Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Bizzat müteahhit birisinin bundan 4-5 yıl önce bana söylediği son yaptığı bina her ay 2-3 cm kayıyormuş. Sonradan anlamışlar bina çevresine kazık dikmeyi unutmuşlar.. şimdiki binalarda pek uzun vadeli değil bence..
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
O egeli ben değilim
Yazınızın sırf son kısmını aldım ama çok güzel özetlemişsiniz fakat durum size özel değil. Kentsel dönüşüm yaptığımı söylemiştim ve her apartmanda aynı durum var. Türk insanında ki bu durum homojen dağıldığı için her binada bu tarz karakterler var haliyle
Para istemeyen bina da görmedim. Yönetici açıktan 50 bin ister, 100 bin ister, en son 50 bin dolar istediler. Depremde bina başlarına yıkılmasın diye yenileme yapıyorsunuz, adam sizden cebine para indirmeye çalışıyor. Ve indiriyor daBen daha binada para vermeden iş alamadım ama bu saatden sonra kolay kolay vermem... Kapıcı var ise, kapıcının tazminatını isterler. Bir çok binada maliklerin vergi borcu vardır. Onu isterler. Tabii vergi borçlarını fln mecburen ödüyorum belediyede ama sonra ödenecek kira paralarından düşüyorum. Genelde her binada 10-15 yıl konut vergisi yatırmamış karakterler oluyor...
Sürekli müteahhitlere laf ediliyorda, bu işin kanseri "mal sahipleri"... Zaten kentsel dönüşümün doğrusu nedir? İnsanların kendi oturdukları binayı, kendi paraları ile yenilemeleridir. Yani müteahhidin aslında YÜKLENİCİ olması gerekir. Fakat milletde para olmadığı için, bu iş olması gerektiği şekilde yapılamıyor. Bu işin altından kalkacak para devletde de yok doğal olarak... Sonuç olarak iş firma sahiplerine kalıyor ve bunlarda halk arasında MÜTEAHHHHHİT olarak biliniyor ve sevilmiyor.
Doğru ama 60 gün belediyeye kalmış. Kadıköy bunu uygulamıyordu. Hasarlı bina dahi çıksa, siz yıktırmadığınız sürece dokunmuyordu fakat sonra depremlerde yıkılan binalar sonrası bunu sıkılaştırdılar. 60 gün değil yine de. 2 ay sonra genelde yazı geliyor, binanın gazı, vs kesilecek diye. Sonrada belli bir sürede yıkılıyolar.
Ama onunda dezavantajları var. 2 sene evvel bi yer ile anlaştık. Raporunu aldık. Sonra notere gitmeden evvel aşağıda ki 5 dükkan sahibi, ekstra haklar talep etti. Hayır dedim ve bıraktım. Sonra gaz kesme yazısı geldi. Mal sahipleri tutuştu ama yine de anlaşmayı başaramadılar. Sonunda binaları belediye tarafından tahliye edildi ve yıkıldı. Tüm bu işler biz raporu aldıktan sonra 1 yıl civarı sürdü...
Yer İmleri