Originally Posted by
fedoramca
Sayın Ric, eğer realize etmek durumunda olursanız zaten temettücü sıfatından da çıkıyorsunuz, dolayısı ile enflasyon tarafından paramparça edilmiş bir şekilde, müziği kapatırsınız! Geçmiş olsun. Şu an için durum maalesef bu. Umarım hiç birimizin temettü hisselerini şu dönemde satma ihtiyacı olmaz!
Ama 1 yıl sonra, 2 yıl sonra ne durumda olacağını bilmiyoruz hissenin.
Yani satmazsan, değişen hiç bir şey de olmayacak…Tabii eğer şirket karları olumsuz manada değişmiyor ise.
Tabii insan hisse de yükselsin istiyor hep! Bu da gayet doğal, şu an yaşadıklarımız da oldukça can sıkıcı kabul ediyorum.
Ama böyle sizin gibi düşünenler genelde hisseyi uzun süre tutacaklarını kendilerinde içselleştirememiş olan arkadaşlar diye düşünüyorum. Çünkü kendimden biliyorum.
Ben 5 yıllık bir plan yaptım, daha kimbilir böyle kaç gün göreceğim…
Fiyat 6 ay daha buralarda oyalanırsa (5-8 tl temettü beklentim var) bu da bana belki hissenin çıkmasından çok daha güzel alım fırsatları verecek.
Uzun süreliği içselleştiremesem bugün şişe satıp ereğli almış biri olarak aradaki 300 K farkı da düşününce bu enflasyonist ortamda, ereğli/isdemirin bu saçma fiyatlaması altında insan çıldırır
Yer İmleri