Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Ahmet amcaya kötü kiracı denk gelirse sağlığından olur. En temizi ahmet amca kötü günler için daha likit yatırım aracı tercih etsin.
İsviçre frangı alsın 1976 yılında basılmış bozuk paraları hala kullanıyorlar. Kafası rahat olur. Torun torba sever.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Kiracıya ya da ev sahibine yarayan bir durum yok abi.
Gelinen nokta ortada. Dünyada sıfır hatta eksi faiz var iken bizde faiz yüzde 17 de, dolar 7,5 de gerçek enflasyon yüzde 50 lerde birde genel işsizlik çift hanelerde.
Bunun sürdürebilinir bir yanı yok. Olan gençlere oluyor.
Bu gidisatta çoğu başını sokacak bir ev almakta ayağını yerden kesecek bir araba almakta zorlanacak.
Ben ev sahiplerine düşman falan değilim. Kendisi için çocuğu için ev almış birine falan asla bir şey diyemem.
Benim karşı olduğum nokta inşaata dayalı müteahhit totosu kurtarmaya dayalı ekonomik yapı.
Bu yapı düzelir mi? Düzelmez
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Mehmet amca, ahmet amcaya danışsın. O işten anlıyor gibi
Diğer yandan bizim bir arkadaş bir müteahhite denk gelmişti adam sen gel topraktan gir bitince kiraya ver yada ben şu fiyattan alırım diyor. İnşaat bitince daireyi satıp müteahhit ile yeni inşaat maceralarına giriyorsun. Mehmet amcayı bu yola meyilli gördüm.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Sn tasarrufçu hadi bir konuyu daha yazayım.144 ay nerden çıktı dediniz ya ,yaklaşık hesabımı da ben hep şöyle yaparım.Eurobond faizi ile kaç yılda paramı dolar bazında geri alırım.Misal eurobond faizi yüzde 8 olsun,yani para yaklaşık 12.5 yılda geri dönüyor.O durumda tl bazında da kira çarpanı da aynı zamanda evi almalı.Kaldı ki kirada düzenli ödeme olacak mı,evin amortisman masrafı vergisi şu bu onlardan hiç bahsetmiyoruz bile benimki dümdük hesap ,evi olanın gelirinde de torpil yaptım hiç amortisman vergi şu bu olaylarına girmedim.
Yer İmleri