GUBRF'de aşırı pozisyon var, arbitraj faizi de yüksek. Bu ay orada ne olacak ise olmasını beklerim. Dolambaçlı olarak yüksek kaldıraç bu şekilde kullanılıyor olabilir.
İnsanlar BIST30 fonu alıyor, endeksin manupule edilmesi onları da etkiliyor.
Saçma sapan şeyleri yabancıların kabul etmemesi ya da bu tip şeylerin onlara da serbest olması gerekir.
Sohbet odalarında şirketlerin endekslere ve kotasyona alınma işinde yeni düzenlemeler isteniyor.
Öte yandan gerçekçi olursak tüm fiyatlar dengede ve yerinde olduğunda hacim olmaz. Saçmalıklar milletin asabını bozuyor geliyor işlem yapıyor. Bu fiyata olur mu deyip satıyor ya da alıyor.
![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Artık yukarısı yokmu yani bundan sonra düşüşmü var
Borsadaki sorun şirketlerin ederine göre ortada çok fazla para olması bunun yanında çok fazla az para ile borsadan kazanmak isteyenler var.
Dolarda bir şekilde baskı olacağı belli oldu.
Seçimden önce KKM ye girenler çok kazançlı oldu. O paranın bir kısmının borsaya gelmesi için borsa sevimli gösteriliyor gibi de geliyor.
Şimdi dolar yıl sonu hedefi 30 lira...Yani şu andan sonra %10... Yıllık %40 getiri yapar...Çok karlı görünmüyor..
Borsada son dönemde çok yüksek kazanç oldu. Bu paranın bir kısmını kandırıp buraya çekerlerse farklı bir boyutta olabilir...
Borsada kazanıp şubat ayında seçim öncesi tekrar KKM ye dönmek de fena plan değil..
Az paran var ise hissede kim oyuncu vs çok da önemli değil. Öte yandan büyük parası olan hangi hisseye baksa orada değirmenin başında birilerinin olduğunu öğreniyor. Bazıları büyük girmiş hapis olmuş, çünkü patrona haber vermemişsin adam sana kazandıracak değil.
20 yaşında çocuklar, kızlar borsacı olmuş Twitter da ücretsiz trading view dan yalan yanlış trent çekip , grafik çizdirip! hisse tavsiye ediyor. Millet te hocam diye soru soruyor...
Düzgün bir tane işimiz yok...
Yer İmleri