Bu başlıkta en az orta vade, kişiye göre uzun vadeli portföy yatırımlarını, bu bakış açısıyla tasarruf ve yatırım felsefelerini konuşuyoruz.
Trade etmek, heyecan tatmini için işlem yapmak olayımızın özüne ters. Bu demek değil ki kazanamazsın, bu demek değil ki böyle bir yöntemi hiç kimse kullanmamalı. Sadece bakış açımızın özüne ters bu durum. Onu demek istiyorum.
Adrenalin için işlem yapma dürtüsünü, kısa vadede kazancı maksimize etme isteğini uzun vadeli düşünenler için virüs gibi görüyorum. Bu bir hastalık, kimisi bu virüsle yaşayabilir, ama çoğunluk için bu hastalık ölümcül olacaktır. Gençken, vücut direnci saglamken öldürmeyebilir, ama ilerleyen dönemde, bünye biraz zayıf düşünce bu virüs galip gelecektir.
İstisnalar her zaman olacaktır, %1-5, belki en fazla %10, bizler düşük ihtimale değil, her zaman yüksek ihtimale göre yol çizmeliyiz ki, orta uzun vadede kazanalım. Yoksa sonumuz, vurdu vurdu, vuruldu oluyor maalesef.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri