm 60 lot jants var
    Jants gun ıcınde %3 %4 cıvarı cıkıs yapınca az adet oldugu ıcın hepsını satıyorum .Cünku bu hısse sureklı takıbımde oldugu ıcın ne yapacagını bılıyorum ve %1 artıya gerı gelecegını bılıyorum.60 lotumu sattıgımda cok yukselse bıle elımde az oldugu ıcın umarsamam
    Ama seykm da durum farklı 5650 lotum var bunun en fazla 2000 lotunu satıyorum.eger sattıgım fıatın altına alırsam sıkıntı yok al sattan malıyet dusurmus oluyorum.Eger sattıgım fıatın altınada gelmezse yıne sıkıntı yok cunku elımde 3650 lot hala var o deger kazandı dıye sevınıyorum.

Dıyelımkı sattın ve gerı alamadın elınde bır mıktar para kaldı ne yapıyorsun dersen.Bu durumda emnıyet kemerım dıye kullandıgım ostım var makul fıattan alıyorum ve onu 1-2 kademe yukardan satıp ısımıi goruyorum.

Sadece artık ben burdan ıstedıgım parayı kazandım dedıgımde butun malı satıyorum ve bır dahada yukselmeye devam etsede pesıne takılmıyorum.Pesıne takılmak en buyuk hata bence cunku kazandıgınıda verebılırsın.

Mesala 5000 lot Cantem vardı 7.40 cıvarıydı galıba malıyetı sımdı unuttum 10.55 cıvarı sattım.Artık ısım olmaz cante ıle eger 9.50 ye gelırse belkı alırım

Bu arada benım komısyonumda dusuk 10000/1 oranında verıyorum.
    Yanı 10000 lıralık malı satıp yerıne koymak ıcın 20000 lıralık ıslem yapyırum bunun karsılıgındada 2 lıra komısyon gıdıyor.
    bır kademeden 100 lıra kazanırsam 98 lıra bana kalıyor

3. Bu başlıkta en az orta vade, kişiye göre uzun vadeli portföy yatırımlarını, bu bakış açısıyla tasarruf ve yatırım felsefelerini konuşuyoruz.

Trade etmek, heyecan tatmini için işlem yapmak olayımızın özüne ters. Bu demek değil ki kazanamazsın, bu demek değil ki böyle bir yöntemi hiç kimse kullanmamalı. Sadece bakış açımızın özüne ters bu durum. Onu demek istiyorum.

Adrenalin için işlem yapma dürtüsünü, kısa vadede kazancı maksimize etme isteğini uzun vadeli düşünenler için virüs gibi görüyorum. Bu bir hastalık, kimisi bu virüsle yaşayabilir, ama çoğunluk için bu hastalık ölümcül olacaktır. Gençken, vücut direnci saglamken öldürmeyebilir, ama ilerleyen dönemde, bünye biraz zayıf düşünce bu virüs galip gelecektir.

İstisnalar her zaman olacaktır, %1-5, belki en fazla %10, bizler düşük ihtimale değil, her zaman yüksek ihtimale göre yol çizmeliyiz ki, orta uzun vadede kazanalım. Yoksa sonumuz, vurdu vurdu, vuruldu oluyor maalesef.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu başlıkta en az orta vade, kişiye göre uzun vadeli portföy yatırımlarını, bu bakış açısıyla tasarruf ve yatırım felsefelerini konuşuyoruz.

Trade etmek, heyecan tatmini için işlem yapmak olayımızın özüne ters. Bu demek değil ki kazanamazsın, bu demek değil ki böyle bir yöntemi hiç kimse kullanmamalı. Sadece bakış açımızın özüne ters bu durum. Onu demek istiyorum.

Adrenalin için işlem yapma dürtüsünü, kısa vadede kazancı maksimize etme isteğini uzun vadeli düşünenler için virüs gibi görüyorum. Bu bir hastalık, kimisi bu virüsle yaşayabilir, ama çoğunluk için bu hastalık ölümcül olacaktır. Gençken, vücut direnci saglamken öldürmeyebilir, ama ilerleyen dönemde, bünye biraz zayıf düşünce bu virüs galip gelecektir.

İstisnalar her zaman olacaktır, %1-5, belki en fazla %10, bizler düşük ihtimale değil, her zaman yüksek ihtimale göre yol çizmeliyiz ki, orta uzun vadede kazanalım. Yoksa sonumuz, vurdu vurdu, vuruldu oluyor maalesef.
    Yalnıs anlamadıysam bu topık benım borsaya bakıs acıma ters olan konular ıcermekte oldugunu soyluyorsunuz.Madem oyle bende artık buraya yazmam sıkıntı verdıysem ozur dılerım.

bu son mesajımdır sıze bol kazanclar dılerım.
    bazen orta vadede kazanılacak olan para mantıklı yapılırsa 10 gunde o beklentıye ulasılabılır.
    Mesala kozalda herkez yılbasından berı hedef 200 lıra dıyordu ama olmadı ben sattıgımda hısse 132 lıra ıdı oradan cıkıs yaptım.
    Ama sattıgım gercek fıat
    yanı 132 lıradan sattıgım hııse 178 e geldıgınde aldıgım zaman bugune kadaryanı yılbasından berı hıc kazanmadan almıs olurum.
    132 lıradan sattıgım kozal al satlar sayesınde galıba 178 e takabul edıyor

178 olayını yalnıs hesaplamıs olabılırım.
    Soyle dıyım yuvarlama rakamlar kullanacagım
    150 lotumu satacak oldugum gun malıyet tablosunda 12 lıra gozukmekteydı.yanı -1800 lıraya 150 lotu aldın dıyordu.
    15o lotu satınca şımdı 18075 dıyor komısyon ucretım ıse 2600 lıra.Bana kalan para bu durumda 15475lıra

5.  Alıntı Originally Posted by fenerLEE Yazıyı Oku
    Yalnıs anlamadıysam bu topık benım borsaya bakıs acıma ters olan konular ıcermekte oldugunu soyluyorsunuz.Madem oyle bende artık buraya yazmam sıkıntı verdıysem ozur dılerım.

bazen orta vadede kazanılacak olan para mantıklı yapılırsa 10 gunde o beklentıye ulasılabılır.
    Mesala kozalda herkez yılbasından berı hedef 200 lıra dıyordu ama olmadı ben sattıgımda hısse 132 lıra ıdı oradan cıkıs yaptım.
    Ama sattıgım gercek fıat
    yanı 132 lıradan sattıgım hııse 178 e geldıgınde aldıgım zaman bugune kadaryanı yılbasından berı hıc kazanmadan almıs olurum.
    hisse ticareti yapıyor ve düşük marjla çalışıp sürümden kazanıyorsunuz.
    benim de ara ara uyguladığım bir yöntemdir, zaman alır takip ister, zayıflıkları da vardır ben yazmam kendiniz deneyimlemeniz daha iyi olur. dört ay çok kısa süre gaza gelmeyin bir iki sene devam edin sonra tekrar yazın lütfen, bakalım aynı performansı tutturabiliyor musnuz, devam ediyorsa yürüyüp gidersiniz zaten yolunuz açık olsun.

6.  Alıntı Originally Posted by fenerLEE Yazıyı Oku

Ama sattıgım gercek fıat
    Bu başlık 3 ciltten oluşuyor, 1000 lerce sayfa yazıldı, yeni yazılacak çok bir şey olmadığı için son dönemlerde sakin buralar.

öncelikle bir yol belirlenmeli, bu noktada seçtiğin yolda başarılar dilerim. Ama hem orta uzun vade yatırım yaparım, hem de kusa vade al sat(trade) yaparak portföyü çok daha hızlı büyütürüm mantığı bir arada yürümez. Bu zaten farklı bir tarz. Bu yolu seçen pek çok trader var dünyada. Ama bu iki tarz birlikte bir kafada, bir yürekte barınamaz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    hisse ticareti yapıyor ve düşük marjla çalışıp sürümden kazanıyorsunuz.
    benim de ara ara uyguladığım bir yöntemdir, zaman alır takip ister, zayıflıkları da vardır ben yazmam kendiniz deneyimlemeniz daha iyi olur. dört ay çok kısa süre gaza gelmeyin bir iki sene devam edin sonra tekrar yazın lütfen, bakalım aynı performansı tutturabiliyor musnuz, devam ediyorsa yürüyüp gidersiniz zaten yolunuz açık olsun.
    Oncekı mesajlarıma cevaben arkadaslardan bırı yazmıs bu kadar basarılısın neden tavsıye ıstıyorsun dıye.
    bende buraya cekırge mısalı gelebıldım bu sans her zaman olmaz dedım.
    Iste o yuzden portfeyımın 3/1 ını al sat ıle oynama dıger kısmıyla nasıl kazanabılırım dıye danısmaya gelmıstım.
    Yanı hıc bır zaman bu sekılde devam edebılmemın ımkanı yok.
    Bastan berı yalnıs anlasılıyorum.Sureklı al sat cı olan ve sureklı bu sekılde devam edeckmısım gıbı herkez ben anladı.
    orta ev uzun vadecı olmak ıstıyorum ama tecrube olmadıgı ıcın tecrube sahıplerınden yardım ıstıyorum nasıl yaparım dıye

8.  Alıntı Originally Posted by fenerLEE Yazıyı Oku
    Oncekı mesajlarıma cevaben arkadaslardan bırı yazmıs bu kadar basarılısın neden tavsıye ıstıyorsun dıye.
    bende buraya cekırge mısalı gelebıldım bu sans her zaman olmaz dedım.
    Iste o yuzden portfeyımın 3/1 ını al sat ıle oynama dıger kısmıyla nasıl kazanabılırım dıye danısmaya gelmıstım.
    Yanı hıc bır zaman bu sekılde devam edebılmemın ımkanı yok.
    Bastan berı yalnıs anlasılıyorum.Sureklı al sat cı olan ve sureklı bu sekılde devam edeckmısım gıbı herkez ben anladı.
    orta ev uzun vadecı olmak ıstıyorum ama tecrube olmadıgı ıcın tecrube sahıplerınden yardım ıstıyorum nasıl yaparım dıye
    portföyünuzu kısa sürede yedi katına çıkarmışsınız, müthiş bir başarı, öyle olunca odak noktası o oldu, normal.
    vaktiniz oldukça başlığı geriye dönük okursanız çok faydalı bilgiler edinirsiniz uzun vadeli yatırım hakkında.
    iyi kazançlar

Sayfa 76/147 İlkİlk ... 2666747576777886126 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •