Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 876/914 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886 ... SonSon
Arama sonucu : 7312 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Borsa'da risk yönetimi konusunda internette bolca kaynak var. Tek bir hisseye bağlanıp kalmak büyük hata. Portföyü en az üç farklı sektör hissesine yaymak daha mantıklı. X te sasa konusunda darbe yiyenlerin feryatlarını bazen çok üzülerek okuyorum. Kendini otorite olarak gösterip hisse önerenler, bu seviyeler hisse toplama zamanı diyerek insanlara umut dağıtanlar çoğalmış. Aman kimse bunlara itibar etmemeli, işlem yapılan kurumun yatırım danışmanlarına sorulup bilgi alınarak yatırım yapılmalı. Açıkçası şu anda profesyonel bir danışmanlık hizmeti almadan yatırım yapmak çok riskli. Belki sasa da dip seviyeler olabilir, ama bunu yatırım danışmanlarından duyarak ve kendi analizlerini yaparak karar vermeli insan.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

2. farkli sektorlerde yatirim yapilmasi yani sepet yapilmasi tabiki mantiklidir , bi sektor durgunluk yasasa digerinden kar edersin , ama ben en az 3 farkli hisseye girsem bu hisseleri kontrol edebilme zorlugu yasarim dezavantaji dogar , ciddi efor harcamak lazim o zamanda o hisselerin takibi konusunda , bu yuzden bana pek hitap etmiyor , en azindan bana hitap etmiyor , ama yapabilen yapar ona kimse bisey diyemez ,

trade konusuna gelince , amacim trade yapmak degil , trade yaparak para kazanmak degil , ben uzun vade yatirimcisiyim , uzun vadede inandigim hissede pozisyon alip , yukselmesini beklemek yerine , uzun vadede hedeflerime gelene kadar o hissede trade yaparak lot arttirma amacli yola devam etmek benim amamcim , lot arttirarak uzun vadede kar marjini daha da yuksek tutmak amacli ayni hissede trade yaparim ,

tek hissede olursam grafik bazli ve anlik takip edebilme daha kolay , trade edebilme de daha kolay , gecenlerde yazmistim , 4.70 direnci kuvvetli direnc kirilmazsa geri doner gider gelir , 4.40 dan asagi saldiginda belliydi asagi sarkacagi , ordan satip bugun yerine koysan 65 sent hisse basina kar yazardi , hisse dusmus tinlamamki , hisse basina 65 sent kar etmisim o kar bana lot fazlaligi olarak hesabima yansimissa .. 1 senede olsa 2 senede olsa tekrar hissenin yukselmesi dert etmem bunu , 1 sene sonrada olsa hisse yukseldiginde fazla lotlar bana kar olarak yansiyacak ,
    hatta o 1 sene icinde hisse yine bolunecek bolunmedende hisse adedim dahada artacak , 15 gunde yuzde 15 lotum artsa ornek veriyorum 10 bin lotum 11.500 lot oldu , 1500 lot bolunmeyle olacak 2500 lot , bu hesabi tum portfoyundeki yuksek hacimli lot sayisina vurdugunda ... ciddi rakamlara ulasirsin , 1 yil sonra o 2500 lot sayisinida hisse fiyatiyla carparsan muazzam rakamlar cikar ortaya , benim en erken vadem 2032 ise o zamana kadar o fazla lotlarin bana yazacagi kari oturup hesap etmekde bile zor

hedefin 2032 ise en erken , o zamana kadar surekli trade yaptigini dusun , sadece son 2 haftada sana yuzde 15 kar birakti , 7-8 senede defalarca trade sansi verecek sana , borsada ancak bu sekilde para kazanabilirsin , yoksa hisse al bekle yukselsin bende kar edeyim dersen herkesin isi zor ,

tahtaci ne yapiyosa sende aynisini yapacaksin ,

ama bunu birden fazla hissede yapmaya kalkarsam dedigim gibi ciddi efor harcamak lazim , bi yerden sonra insani yorar , o yuzden ben tek hisse devam ediyorum , inandigim ileride bi yerlere gelebilecegini dusundugum bu hissede bu sekilde devam etmek benim icin daha cazip , bide uzun suredir sasa dayim , artik icini disini biliyoruz , tahtacinin ruhunu ogrendik , robotlarin nasil islem yaptigini dahi kestirebiliyosan baska yerde dolanmama gerek yok , az olsun oz olsun yeter bana ,

ama herkesin gorusu farkli olabilir ona bisey diyemem ,

ben twitter kullanmiyorum , oradaki otoritelerin ne yazdiklarindan haberim yok , bi cogu kendi cikarlari dogrultuusnda algi yapan insanlar , adam almis mali bi yerden hedefi filanca rakamda satip elden cikarmak , elindeki o mali o hedef rakaminda satabilmek icin her turlu algiyi yapar , hedef fiyatta satar , onu takip edenlerin hepsi malda pozisyon alir , olan onun algisina inananlara olur , o otorite coktan karini aldi cikti , o yuzden kim ne demis pek kimseyle ilgilenmem ben ,yapilan algi bi an senin fikrini degistirip pozisyonunu degistirmene ve senin zarar yazmana sebeb olabilir ,
    ben kendi aklimla hareket etmeyi daha uygun buluyorum , zararda etsem en azindan derim kendim ettim kendim buldum derim ama aldatildim diyerek hayiflanmam ,

twitterda aglayanlara gelirsek o her yerde var , farkli sitelerde hergun kufurun bedduanin biri bin para ,

insanlarin cogu bi cok seyi bilmiyor , bi insan bu hisseye para yatirip bin turlu bela okuyup kufur ettiginde gunaha giriyor , cunku kufur etmek dil zinasidir , dil zinasi ederkende bela okurkende melekler sana rahmet etmez , hatta senden uzaklasir , bela okudugun yada kufrettiginde agzindan negatif enerji cikar o hisseye , sen artik o hisseden hic bi sekilde hayir goremezsin , hisse yukselsede karda etsen kazandigin paradan hayir goremezsin , paranin hayrini goremedikten sonra o paranin sana getirisi yoksa tam tersi goturusu varsa ne anlami kaliyorki para kazanmanin ,

ben de baska bi hissede zararim oldu agzimdan bi kere o hisseye ne kufur cikti nede bela , yapsam o hissedeki param etkilenecek o para ile baska hissede alsam ben yine etkilenecegim ,

ben bunu biliyorum ama bi cok insanin bazi konularda bilgisi yok , insanlarin dini imanida para olursa , deger verdigi o cok onemli parayi kaybettiklerinde her turlu sekle girebiliyolar , ben sadece o insanlara acirim , para kaybettikleri icin degil , icinde bulunduklari duruma acirim ,
    borsa riskli bi yatirim araci bunu 5 yasindaki cocuk dahi biliyor , yatirdigin para nin riske girdigini herkes biliyor yinede gidip dolar yada altin almayip , yada menkul veya gayrimenkul almayip borsaya yatiriyorsa para kaybettiklerinde yada zarar gorduklerinde aglamaya haklari yok diye dusunuyorum , bile bile lades olan bi insan aglamaya hakki yoktur , bu benim sahsi fikrim , herkes farkli dusunebilir , ama ozellikle turkiye cumhuriyeti gibi bi ulkede yasiyosan turk milletinin bir cogunun para kazanmak icin her turlu alavere dalavere dolandiricilik hile ve sahtecilik yaptigi bi donemde sen riskli bi ise kalkisiyorsan her seyi kabullenmissin demektir ,
    sonrada insanlarin oturup aglamasini ben cok kayle almam , madem aglicaktin neden oynadin derim , gercekci olmak lazim ,

altinin onsu her gun yukselirken yeni rekorlar kirarken dolar bazinda ons fiyati 2-ye 3 e katlarken altin cikaran maden sirketinin kari her gun yukselirken hisse fiyati tam tersi her gun 1 sene boyunca dusmesi mantik dahilindemi , tabiki hayir ama burasi tc ise normaldir bu tur anormallikler yasamak , ben bunu yasayip da agzimdan tek bi kere ne kufur ne bela cikmadiysa hemde ciddi sekilde yuklu bi para kaybim oldugu halde , o zaman bende derim 100 bin lira para kaybetti diye ziril ziril her gun aglayan koskoca adamlara bakip benim catiya cikmam yada kopruye cikmam lazim , ama ben gram bile uzulmedim , dedim kismetimiz boyleymis baska hissede kazaniriz , vardir bi hayir , rizki veren bi Allah var , her sey onun emrinde , musluman isen teslimiyet gerekli , Allahin verdiginede vermediginede ..
    benim inancim var diye gram uzulup de kendimi harap etmedim ama diger hisselerde yazan insanlarin psikolojik durumuna baktigimda insanlarin ciddi sekilde terapi gormesi lazim psikolojik destek almalari lazim bu uzaktan bile gorulebiliyor , kimbilir evde anasina babasina karisina cocuklarina nasil davraniyolardir o psikolojik hal ve tavir ile .. hayatlarini zindana cevirdiklerinin farkinda degilller ,
    para el kiridir bugun var yarin yok , yarin oldugunde mezarina hic bisey koyamazsin da goturemezsinde , sabanci demis bi corap koyun mezarima , koyamiyosaniz herkes ibret alsin ben tc nin en zengin kisisi bi corap dahi goturemiyosam her sey bos diye ,

ibret almak lazim hayatta her seyden , cokda maddiyati hayatin en ust katina koymamak lazim , para onemlidir ama parayi hic kimse hayatin en onemli parcasi gibi gormesin gorurse hata eder ,
    para icin sagligindan psikolojisinden olan insanlar para ile dahi o sagligi ve bozulan psikolojiyi yerine getiremezler , yada zarar verdikleri aile iliskilerini eski haline getiremezler ,

herkesin hayata bakis acisi farklidir ama yinede

akilli olmak lazim ,

ytd

3. bir yatırımcının aklına gelmiş yeni bir ihlas mı geliyor...

biliyorsunuz adamlar 2000 yılında gördüğü değeri 20 yıl bir daha göremedi...

kendi bile pahalı buluyorki buralardan bile alım yapmıyor...

kaç paraya düşmesini bekliyor acaba?

Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Şirketin yatırımcı ilişkileri, hisseye ilişkin gönderilen mail'lere cevap bile yazmıyor.
    Bundan iki sene öncesine kadar gönderdiğim mailleri hiç cevapsız bırakmamışlardı.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

5. Post

See new posts
    Conversation
    Arif COŞKUN (Algoritmarif)
    @arifcoskun05
    Gelin iki üç çizgi çizmek yerine biraz borsa ve strateji konuşalım.

#sasa tahtacısı ateşle oynuyor yada bilerek yapıyor bunu. Neden mi ?

17 ocak sabahı fiyat 3.95 ken msci değişikliği için gözden geçirme listesi açıklanmıştı.

Sasa çıkarılma kriterlerine %5.5 uzaklıktaydı raporun açıklandığı tarih baz alındığında sınır değer 3.72 3.70 civarına denk geliyor.

Eğer ayı 3.70 ve altında kapatırsa Msci endeksinden çıkarılma durumu söz konusu olur ki kabaca 655 m lot hisse satılması demek tahtada.

Eğer tahtacı mal almak istiyorsa derdi buysa tahtayı aşağı kapatıp msci nin 655 m lot satışın tetiklenmesine sebep olabilir.

İkinci senaryo ise şu yüklü açık yapıp %5.5 aşağı getirirsen tahtayı yine bu satışı tetikleyip gelebilecek satışla şubat sonu açığını çok daha makul bir fiyattan kapatıp bir de bu işlemden para kazanabilir.

Ayı 3.70 altında kapatırsa çok fazla açığa gelmek isteyen olabilir.

https://x.com/arifcoskun05/status/1883887869514944909

AYIN SON IKI GUNUNDE 3.70 ALTINA GETİRMEK VE ÜSTÜNDE TUTMAK İSTEYENLERİN SAVAŞI OLACAK MUHTEMELEN.
    BİR İDDİA.MSCI İLE İLGİLİ
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

6. 52 Günlük Ortalaması 4.08. İllaki bu fiyatlara tekrar gelir ama zararda olan küçük yatırımcı sayısı çok fazla. Hissenin en az üç'e katlaması lazım ki insanların zararı çıksın. Şu anki görüntü ile kısa vadede dibi karanlık kuyu. 2-3 yıl gibi Uzun vade için olumsuz düşüncem yok.

7. Bu hissenin her gün ufak ufak bu şekilde, hisse fiyatı bazında değer kaybetmesi çok saçma geliyor bana. En batak şirketlerin hisseleri daha yüksek değerle işlem görürken, sasa'daki bu durumun izahı gerçekten güç. Şirketin buna niçin dolaylı yoldan da olsa müdahale etmediği ise ayrı bir muamma.
    Sanki bir fırtına kopacak gibi görünüyor, belli ki bazı gruplar bu hissede hakimiyet kurmuş. Onlar istemediği sürece bu hisse bu şekilde devam edecek gibi.

8. Şirket batıyorum diye açıklasa, hissedeki bir grafik ancak bu şekilde olur. Kaldı ki sasa'da böyle bir durum da yok, yıllık bilançosunda yüksek kâr beklentisi var.

[IMG][/IMG]

Sayfa 876/914 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •