Sayfa 927/1255 İlkİlk ... 4278278779179259269279289299379771027 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Burada birçok kişinin evi var.1 aydır deprem sonrası aslında bir evin bile nasıl risk olduğunu borsa da full malda yakalanıp tahtanın kapanması gibi düşünebileceğimizi gördük..
    Mantığımı zorlayan ciddi bir konu var.en kötü ev olmuş 3-5 milyon.
    Dolar son 1 yılda sabitken ev fiyatları enflasyondan dolayı x2 oldu.yani dolar bazında çok değerlendi.yarın dolarda artış olsa evlerin aynı oranda artmayacağı kesin bu yüzden.

Peki bugün 5 milyon eden bir evi satıp bankaya faize bile koysanız ayda 120 bin tl getirisi var nerdeyse..20 sini aynı kalitede eve kiraya verseniz ayda 100 kağıt net kar

5 milyon faizinin 20000 tl sini bugun yeseniz kira vs.her ay 5000 dolar alsaniz 53 ayda ayni evden 1 tane daha aldiriyor!!!

1.deprem afet vb sıfırlanma riski yok
    2.aynı kalitede evde oturmaya devam
    3. Hergün harcamak/biriktirmek için ekstra 4000 tl.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
    Son düzenleme : Sugosu82; 21-03-2023 saat: 08:35.

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Burada birçok kişinin evi var.1 aydır deprem sonrası aslında bir evin bile nasıl risk olduğunu borsa da full malda yakalanıp tahtanın kapanması gibi düşünebileceğimizi gördük..
    Mantığımı zorlayan ciddi bir konu var.en kötü ev olmuş 3-5 milyon.
    Dolar son 1 yılda sabitken ev fiyatları enflasyondan dolayı x2 oldu.yani dolar bazında çok değerlendi.yarın dolarda artış olsa evlerin aynı oranda artmayacağı kesin bu yüzden.

Peki bugün 5 milyon eden bir evi satıp bankaya faize bile koysanız ayda 120 bin tl getirisi var nerdeyse..20 sini aynı kalitede eve kiraya verseniz ayda 100 kağıt net kar

5 milyon faizinin 20000 tl sini bugun yeseniz kira vs.her ay 5000 dolar alsaniz 53 ayda ayni evden 1 tane daha aldiriyor!!!

1.deprem afet vb sıfırlanma riski yok
    2.aynı kalitede evde oturmaya devam
    3. Hergün harcamak/biriktirmek için ekstra 4000 tl.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
    bir tanıdık Bağcılar daki dublex evi satıp ( 500k$), Miami kırsalında 200k$ ya ev alıp üstüne de iş kurdu.

kurduğu işten ayda 2k$ net kalıyormuş kırsal olduğu için yetiyor diyor.

kısaca dolar cinsi artık fezaya gitmiş fiyatlardan satıp, doğru bir adım atan hayatını kurtarır.

bu doğru adım faiz midir derseniz, denemeye değer derim.

zira son deprem sonrası tarihte adı geçen birkaç kişiyi diriltsek bile faizlerin çok düşme ihtimali yok, ev kiraları ise bir şekilde baskılanacak.

3. sizin mantıkla ev satış ilanlarında artış var satılıyormu o fiyatlardan muamma ben almam oturacağın evin olsun 2.si bu şartlarda mantıklı değil 5 milyona ev al 20 bine kiraya ver ? şu şartlarda gayrımenkul ilerde faiz artışı olursa cazibesi kalmayacak 3-5 yıl satma yarışına girecek ev sahipleri yüksek enflasyon ve faizde akıllı para park edeck.

4. Konut fiyatlarının enflasyonun altında artacağı bir döneme doğru gidiyoruz. Dünyadan örneklerle açıklanmış.
    Türkiye olarak geçmiş yıllarda daha hafif versiyonlarını birçok kez yaşadık zaten. Bu sefer daha ağır yaşayabiliriz. Çünkü eskisi gibi nüfusumuz artmıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku

Konut fiyatlarının enflasyonun altında artacağı bir döneme doğru gidiyoruz. Dünyadan örneklerle açıklanmış.
    Türkiye olarak geçmiş yıllarda daha hafif versiyonlarını birçok kez yaşadık zaten. Bu sefer daha ağır yaşayabiliriz. Çünkü eskisi gibi nüfusumuz artmıyor.
    Peki konut fiyatları dipteyken atilla neredeydi?
    Tabi ki imzamda bahsettiğim "bakın konut nasıl da kaybettirdi" diyen korodaydılar.

Atilla yeşilada veya özgür demirtaş gibi batı formatlı tipler, müzmin dolar ve kağıt pazarlayıcısıdır.
    Bunların "hah şimdi konut almanın tam zamanı" dediği bir zamana rastlayamazsınız.
    Fiziki altın falan önerdiklerini de hiç duymadım.
    İnsanları sürekli elle tutulabilir gerçek değerlerden uzaklaştırıp kağıtlara yönlendirmeye çalışırlar.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Peki konut fiyatları dipteyken atilla neredeydi?
    Tabi ki imzamda bahsettiğim "bakın konut nasıl da kaybettirdi" diyen korodaydılar.

Atilla yeşilada veya özgür demirtaş gibi batı formatlı tipler, müzmin dolar ve kağıt pazarlayıcısıdır.
    Bunların "hah şimdi konut almanın tam zamanı" dediği bir zamana rastlayamazsınız.
    Fiziki altın falan önerdiklerini de hiç duymadım.
    İnsanları sürekli elle tutulabilir gerçek değerlerden uzaklaştırıp kağıtlara yönlendirmeye çalışırlar.
    Özgür Demirtaş'ın "Bir Evin Fiyatı ve Gerçek Değeri" diye bir videosu var.
    Dediğiniz gibi tam bir rezalet. 2020'de yani evlerin en bedava olduğu zamanda ev almayın parayı faize yatırın diye saçma bir manipülasyon yapmıştı.
    Özgür Demirtaş, Okyanus ötesinden destekli bir arkadaş o yüzden çok fazla ciddiye almamak lazım.

Atilla Yeşilada'yı çok tanımıyorum. O yüzden hakkında yorum yapamayacağım. Ama videoda ki "Ev fiyatlarının enflasyona yenileceği" görüşüne katılıyorum.

Ekonomide herşey bir trendttir. Fiziki olsun kağıt olsun fark etmez.
    Belkide ben yanılıyorumdur ev fiyatları birkaç yıl daha enflasyonu yenmeye devam edecektir.
    Ama ben artık plato döneminde olduğunu düşünüyorum, çünkü ulaşılması çok güçleşti. Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi sarı sitede ilan sayısı sürekli artıyor, bir yerde denge bozulacak.

7.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    ....
    Ama ben artık plato döneminde olduğunu düşünüyorum, çünkü ulaşılması çok güçleşti. Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi sarı sitede ilan sayısı sürekli artıyor, bir yerde denge bozulacak.
    Aslında ev fiyatı yüksek değil, gelirler düşük. Her şeye ulaşım eşit derecede zorlaştı.
    Her şeyin fiyatı (demir, kömür, elma, armut, ayakkabı, terlik) aşağı yukarı eşit artarken, sanki ev fiyatları bunlardan ayrışıp fezaya gitmiş gibi bir algı pompalanıyor medyada.
    Hiç bir yayın organında "bağ bahçe alınmaz, telefon tablet televizyon alınmaz, elmas yakut pırlanta alınmaz" gibi şeyler duyamazsınız.
    Mesela "bilgisayar fiyatları 15-20 bin lira olmuş, ne yapacak bu gençler" gibi bir haber göremezsiniz.
    Ama bilhassa istanbuldaki konutlar için özel bir "gömme operasyonu" yapılıyor.
    Deprem de tam zamanında denk geldi, gün bugündür, demir tavında dövülür diyerek iyice coştular.

Oysa ki evlerin gerçekten pahalı olduğu 2014-2016 yıllarında hiç böyle yapmadılar.
    Aksine, milyon dolarlık 1+1 55 m2 süper lüküs rezidansları övüyorlardı.

Biraz şüpheci gözle bakarsanız, haber bombardımanındaki anormalliği fark edeceğinize eminim.

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Aslında ev fiyatı yüksek değil, gelirler düşük. Her şeye ulaşım eşit derecede zorlaştı.
    Her şeyin fiyatı (demir, kömür, elma, armut, ayakkabı, terlik) aşağı yukarı eşit artarken, sanki ev fiyatları bunlardan ayrışıp fezaya gitmiş gibi bir algı pompalanıyor medyada.
    Hiç bir yayın organında "bağ bahçe alınmaz, telefon tablet televizyon alınmaz, elmas yakut pırlanta alınmaz" gibi şeyler duyamazsınız.
    Mesela "bilgisayar fiyatları 15-20 bin lira olmuş, ne yapacak bu gençler" gibi bir haber göremezsiniz.
    Ama bilhassa istanbuldaki konutlar için özel bir "gömme operasyonu" yapılıyor.
    Deprem de tam zamanında denk geldi, gün bugündür, demir tavında dövülür diyerek iyice coştular.

Oysa ki evlerin gerçekten pahalı olduğu 2014-2016 yıllarında hiç böyle yapmadılar.
    Aksine, milyon dolarlık 1+1 55 m2 süper lüküs rezidansları övüyorlardı.

Biraz şüpheci gözle bakarsanız, haber bombardımanındaki anormalliği fark edeceğinize eminim.
    Hocam konut fiyatları 2014-2016 seviyesine geldi zaten dolar bazlı olarak hatta yer yer aştı.
    Zaten o yüzden pahalı olduğunu düşünüyorum.

https://www.haberturk.com/turkiye-de...531487-ekonomi

15 yıl önce 1.200 Dolara orta şekerli bir PC almıştım. Yine aynı paraya orta şekerli PC toplanabiliyor.
    Ama ev fiyatlarının dolar bazında %100 bazı yerlerde %150 artmasını normal görmüyorum.
    Herkes daha pahalıya alıp etiketi arttırıp daha pahalıya satışa çıkartıyor. Sürdürülebilir birşey değil.
    Teoride yavaş yavaş erimesi lazım. Ama şuan dolar suni şekilde baskılanırken o iş nasıl olacak, orasını bende bilmiyorum

Sayfa 927/1255 İlkİlk ... 4278278779179259269279289299379771027 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •