Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 611/1014 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,881 - 4,888 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yaşadığın problem doların alım gücünün yıllar içinde azalması. Bu amerikanın bir politikası.

Aşağıdaki grafiğe bir göz gezdirmek gerekli.

Türkiye'deki problem ise başka.

Olay karisik biraz

Benim anlatmak istedigim ayni mal ve hizmeti satin alabilmek icin ben TR de her sene cok daha fazla dolar harciyorum

Bu artis orani ABD deki enflasyondan ve benim maasima gelen zamdan cok cok daha yuksek. Hesaplamadim ama %10 diyelim

Bir baska degisle dolar TR deki enflasyondan az artiyor.

2. Asagidaki linkte gectigimiz yuzyildaki M2 dolar arzi ve donemlere gore bir dolarla ne satin alinabildigini gosteren gorsel. http://money.visualcapitalist.com/bu...ollar-century/

Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Özhaseki, "Belediyelerimiz yanlışlık içinde; bir mahalleyi dönüştürürken yoğunluğu iki katına çıkarıp, bir müteahhide bir de vatandaşa veriyor. Sosyal donatı yok, altyapı, yeşil alan, otopark yok. Ver babam ver. Böyle giderse İstanbul'un nüfusu 2 misline çıkacak. Burada bir bela var. İkinci yanlışlık bina bazlı dönüşüm yönteminde. Rantı yüksek olduğu için Bağdat Caddesi dönüşüyor, fakir fukaranın oturduğu yerler dönüşmüyor. Bina bazlı dönüşümler oluyor, alan bazlı olmuyor. 5 sene içinde hatalarımızı gördük, şimdi alan bazlı dönüşüme geçiyoruz. Parkı, bahçesi, otoparkı olan bölgesel dönüşümler yapacağız" dedi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...asadi-2081275/

discretus' un notu: yine yanlış yaptıklarını nihayet itiraf etmiş durumdalar, acilen emsaller dondurulmalıdır. bakan ın söylediklerinden anlaşıldığı kadarıyla bizim burada nüfus yoğunluğu, yeşil alan gibi kriterlerle incelediğimiz sıkıntıların ülke için ne kadar büyük problem teşkil ettiğini anlamış görünüyorlar. saadet zincirini bitirecek bir yöne kayarlar umarım. ancak anlamak yetmez, bunun uygulanması gerekiyor. yeni bir finansman modeli ile fiyatlamalar değişecektir. ilgili linkte ayrıca "vatandaşı borçlandıracaklarını" belirtiyor bakan. bunu yeni kurgulanacak finansmanın bir parçası olarak görmek gerek, ama muhtemelen oluşabilecek tepkiler nedeniyle olması gerektiği kadar vatandaşı borçlandırmayacaklar. nihayetinde "bedavaya evini yenilemeye" dönen mevcut dönüşümün sürdürülemez olduğu anlaşılmaya başladı ancak mevcut zihniyetin çoğunlukla halkın gazını almak için boş konuştuğuna çok şahit olduk. bu mesele umarım onlardan birisi olmaz. ülke meselesidir ve geleceğimiz için önemli bu alan.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Olay karisik biraz

Benim anlatmak istedigim ayni mal ve hizmeti satin alabilmek icin ben TR de her sene cok daha fazla dolar harciyorum

Bu artis orani ABD deki enflasyondan ve benim maasima gelen zamdan cok cok daha yuksek. Hesaplamadim ama %10 diyelim

Bir baska degisle dolar TR deki enflasyondan az artiyor.
    Yaşadığın sorunun kaynağı %30-40 Turkiye'den ama %60-70 amerikan dolarının alım gücünün zaman içinde bilinçli olarak FED tarafından ekonomik büyümeyi desteklemek için örselenmesinden kaynaklanıyor.

Türkiye gibi ülkelerde politikacılar dövizin enflasyondan fazla artmasına izin vermek istemezler, zira düşük katma değerli ve cari açık veren ülkelerde halkın gerçek veriler ile hak ettiği refah seviyesi politikacıların iktidarda kalabilmesi için yeterli olmaz. Bu nedenle politikacılar suni yöntemlerle (dış borç, dövizi baskılayıcı ama enflasyonu azdırıcı diğer para politikası aracları v.b) kalitesiz de olsa büyümeyi yüksek tutup enflasyonun yüksek seyretmesini teşvik ederler veya enflasyonu düşürmek için gerekli tedbirleri almaktan imtina ederler.

Peki aslında hangi ülkenin yaptığı doğrudur? Amerikanınki mi yoksa Türkiye'ninki mi?

Amerikanın politikası orta ve uzun vadede üretimi ve ardından da katma değerli imalatı destekler. Türkiye'nin şark kurnazı politikaları ise nesiller boyu sürecek bir sıkıntıya yol açacaktır.

O nedenle Ahmetg olarak Türkiye'ye geldiğinde doların alım gücünün kontrollü bir şekilde azalıyor olmasından Amerika için gurur Türkiye için üzüntü duyman gerekir. Zira gelişmiş bir ekonomi için kendi parasını değersiz kılabilmeyi başarabilmek ülkedeki istihdamı arttıracaktır.

Aslında her şey para dahil istihdam için değil midir?

O nedenle parayı amacı doğrultusunda kullanan ülkeler refah toplumuna, kullanamayanlar ise yüksek işsizlikle boğuşan bir yapıya bürünürler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yaşadığın sorunun kaynağı %30-40 Turkiye'den ama %60-70 amerikan dolarının alım gücünün zaman içinde bilinçli olarak FED tarafından ekonomik büyümeyi desteklemek için örselenmesinden kaynaklanıyor.

Türkiye gibi ülkelerde politikacılar dövizin enflasyondan fazla artmasına izin vermek istemezler, zira düşük katma değerli ve cari açık veren ülkelerde halkın gerçek veriler ile hak ettiği refah seviyesi politikacıların iktidarda kalabilmesi için yeterli olmaz. Bu nedenle politikacılar suni yöntemlerle (dış borç, dövizi baskılayıcı ama enflasyonu azdırıcı diğer para politikası aracları v.b) kalitesiz de olsa büyümeyi yüksek tutup enflasyonun yüksek seyretmesini teşvik ederler veya enflasyonu düşürmek için gerekli tedbirleri almaktan imtina ederler.

Peki aslında hangi ülkenin yaptığı doğrudur? Amerikanınki mi yoksa Türkiye'ninki mi?

Amerikanın politikası orta ve uzun vadede üretimi ve ardından da katma değerli imalatı destekler. Türkiye'nin şark kurnazı politikaları ise nesiller boyu sürecek bir sıkıntıya yol açacaktır.

O nedenle Ahmetg olarak Türkiye'ye geldiğinde doların alım gücünün kontrollü bir şekilde azalıyor olmasından Amerika için gurur Türkiye için üzüntü duyman gerekir. Zira gelişmiş bir ekonomi için kendi parasını değersiz kılabilmeyi başarabilmek ülkedeki istihdamı arttıracaktır.

Aslında her şey para dahil istihdam için değil midir?

O nedenle parayı amacı doğrultusunda kullanan ülkeler refah toplumuna, kullanamayanlar ise yüksek işsizlikle boğuşan bir yapıya bürünürler.
    Sn.rxpu yazılarınızı okurken kendimi üniversite yıllarında amfide ders dinliyor gibi hissediyorum,emeğinize sağlık.

6.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Sn.rxpu yazılarınızı okurken kendimi üniversite yıllarında amfide ders dinliyor gibi hissediyorum,emeğinize sağlık.
    Teşekkürler, üniversitede ekonomi ağırlıklı bir alanda okumadığımı da belirtmek isterim. Hisse.net'e üye olduktan sonra para politikasına merak sardım ve daha tecrübeli forumdaşlardan edindiğim bilgilerle bir baz oluşturdum. Karşılıklı fikir alışverişi ile bilgiler zaman içinde gelişiyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    Özhaseki, "Belediyelerimiz yanlışlık içinde; bir mahalleyi dönüştürürken yoğunluğu iki katına çıkarıp, bir müteahhide bir de vatandaşa veriyor. Sosyal donatı yok, altyapı, yeşil alan, otopark yok. Ver babam ver. Böyle giderse İstanbul'un nüfusu 2 misline çıkacak. Burada bir bela var. İkinci yanlışlık bina bazlı dönüşüm yönteminde. Rantı yüksek olduğu için Bağdat Caddesi dönüşüyor, fakir fukaranın oturduğu yerler dönüşmüyor. Bina bazlı dönüşümler oluyor, alan bazlı olmuyor. 5 sene içinde hatalarımızı gördük, şimdi alan bazlı dönüşüme geçiyoruz. Parkı, bahçesi, otoparkı olan bölgesel dönüşümler yapacağız" dedi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...asadi-2081275/

discretus' un notu: yine yanlış yaptıklarını nihayet itiraf etmiş durumdalar, acilen emsaller dondurulmalıdır. bakan ın söylediklerinden anlaşıldığı kadarıyla bizim burada nüfus yoğunluğu, yeşil alan gibi kriterlerle incelediğimiz sıkıntıların ülke için ne kadar büyük problem teşkil ettiğini anlamış görünüyorlar. saadet zincirini bitirecek bir yöne kayarlar umarım. ancak anlamak yetmez, bunun uygulanması gerekiyor. yeni bir finansman modeli ile fiyatlamalar değişecektir. ilgili linkte ayrıca "vatandaşı borçlandıracaklarını" belirtiyor bakan. bunu yeni kurgulanacak finansmanın bir parçası olarak görmek gerek, ama muhtemelen oluşabilecek tepkiler nedeniyle olması gerektiği kadar vatandaşı borçlandırmayacaklar. nihayetinde "bedavaya evini yenilemeye" dönen mevcut dönüşümün sürdürülemez olduğu anlaşılmaya başladı ancak mevcut zihniyetin çoğunlukla halkın gazını almak için boş konuştuğuna çok şahit olduk. bu mesele umarım onlardan birisi olmaz. ülke meselesidir ve geleceğimiz için önemli bu alan.
    Özhaseki'nin hangi tarz bir dönüşümden bahsettiğini Kayseriye bakarak anlayabilirsiniz. Askeriyeden boşalan alanlar rezerv alan olarak kullanılacak. Şehrin kuzey kesimlerindeki kamu arzileride kullandırılacak. Binaların kat yüksekliği 3 yada 4 kat artacak fakat azda olsa yeşil alan ve sosyal donatılar yaratılmış olacak.
    Özhasekinin açıklamalarını okumadım ama halkı nasıl borçlandıracak onu çok merak ettim. Eski evin 300bin idi yeni evin 500 bin aradaki farkı rica ederiz. Aradaki fark 200 bin. Eger dediği gibi yeşil alanlı, sosyal donatılı evler yapılacaksa aradaki fark 600 bine kadar çıkabilir.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Özhaseki'nin hangi tarz bir dönüşümden bahsettiğini Kayseriye bakarak anlayabilirsiniz. Askeriyeden boşalan alanlar rezerv alan olarak kullanılacak. Şehrin kuzey kesimlerindeki kamu arzileride kullandırılacak. Binaların kat yüksekliği 3 yada 4 kat artacak fakat azda olsa yeşil alan ve sosyal donatılar yaratılmış olacak.
    Özhasekinin açıklamalarını okumadım ama halkı nasıl borçlandıracak onu çok merak ettim. Eski evin 300bin idi yeni evin 500 bin aradaki farkı rica ederiz. Aradaki fark 200 bin. Eger dediği gibi yeşil alanlı, sosyal donatılı evler yapılacaksa aradaki fark 600 bine kadar çıkabilir.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    eyvah bu adam eski Kayseri belediye baskaniymis. Hepinize simdiden buyuk gecmis olsun diyorum

Kayseri ye 2 ay once gittim. Nasil anlatsamki. Bir beton blok yigin dusunun ne bir agac ne bir yesillendirme ne bir park hicbir sey yok

Yetmemis bir de sehirlesme Erciyes in eteklerine kadar yayilmis. Ben Hisarcik ta kaldim ama cevreleride gezdirdiler heryer beton her yer bina

Manyak bir rant donuyor evet aynisi Izmir de de donuyor ama hic degilse orada deniz var. Anadolunun ortasindaki bir vadiye bu kadar cok binayi dikerseniz ve bu kadar cok goc almasina izin verirseniz koca bir gecekondu mahallesi ortaya cikar

Hisarcik ta bir bag evinde kaldim akrabanin eviydi. Aylik su faturasinin 500 lirayi astigini soylediler. Inanamadim

Sebebide belediye bag sahiplerini zengin goruyormus o yuzden dayiyormus faturayi. Eskiden o Erciyes in buz gibi suyunu kuyudan ceker icerdik ondan bir cay olurdu ki cay oyle sevdigim bir sey degil ama o cayin tadi enfes olurdu

Simdi ictim acaip lezzetsiz geldi sordum neden boyle diye. Belediye gitmis Erciyes in suyunu klorlu sebeke suyuyla karistirmaya baslamis yani afedersiniz b.k etmisler o suyuda

Ekonomisi gelissin diye Talas ve adini unuttugum bir yerlere daha universiteler dikmisler ama ucubik olmus. Universite gencligini kalkip Kayserinin has adaminin ortasina yasatmaya kalkarsan kavga dogus cikar ki cikiyormus zaten

Ev fiyatlari firlamis ama evler sovyetlerin eskiden insa ettigi bloklara benziyor. Yollar veya belediyenin obur hizmetleri hep pahalanmis herkes sikayetciydi ve tabiki heryer insaat.

Kayseri nin merkezinde bir degisiklik yok Selcuklular zamaninda nasilsa aynen oyle. Heryerden elektrik telleri sarkiyor binalar boyanmamis dokuluyor ben fakirlik gordum bakimsizlik gordum Kayseride ki eskiden boyle degildi daha zengindi Kayseri.

Bu adam Turkiyeyide Kayseriye benzetecek

Cumlenize gecmis olsun

Sayfa 611/1014 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •