alt limit olmadan yapilmis ise daha neden sorulsun
Bankalar kendi kafalarina gore alt limit belirlemisler
Qnb alt limit 50.000$ diyor isbank ise 770.000 tl
kuveyt alt limit yok diyor egeduk 100$ ile ddkkm yapmis
diger bankalar %40 veriyor
kuveyt %35 +3 veriyor
doviz %40 arttigi zaman sadece ana parani aliyorsun faiz alamiyorsun
ama kuveytin %3 u garanti o yuzden aradki 2 puan cokda onemli degil
onceki mesajda da yazdim dolar %35 artarsa %3 garanti oda fon getirisine yakin olur[fon %4-4.5] ama doviz cok artmaz ise o zaman getirisi fondan daha fazla olur
Genel secimler oncesi prim olayi cokdu ve bunu bankalarin kendisi veriyor diye biliyordum denizbank %14 prim verirken Odea %40 prim veriyordu
suan kuveytin verdigi %3 primi kuveyt vermiyor Merkez bankasi vade sonundaki kur uzerinden tl olarak odeme yapiyor yani MB oduyor primi

Originally Posted by
Tbey35
Hocam anlatamadım galiba iş bankası dolar için alt limitin 770.000 tl olduğunu ve bunu MB'sının belirlediğini belirliyor. " Dell " nikli arkadaşımız da benim söylediğim tutarı teyit etti. Sizin çalıştığınız bankalara bu durumu sorun teyit edelim.Demek istediğim buydu. Bildiğim kadarı ile DDKM ye tüm bankalar %40 veriyor size %35 + 3 vermiş. Ayrıca bazı bankalar farklı farklı tutarlara DDKM yapmışlar. Bu durumda acaba bankalar kendi bildiklerine göre mi hareket ediyor sorusunu akla geliyor? Olay bu.
KKM :TL meduatiniz ile yapiyorsunuz vade sonunda paraniz ve getiriniz tl olarak hesabiniza donuyor
DDKKM :Doviz mevduatiniz ile yapiyorsunuz vade sonunda getiriniz tl olarak ama ana paraniz ise istege gore ister tl ister $ olarak hesabiniza yatiyor

Originally Posted by
Maacit
bu nasıl açılıyor, riski var mı, %40 kısmı ne ??
kkm yi duydum ama bu ddkkm hala ne anlamadım
buyuk ihtimalle Akbank
zayif ihtimal ziraat 

Originally Posted by
Tbey35
EGEDUK dökümanı göndermiş ama hangi banka olduğu belli değil.
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri