Bofanın bazı tahtalardaki yakın markaj satışları endeksin yukarı hareketini kısıtlıyor.
Tellioğullarından veya seferoğullarından destek gelmezmi![]()
FORMASYON AVCISI 53
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Ben bu görüşe katılamıyorum daha önce de HALKB için 13 dolardan 0.75 dolara düştü demiştiniz uzun vadeli yatırım adına o zaman da sizin gibi teknik analizciden beklenmeyen bir yorum demiştim şimdi 0.28 dolar oldu. İçeride neler olduğunu hiç bilmiyoruz dilek havuzuna para atmak gibi.
Onun yerine daha önce bahsettiğimiz hisselerde ralli beklemeyi tercih ederim. Ayrıca o dönemlerde USDTRY için 200 haftalık DEMA sına gelmesini de beklerim şu an 12.77, regresyon eğimini bozmazsa ayık bazda 0.35 artışla yaklaşık 4.2 yani 22 lira civarlarına düşeceğini tahmin ediyorum. Düşme derken çıktığı yerden düşecek anlamında. Şöyle ki eğer bu son aylık ortalamalardaki aralarındaki oran da devam ederse 31 liraları görmüş olan kurun 22 liraya gerilemesinden bahsediyorum.
Bu tahminlerle ilerlediğim için zaten bitmiş olan hisseleri shortlamayı düşünmüyorum 3000 üzerinde belki kısmi hedge için shortlama yapabilirim. Sn.Başkara'nın paylaştığı gibi dolar bazlı yukarı kırılım bekliyorum asıl o olmadan yani dümdüz dolar alan adamı geçemeden hatta birçok yer 3-5 arası faiz de veriyor, neden borsaya yatırım yaptık o zaman diye düşünürüm.
Halkbnak 4 yıldır bulaşmadım..al-sat yok ,elimde de yok...Demiş olabilirim.
ama hala aynı kanaatteyim UZUN VADE bence halkbnk-vakıfbnk uygundur..Hükümet gittiğinde,davası da sonuçlanır (akp ye dayak için elde tutuluyor)
buralarda olmayacaktır.
UZUN VADENİN ALTINI YİNE ÇİZERİM...hükümet değişsin özellikle vakvakın TAVAN SERİSİ BAŞLAR..ZATEN %90 I VAKIFMENKULDE..%10 SERBEST.
YÖNETİM VE düşük faiz işi bitsin,IMF olsun(imf kamu bankalarının rehabilitesine çok önem verir)
mesela kardemird 2000 li yıllarda batıyordu,FİYATI en diplerdeydi....KAMU BATMAZ..SADECE VERGİLERLE AŞILANIR. SONUÇ ORTADA..
ama hükümet değişmezse aynen sürünmeye devam....Pehlivan her ky.yı yere serer..Bankayı serdiği gibi.![]()
İnenlerin binenlerin olduğu duraktayız. Bakalım kim ağır basacak.
Yer İmleri