kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
18 de olsa 8 de olsa 1 euro gene 1 euro
Memento mori
Üstad teknik analize göre takip ediyorum tabi ki emme teknik bunu gösteriyor diye artık poz almıyorum.
Çünkü izlemesi bedava
Burada Ed ile 5. Dalga bitisini takip etsem de tutup varı yoggu basmam getirip ya tutmazsa. Delirirsin.
Rus borsası savaş ve seri ambargo hadisesi sonrası dayı bu işlerden Eyice soğudum..
Zevkine izlemesi bedava
![]()
kur 7.2 den 5.3 indi 0,73
8,5 den 6.9 0,81
kabaca 1,8 den 1.3-5 e düşünce mi batacaklar ? 0.83-0.72
bu kadarcık dalgalanmayla batacaklarsa.. yağni.. bir zahmet batıversinler..
Memento mori
Bugün şunu düşündüm diyelim çok büyük arpa tüketicisiyim bira vs. Seneye buğday ne ise onun %5 fazlası diye taahhüt verdim. Kim ne getirir ise alacağım dedim, devlet bu işe müdehale edebilir mi?
Genelde kapitalist sistemde damping ve tekelleşmeye karşılar ama daha fazla fiyat vermeye karşı bir kural görmedim.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bu çıkış ayrıca olası 5. Dalga yerlerini hep alta aldı.
Baya uzun bir dalga bunu etiketleyenler takip edenler bilecektir itkinin boyu 110.000 puan böyle bişey daha borsa tarihinde yok dayı..
..
Ongorusel teknik poz alınsa idi TL olarak özellikle dayı şuan borçlu idin çok eminsel.
Ed ile baktigimda ise dayı bu hareket böyle dalga biferss kimse yakalayamayacak
Bence bu dalga bitisini kimse yakalayamayacak.. ben böyle görüyorum.
6 nın üstünde kaç gün takıldı idi dolar 2018 de..
Önemli olan süresi..
18 den 11 e düştü mesela aralıkda etkilemez..Çünkü bütün iş 3 haftada oldu bitti..
Ama şimdi nerede ise 6 aydır 15 üstü bir dolar kuru var..Maliyetler yapılmış ÜFE belli yurtdışı sözleşmeler satış rakamları belli üretim hacimleri planlamalar..Sen 16 tl de iken dolar maliyet yapmışsın..20 tl ye satarım işte..Banka kredi geri ödemeleri falan hepsi planlanmış..
Pattt 9 tl ye düşüyor dolar..
Olur mu ?
Yer İmleri