Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 97/564 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 769 - 776 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    başlıkta bahsi geçmiş.

aslında ev alıp kiraya vermek iyi bir yatırım mıdır? bence çok şüpheli.

350.000 tl ye alınan bir evin kira geliri 160-200 ay arası amorti etmeli. yani en az ayda 1500 lira getirisi olmalı.

onun yerine misal akçansa hissesini 12 tl den alsak 29 bin lot eder. her yıl hisse başı 1 tl temettü verirse yılda 29 bin tl ediyor. ayda 2400 tl. hissenin değer artışı da cabası.

ayrıca kiracıyla uğraşma, akma, kokma derdi de yok.

ille bu hisse olması da gerekmez. çok daha iyi temettü verimi olan hisseler var. tabii bahsettiğim vade uzun.
    Evin getirisi kira hissenin temettü ise hisse her zaman daha çok getiriyormuş gibi gözükür. Doğru taşınmaz yatırımında değer artışı tek seferde olur ve hisseden elbette fazla olur ama sürdürülebilir değildir. Biz burada daha kurala bağlı bir yatırım yöntemi üzerinde çalışırsak daha faydalı olur...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Evin getirisi kira hissenin temettü ise hisse her zaman daha çok getiriyormuş gibi gözükür. Doğru taşınmaz yatırımında değer artışı tek seferde olur ve hisseden elbette fazla olur ama sürdürülebilir değildir. Biz burada daha kurala bağlı bir yatırım yöntemi üzerinde çalışırsak daha faydalı olur...
    Bu cok onemli bir konu.

Bir hisseyi makul sure tutup satarsaniz, bir defa kazanirsiniz.

Oysa hem degerini korusun hem yillik kar payi enflasyonu gecsin hem de bu kazanc surekli olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Beklentili bir yerden ve uygun kira carpani ile alinan kiraya verilebilecek ev yatirimi hise senedinin volatilitesinden rahatsiz olan ve gm ile ugrasmak isteyenler icin bence iyi bir yatirim secenegidir.
    Hisse senedini %75 kredi ile alamazsiniz ama evi uzun vadeli kredi ile alabilirsiniz.
    Bekleyip para biriktimek zorunda degilsiniz.
    Baskasinin parasi ile evi alip hemen kira getirisi elde etmek mumkun.
    Borc taksitleri sabit kalir ama kira yildan yila artar ve bir gun salt kira getirisi borcunu odeyecek duruma gelir.
    Hisse senedinde ise kucuk miktarlar ile alimlar yapilir, temettuler tekrar alim yonunde kullanilir ve bu sekilde bir bilesik getiri olusur.
    Bilesik getiri etkisi 3. seneden itibaren daha iyi fark edilir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Beklentili bir yerden ve uygun kira carpani ile alinan kiraya verilebilecek ev yatirimi hise senedinin volatilitesinden rahatsiz olan ve gm ile ugrasmak isteyenler icin bence iyi bir yatirim secenegidir.
    Hisse senedini %75 kredi ile alamazsiniz ama evi uzun vadeli kredi ile alabilirsiniz.
    Bekleyip para biriktimek zorunda degilsiniz.
    Baskasinin parasi ile evi alip hemen kira getirisi elde etmek mumkun.
    Borc taksitleri sabit kalir ama kira yildan yila artar ve bir gun salt kira getirisi borcunu odeyecek duruma gelir.
    Hisse senedinde ise kucuk miktarlar ile alimlar yapilir, temettuler tekrar alim yonunde kullanilir ve bu sekilde bir bilesik getiri olusur.
    Bilesik getiri etkisi 3. seneden itibaren daha iyi fark edilir.
    Syg,
    Beklentili bir bölge hakkında da deneyimlerinizi bekliyoruz

izninizle büyüklerime benim de bir sorum olacak.
    diyelim ki sermayeniz 150 bin tl. tamamı hissede... 3 hisseniz var.. yine aynı hisselerden almak istiyorsunuz. ancak maliyetiniz ciddi derecede düşük. bu durumda elinize bi para geçti. 50 bin tl. 3 hisseden de almak istiyorsunuz 50 bin liralık daha.. ne şekilde alırsınız ? ortalamayı yükseltmeyi göze mi alırsınız ? yeni hisse mi bulmaya çalışırsınız ? dövizde mi tutarsınız.. yoksa kriz mi beklersiniz... siz olsanız ne yaparsınız ? ne yapıyorsunuz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    diyelim ki sermayeniz 150 bin tl. tamamı hissede... 3 hisseniz var.. yine aynı hisselerden almak istiyorsunuz. ancak maliyetiniz ciddi derecede düşük. bu durumda elinize bi para geçti. 50 bin tl. 3 hisseden de almak istiyorsunuz 50 bin liralık daha.. ne şekilde alırsınız ? ortalamayı yükseltmeyi göze mi alırsınız ? yeni hisse mi bulmaya çalışırsınız ? dövizde mi tutarsınız.. yoksa kriz mi beklersiniz... siz olsanız ne yaparsınız ? ne yapıyorsunuz..
    Bu 3 kagidin hangisi uygun ise ben ona ekleme yaparim.
    Maliyetin yukselmesi onemli degildir eger gelecegi konusunda iyimser isem.
    Tabi ucunun de ayni anda fiyati uygun olmayabilir.
    Bu durumda biraz beklerim yeni bir bir hisse sokmayacak isem portfoye.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Bu konuda da fikrimi belirtmek isterim. Bu maliyet hesabı neden yapılır gerçekten merak ediyorum. Bana göre maliyetin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Diyelim bir değere yatırım yaptınız, sonra baktınız ki bu değer temel anlamda o değeri ifade etmez oldu. Maliyetim şu diyerekten bunu elden çıkarmayacak mısınız? Ya da tersi, sorunuzun cevabı bir değere yatırım yaptım ve değerin fiyatının gelecekte artacağını düşünüyorum, maliyetimi neden düşüneyim ki? Portföyümde maliyet kolonu açmışlar, temettüleri de bundan düşüyorlar -nedense, eksi maliyet gösteriyor, bana göre tamamen saçmalık.

Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Bu konuda da fikrimi belirtmek isterim. Bu maliyet hesabı neden yapılır gerçekten merak ediyorum. Bana göre maliyetin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Diyelim bir değere yatırım yaptınız, sonra baktınız ki bu değer temel anlamda o değeri ifade etmez oldu. Maliyetim şu diyerekten bunu elden çıkarmayacak mısınız? Ya da tersi, sorunuzun cevabı bir değere yatırım yaptım ve değerin fiyatının gelecekte artacağını düşünüyorum, maliyetimi neden düşüneyim ki? Portföyümde maliyet kolonu açmışlar, temettüleri de bundan düşüyorlar -nedense, eksi maliyet gösteriyor, bana göre tamamen saçmalık.
    Çok doğru söylüyorsunuz

Sayfa 97/564 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •